Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


robinson
5.0/5

Hűű… ​aztaaa..! Na, ez odavágott! Úgy kellett már egy ilyen olvasási élmény, mint egy falat kenyér. A remek borító mögött egy végig kidolgozott, részletgazdag történet van, ahol érdekesen izgalmasak végre a magánéleti szálak is! Sebastian, nem vagy apának való… ebben csalódtam. A krimi része jó, bár nem ez az igazán lényeges, hanem a sok apró momentum, amiből felépül a cselekmény, a befejezés nagyot durran, szó szerint! Hol a folytatás? Ide vele!
Mire jó egy esős, szürke hétfői szabad nap… egyben befaltam.
http://gaboolvas.blogspot.hu/2015/07/sir-hegyekben.html


Timcsibaba77
5.0/5

Megfogadtam, ​hogy nem szokványos, unalmas értékelést fogok írni, hanem formabontó leszek. Így kezdeném a könyv végével, mennyire hazavágott, fordított időrendbe téve az olvasói tapasztalataimat próbálnám vázolni, mekkora élmény, és meglepetés is volt maga a könyv.
A borító, illusztráció, és a két író nagyon azt engedte sejtetni, mennyire izgalmas krimiben lesz része az olvasónak. És valóban.
A könyv végén alaposan meglepődtem, talán azt mondhatnám, hogy nagyot csattant, nem hagyott nyugodni. Egy több mint frappáns zárást kapott a történet, igaz ez egy sorozat harmadik része volt.
A történet közepén kezdtem igazán odafigyelni, és hozott tűzbe maga a story,
és
a könyv eleje, nagyon lassan indult el. Eseménytelenül, szinte már-már unalmasan. Ami felkeltette a figyelmemet, az a hihetetlen horrorisztikus előzmény, a tömegsírban talált valószínűleg hat fős család tragédiája.
Tehetséges író páros, talán Jo Nesbo után sorolhatom ezt a skandináv krimit.
Lekötött, szórakoztatott, elgondolkodtatott, igazi remekmű volt. Másnak is csak ajánlani tudom, aki oda meg vissza van akárcsak én a skandináv irodalomért.


Kókuszka
5.0/5

Remekül ​megírt történet. Mind a nyomozás, mind a magánéleti szálak nagyon jó egységet alkotnak. A karakterek kidolgozottak. Kerek egész, könnyen követhető, minden részlet a helyére kerül. A szerzőpáros nagy mestere az emberi kapcsolatok ábrázolásának. A Sebastian Bergman sorozat méltó darabja.


szadrienn
5.0/5

Hosszú ​kihagyás után nagyon jó volt újra visszatérni a Sebastian Bergman sorozat világába.
Tagadhatatlan, hogy nem ez a legpörgősebb történet a skandináv krimi irodalom palettáján, de könnyedén rá tudtam hangolódni a kicsit lassabb ütemű történetvezetésre, szeretem a szerzők stílusát, és értékelem, hogy mindig előrukkolnak valami teljesen eredeti, váratlan fordulattal a szereplők magánéletében.
És azok az értékelések! Hogy mennyi utalás van arra, hogy a vége, a vége hihetetlen, a vége döbbenetes! Alig bírtam megállni, hogy ne lapozzak azonnal az utolsó oldalra.


Sajnos… ​ez nem az én könyvem volt. Igaz, majd egy éve olvastam az első két részt, de hamar visszarázódtam, mert olyan durván elspoilerezik az előző részt, hogy aki azokat nem olvasta, már nem is nagyon kell. Illetve de, mert azok jobbak voltak. A témaválasztás pedig egyáltalán nem jött be, már többször említettem, ami kicsit is terrorista-felhangú, az nem az én világom. Maradnék a hagyományos sorozatgyilkosoknál. A bevándorlócsalád pedig simán az idegeimre ment, én sem mondanék véleményt, mert ezer évre kimoderálnak. Dióhéjban annyit: kutyából nem lesz szalonna.
Meg túl sok volt már a rendőrök magánéletéből is, mintha mind lelki sérült lenne. Ha nem az lett volna a vége, ami lett, jegelném a folytatást, csak amiatt kezdek bele. Remélem, az jobb lesz.


vagyok ​annyira balfék, hogy visszafelé olvasom a sorozatot. talán ebből kifolyólag, nekem az első 200 oldal olyan unalmas volt, hogy többször kaptam magam azon, miért nem vágom falhoz ezt a könyvet. általában bírom cérnával, ha oldalakon keresztül csak azért írogat valaki, hogy teljen a papír, de 200 a sok, ez rajtam kifogott. az afgán-szál tetszett, az szépen ki van dolgozva, abba energia van fektetve, az nem üres locsogás, a nyomozók magánéleti problémáinak körülrajzolásával ellentétben. az afgán-szál hiteles, néhol megdöbbentően félelmetes attól, ahogy a kiszolgáltatottság érzékelhető benne, akár a családon belüli is, a tradíciók feltétlen életben tartása miatt. és ott van az anya-fiú kapcsolat (ami persze, hogy az érzelmeimre hat elsősorban), ami több szinten harc, de olyan ösvényen halad, ami kivezet a fényre. Sebastian Bergman egy {{nagy nulla}}. pont.


Emerencia
4.0/5

Ez ​a történet kicsit más volt ,mint az eddigiek.Több ízelítőt kaptunk a karakterek érzéseiből,gondolataiból,tetteiből,mint a krimiszálból.Nekem ez kicsit olyan elveszettnek tűnt ebben a könyvben,csak az utolsó néhány oldal emlékeztetett rá ,hogy valójában egy krimit tartok a kezemben. Összességében tetszett, de így csak 4 csillag.


tunczo
5.0/5

Hűha, ​de izgalmas rész volt ez! Nagyon tetszett, le sem tudtam tenni. Összetett volt a nyomozás és bravúros a magánéleti szál. Érdekes, hogy beleszőtték a történetbe a muszlim bevándorlókat, és bár próbáltak politikailag korrektek maradni, azért ott volt a háttérben az átlag svéd véleménye és hozzáállása, a sztereotípiák, ami a muszlimokat körüllengi. Próbálok én is polkorrekt maradni, de sokszor a falhoz csapkodtam volna a könyvet. Meg olyan gondolatok vannak a fejemben, amit le sem merek írni.
Inkább folytatom is a sorozat következő részével.


Mary_J
4.5/5

Érdekes ​nagyon ez a sorozta, mert minden eddig elolvasott részét, köztük ezt is nagyon élveztem, ennek ellenére sajnos mindig, minden elolvasott rész után elfeledkezem róla és kétkedve veszem kézbe a következőt, hogy vajon én az előzményeket olvastam..?!
Pedig igazán érdekes a karakterekből építi fel a nyomozócsoportot is, bár ebben a részben még ha élveztem is, sokkal nagyon hangsúlyt kapott a magánéletük, mit a nyomozás. Jó szívvel nem is tudom, hogy hívhatom-e nyomozásnak egyáltalán, olyan volt mintha ez csak egy mellékes háttérszál lenne, ami szinte magától és a véletleneknek köszönhetően oldódik meg.


danlin
4.0/5

Az ​előző rész sokkal pörgősebb volt, itt alapvetően csak a végén van egy kis akció és a nyomozás is kissé lassú. Azért nem rossz regény, voltak izgalmasabb pillanatok és sokáig találgattam, hogy hogyan függnek össze a különböző esetek.
A háttértörténetek sokkal nagyobb szerepet kaptak: Sebastian szakít a dilis Elinorral, aki magánakcióba kezd, Vanja “apja” börtönbe kerül, a lány pedig közelebb kerül Sebastianhez, Ursula és férje szakítanak és a nő szintén Sebastianhez fordul. Közben persze több szálon megy a nyomozás: a csapat a hat tetem után nyomoz, még egy újságíró két menekült férfi eltűnése után nyomoz.
A végén a szálak összefutnak, de csak az olvasó számára lesz az egész érthető, mert valakik nagyon jók a nyomok eltüntetéseben. A legutolsó oldal igazán gonoszság volt a két szerzőtől, így zárni egy regényt.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
4.5/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók