Ajax-loader

A ​többi fiatalhoz hasonlóan Quentin Coldwater sem hisz a varázslatokban egészen addig, míg egy zártkörű és titkos egyetem hallgatója nem lesz New York egy eldugott részében. S noha a tanulás évei úgy telnek, mint bárhol máshol – barátokra tesz szert, rendszeresen lerészegedik, majd idővel lefekszik valakivel, akibe beleszeret –, a titkos tudás örökre megváltoztatja őt. Kitűnően sajátítja el a modern varázstudományt, ám a szíve mélyén mindig is vágyott nagy kalandot és boldogságot nem kapja meg hozzá. Egy nap a barátaival azonban felfedeznek valami hatalmasat, ami mindent megváltoztathat.

A varázslók komor történet a felnőtté válásról, második esélyekről és arról, hogy ha valamit nagyon görcsösen akarunk, akkor talán soha nem kapjuk meg. A könyv a 2009-es megjelenését követően hatalmas vitát váltott ki és nagyon megosztotta a fantasy műfaj kedvelőit – vannak, akik nem is hajlandóak ekként tekinteni rá, hanem kortárs regényként kezelik –, de emiatt csak többen és többen olvasták el. Végül óriási siker és New York Times Bestseller lett, többek közt George R. R. Martin, John Green, Audrey Niffenegger és William Gibson is rendkívüli elismeréssel méltatta, ráadásul a folytatásokkal a szerző végleg lefektette a 21. századi fantasy alapköveit.

Értékelések
2.4/5 - 7 értékelés alapján

Két pont, de csak jó indulatból…
És mert értem az üzenetét, de lehet jó üzenetű és izgalmas történetű könyvet írni.
Az üzenet: Ne várj állandóan a kalandra. Értékeld már az életedet! Hiszen szinte mind vágyunk egy olyan kalandra ami a könyvekben van. Mint a Harry Potterben, vagy a Narniában.
De ez nem jön el, mert ez a valóság. És csak kínozzuk magunkat..
Ez egy nagyon fájdalmas, de hasznos üzenet. De ahogyan a főszereplő Q szenvedett, hogy nem azt kapta az élettől amit akart. Úgy én is szenvedtem, hogy nem azt kaptam a könyvtől amit vártam..

Óóó, és ha valaki nem tudná: Ez a 21. századi fantasy alapköve…


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
2.4/5

Statisztika

34.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók