Kapcsolódó könyvek
Joan van Rooijen - Napeledel
A GLOBÁLIS LEHŰLÉST elősegítő konyhában a NAPELEDEL című receptkönyv utat mutat testünk természetesebb táplálásához. A könyv arról is szól, hogy az Élő Ételek fogyasztása során erősödik energiaszintünk, életerőnk, és kalória számolgatás és az úgynevezett jojóhatás nélkül testsúlyunkat egyensúlyban tarthatjuk. A könyv bemutatja, hogy új életstílus kialakításával hogyan kerekedhetünk felül betegségeinken.
A sütés-főzés nélküli ételkészítés hozzásegít, hogy megszeressük az Élő Ételek természetes, ínycsiklandó ízét és illatát.
Az Élő Ételek konyhájában az ételkészítés új módszereivel ismerkedhetünk meg, de nem kell elfelejtenünk a finom és kedvelt hagyományos ételeket sem: ezek új formában, frissen és színesen itt is szerepet kapnak.
Hihetetlennek hangzik, de az Élő Ételek konyhája alkalmas arra, hogy a közismert hagyományos recepteket tiszta élő alapanyagokból is elkészítsük. Például mandulából tejet, túrót, sajtot, tejszínhabot, gabonacsírából kenyeret, különféle zöldségből az úgynevezett NAP-KEX-eket napon vagy az aszalógépben szárítva, tésztát gumós zöldségekből stb.
Táplálékunk legyen ÉLŐ, természetes, jó minőségű és tápláló!
Legyen nektár, táplálja szervezetünket, szellemünket, lelkünket és fokozza öntudatunkat!
Lénárt Gitta - Élő ételek könyve
Az élő – azaz nyers, 43 ºC fölé nem hevített – ételek fogyasztását ajánló új táplálkozási irányzat egyre növekvő népszerűségének oka elsősorban az azzal járó életmódváltozás áldásos hatásában rejlik. A hőkezeletlen, magas energiájú növények és gyümölcsök olyan „energiabombát” jelentenek szervezetünk számára, amely biztosítja egész napi aktivitásunkat. Növekszik koncentrációs képességünk, fizikai teljesítményünk, eltűnnek a gombás megbetegedések, bőrünk élővé, tisztává válik. Természetesen mindezek mellett ha igényünk van rá, ehetünk főtt ételeket is. A fontos az, hogy minél több friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk, s ezt nagy örömmel, megelégedettséggel tegyük! Ebben nyújt segítséget ez a Magyarországon úttörő könyv.
Harcos Erika - Erika szakácskönyve
Diétára szorul? Vagy csak egészségesebben szeretne étkezni? Orvosai teljes életmódváltoztatást javasolnak? A reformkonyha híve? Esetleg a hagyományos ételeket részesíti előnyben? Főzni szeretne, és fogalma sincs, hogyan kezdjen hozzá? Erika szakácskönyve felbecsülhetetlen kincs rohanó, időzavarral küszködő mindennapjainkban. Játszva megtanuljuk belőle a különféle alapanyagok vitamintartalmát, egészségmegőrző hatását, és főzünk okosan: leveseket, főételeket, zöldségtálakat, édességet. Hétköznap és ünnepnap egyaránt, magunk, családunk és vendégeink örömére. A könyvet lapozva olyan érzésünk támad, mintha nagyanyáink besettenkedtek volna modern konyháinkba, kosarukban finom ízeikkel.
Mezei Elmira - Ünnepek paleolit módra
Advent, Mikulás, karácsony, szilveszter, farsang, Valentin-nap, húsvét, nyári és őszi jeles napok, családi évfordulók… Minden ünnep nagy kihívást jelent a paleo iránt elkötelezett házigazdáknak, hiszen a klasszikus, bevett fogások „áthangszerelt” változatait úgy kell elkészíteniük, hogy minden családtagjuk, barátjuk és vendégük elismerését kivívják. Azokét is, akik esetleg nem a paleolit étrendet követik.
MEZEI ELMIRA valódi harmóniát teremt a hagyományos gasztronómia és a paleolit konyhaművészet között. Legújabb könyvében az ünnepek szerint csoportosított fogások és menüjavaslatok között paleós és nem paleós egyaránt megtalálhatja az ínyére valót.
A kötet ahhoz nyújt segítséget, hogy finom és különleges ételekkel tudjuk megörvendeztetni szeretteinket anélkül, hogy eltérnénk a paleolit irányelvektől. A hagyományos magyaros ételek paleolit változata és a világkonyhák ínyencségei harmonikusan megférnek egymás mellett az ünnepi asztalon.
Az ünnepre való készülődés, a meghitt családi együttlét, a különleges ételek élvezete a szerző szavaival élve „egy csepp fényességet hoz a hétköznapjainkba”, és segít abban, hogy e jeles alkalmakkor ünneplőbe öltözzünk kívül-belül.
Lénárt Gitta - Élő italok könyve
A smoothie nevet mind hallottuk már, kapni lehet minden nagyobb bevásárlóközpontban, ám kevesen tudják, hogy valójában mit is takar ez a név. A nyers vagy élő italokat hívjuk így, amik magát az életenergiát jelentik. Az élő italok – azaz smoothie-k - forradalmi változást hoznak életünkbe, olyan mennyiségű gyümölcsöt és zöldséget juttatunk a szervezetünkbe, aminek megrágása igen sok időt és energiát venne igénybe.
A turmixolás, facsarás hatására a sejtfalat feltörjük, így az italokból a tápanyagok nagyon gyorsan felszívódnak, szinte azonnal eljutnak sejtjeinkhez és természetes energiákkal táplálják azokat. A frissen készített zöldség- és gyümölcslevek rendszeres fogyasztásával megerősítjük immunrendszerünket, így segítjük a szervezet öngyógyító törekvéseit.
Lénárt Gittának, az élő ételek első számú magyarországi szakértőjének előző két kiadványának - Élő ételek könyve és Élő édességek könyve - elsöprő sikere, a szerző számos rádió- és televíziós meghívása és szereplése azt igazolja, hogy egyre többen keresünk olyan megoldásokat, amelyek segítségével megőrizhetjük egészségünket, karcsúságunkat, ugyanakkor ízlelőbimbóinknak is felejthetetlen élményt nyújtunk.
Nagy szeretettel ajánljuk a sorozat következő kötetét, mely az élő italok, a nyers levek világába kalauzolja az ínyenc érdeklődőt.
Lénárt Gitta - Élő édességek könyve
A szerző ezúttal a legsikeresebb édességreceptjeit osztja meg lelkes olvasóival.
Az élő ételekre jellemzően ezek a finomságok hőkezelés, sütés és főzés nélkül készülnek, így a bennük található értékes tápanyagok, vitaminok és enzimek továbbra is kifejthetik áldásos hatásukat. Az alapanyagaik között elsősorban rostban gazdag gyümölcsök és olajos magvak szerepelnek, nem tartalmaznak azonban lisztet, tojást, tejtermékeket, fehér cukrot.
Fontos szempont, hogy a legtöbb édesség néhány perc alatt elkészül. Nincs szükség hosszú sütési időre, a tisztítás, a szeletelés vagy a turmixolás után rövidesen tálalhatjuk az ízletes, egészséges falatokat.
Gitta sikere többek között lenyűgöző fantáziájának és kreativitásának köszönhető, amelyet a könyv igényes kiállítása is híven tükröz.
Oláh Andor - Kállai Klára - Vadnai Zsolt - Reformkonyha
Manapság egyre több a híve a reformtáplálkozásnak. Van, akit csak a különössége miatt érdekelt, de van, akit évek óta kínzó betegsége kényszerített arra, hogy tudatosan táplálkozzon. Sok betegség forrása a helytelen, mértéktelen evés-ivás. Nem mindegy hát, hogy mit, miért és hogyan eszünk.
A szerzők saját tapasztalataik és életmódjuk alapján ajánlják a különösnek ható étrendeket azzal a céllal, hogy akik változtatni akarnak eddig életmódjukon, kész receptet kapjanak elhatározásukhoz.
A könyv sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy rövid idő alatt két kiadást megért, és az olvasók továbbra is keresik, ezért vált szükségessé a harmadik kiadás.
Marga Zobel - Horst Weibelzahl - Lisa Mrose - Nyers ételek
A háziasszonyok mindennapos kérdése: MIT FŐZZEK MA? Szükséges-e egyáltalán minden nap főzni? Természetesen nem mindenkor indokolt a főzés. Miért ne tehetnénk változatosabbá étkezéseinket kevés munkával, főzés nélkül, rövid idő alatt? Ebben a könyvben 190 receptet találhatunk zöldségből készíthető salátákra, és több mint 100-at gyümölcsből készíthető ételekre. Bizonyára sokan idegenkednek majd az első pillanatban különösnek tűnő társításoktól, de ha kipróbálják, megváltozik véleményük. Bátran nekiállhatnak a salátakészítésnek: darabolják vagy reszeljék meg a hozzávalókat, keverjék jól össze, hintsék meg ízlésük szerint friss, zöld fűszerekkel és "szóróanyagokkal", és már készen is van a vitaminokban és ásványi, valamint rostanyagokban gazdag saláta!
Piros Christa - A világ legjobb fogyókúrás ételei
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Victoria Boutenko - A nyerskonyha legjobb receptjei
A legfontosabb élőétel-receptek lépésről lépésre
Fedezzük fel a nyersétel-készítés örömeit Victoria Boutenko, az élő ételek úttörőjének új, egyszerű és ízletes recepteket felvonultató könyve segítségével! A szerzőnő ezúttal családja legféltettebb kincseként őrzött receptjeit adja közre könnyen érthető módon, fotók százainak kíséretében, miközben az ételkészítés minden egyes lépésénél érezhető lelkesedése, a kezdő szakácsokat bátorító hozzáállása. Az ínycsiklandó receptek között találhatunk többek között dzsemeket, pogácsákat, levest, kekszeket, mandulatejet, trüffeleket és csokoládétortát is, melyek elkészítését Victoria minden részletre kiterjedően bemutatja. Nemcsak az ételek elkészítéséhez szükséges eszközöket és hozzávalókat ismerteti, hanem táplálkozási tanácsokat is ad. A kötetben bemutatott receptek olyan alapreceptek, amelyek bármely, nyers ételeket készítő szakács repertoárját gazdagíthatják. A részletes leírásoknak, valamint a színes fotóknak köszönhetően teljesen egyértelműek az egyes munkafolyamatok, ezáltal egy jól használható, minden részletre kiterjedő receptkönyvet tarthat a kezében az olvasó. A receptek ugyan rendkívül precízek, ráadásul a szerzőnő sok helyütt még receptváltozatokkal is szolgál, Viktória arra biztatja olvasóit, hogy az ételeket saját ízlésüknek, illetve életvitelüknek megfelelően alakítsák.
Victoria Boutenko - A nyers étel csodája
A könyv tartalmáról: a szerző két könyve található egy kötetben: A nyers család (Raw Family) az orosz származású Boutenko családról szól, akik 1990-ben emigráltak az USA-ba. Évekig a szokványos amerikai ételeket ették, aminek az lett a következménye, hogy mindannyian megbetegedtek. A végső rúgást az adta, amikor Viktória megtudta, hogy 9 éves fiának gyógyíthatatlan gyermekkori cukorbetegsége van, és élete végéig inzulin injekciókat kell kapnia. Kétségbeesve kereste az alternatív megoldást. Elkezdte megfigyelni az egészségesen kinéző embereket, és gátlásosságát legyőzve, megszólította őket. Egy nap meglátott egy sugárzó arcú, boldog hölgyet egy bankban, és tőle is megkérdezte, hogy ismeri-e a cukorbetegség alternatív gyógymódját. A hölgy története, hogy sikerült meggyógyulnia egy béldaganatból mégpedig 100%-osan élő, nyers ételek fogyasztásával megdöbbentő volt Viktória számára, de a szíve azt súgta, hogy az ő családja számára is ez lesz a helyes út. A könyvben mind a négy családtag a saját szemszögéből mondja el, hogyan változott meg örökre az élete...
Az Életet adó zöldek-ben (Green for Life), mely néhány évvel később íródott, Viktória a zöld levelekről és a belőlük készült turmixokról közöl meghökkentő információkat. Új nézőpontból közelíti az emberi táplálkozást, összehasonlítva csimpánzok és az emberek étrendjét. A Roseburgi kísérlet, melyet Viktória és Dr. Fieber végeztek el, feltárja a zöldturmix-ivás egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Danielle Walker - Paleo-Küche für Genießer
Danielle Walker war schwer krank. Schließlich stieß sie auf das Thema Ernährung. Vier Jahre und viele Experimente am Herd später dachte und kochte sie vollkommen anders als zuvor. Parallel hatte sich ihr Zustand deutlich gebessert und alle Beschwerden waren verschwunden.
Heute steht sie für innovative, leckere und gesunde Küche. Ihre Rezepte sind kreativ und leicht nachzukochen ? zahlreiche Fans schwören darauf. Dabei hat sie ihre Lieblingsgerichte aus der ?Vor-Paleo-Zeit? nicht vergessen, sondern neu interpretiert ? und dabei Getreide, Gluten, Milch und Ei weggelassen. Dieses Buch mit leckeren Rezepten und eleganten Fotos ist eine vielfältige Paleo-Reise ? von der Vorspeise bis zum Nachtisch.
Ursula Summ - A szelektív étkezés új szakácskönyve
A színes képekkel teli kötet kilenc fejezetében vadonatúj receptekkel ismerkedhet meg az olvasó. A receptek egytől egyig a szelektív étkezés elveire épülnek. Minden fejezet elején egy-egy oldalpár található az élelmiszerekre vonatkozó információkkal, alapreceptekkel, villámreceptekkel, érdekes kombinációs lehetőségekkel, valamint számtalan más ötlettel. A kötet bőven ellátja információkkal a kezdőket és a haladókat is a csoportosítást illetően, a könyv végén pedig külön kislexikon segít az eligazodásban.
Szalayné Kónya Ibolya - Napi 1200 kalória az ideális testsúlyért
E könyvben szereplő könnyen kivitelezhető receptek segítségével, valamint a hasznos, praktikus és abszolút gyakorlatias tanácsok betartásával az Ön testsúlycsökkentése úgy lesz sikeres, hogy közben a szervezetét nem éri egészségkárosodás, valamint megtanul egy olyan táplálkozási módot, mely segít majd az elért testsúly megtartásában is. Sok sikert! Kezdje el! Megéri! Hiszen nem azért élünk, hogy együnk, hanem azért eszünk, hogy éljünk. Ennek az életnek a minőségére pedig nekünk kell vigyáznunk, ha kell, akkor pl. egy fogyókúra beiktatásával.
Ismeretlen szerző - Stresszűzők
Túl sok a munka, és túl kevés az idő? Nyugodjon meg, lazítson és oldódjon fel az ivólevek természetes erejével. Gyorsan és könnyen elkészíthető. Helyreállítja a szervezetet és életerőt ad. Finom és tápláló.
Ismeretlen szerző - Paleokonyha
Manapság rendkívül népszerű a fogyni vágyók és az egészséges életmódra törekvők körében a paleolit diéta, melynek segítségével nem csupán a kilóktól szabadulhatunk meg, de nagyobb eséllyel kerülhetjük el az úgynevezett civilizációs betegségeket is. Az elmélet szerint mintegy tízezer évvel ezelőtt a földművelés megjelenésével új élelmi anyagok kerültek étrendünkbe, és ehhez a mai napig nem történt meg a genetikai alkalmazkodás. Nem véletlen, hogy a természeti népek körében, akik javarészt fehérjéket, zsírokat és csak igen kevés szénhidrátot fogyasztanak, ismeretlen a nyugati embereket érintő betegségek nagy része. Akár hiszünk ebben az elgondolásban, akár nem, mindenképpen előnyünkre válik, ha kipróbáljuk ennek az étrendnek a változatos fogásait.
Kille Enna - Ételeink - természetesen!
Praktikus útmutató a minőségi élethez!
A könyvben egyszerű és lelkesítő tanácsokat adunk, amelyekkel:
megismerheted a friss, szezonális termények vásárlásának előnyeit,
vadon termő növények után kutathatsz,
101 édes és sós receptet próbálhatsz ki,
az ételmaradékokból ízletes és örömteli ételeket készíthetsz,
elsajátíthatod a modern konyhai berendezések és technikák használatát, hogy pénzt takaríts meg és megőrizd az ízeket,
ésszerűen tárolhatod az élelmiszereket,
elsajátíthatod az egyszerű és praktikus újrahasznosítás fortélyait,
könnyen követhető, ökobarát konyhai tippeket kaphatsz,
pénzt takaríthatsz meg, és kímélheted a környezeted.
Könyvünk egy érzéki utazás szavakban és képekben kifejezve, amellyel arra szeretnénk ösztönözni, hogy az életedet a konyhában környezetbarátabbá, egészségesebbé és ízletesebbé varázsold.
Maros Szilvia - Diétás könyv candida gombásoknak, fogyókúrázóknak
Azoknak szeretném ajánlani ezt a könyvet, akik megfertőződtek a candida gombával és a nagyon szigorú diétát kell betartaniuk. Könyvemet ajánlom továbbá azoknak is, akik valamilyen allergiában szenvednek (liszt- tartósítószer allergia,stb.), és azoknak, akik szeretnének túlsúlyosnak vélt problémáiktól megszabadulni, néhány kilót leadni és azt folyamatosan megtartani, illetve egészségesen táplálkozni.Az emberi szervezet sérülékeny és ezt már sajnos a saját tapasztalatommal támaszthatom alá. Tudom magamról, hogy a diéta betartása nagyon nehéz, főleg azok számára, akik olyanok, mint én. Szeretik az édességet, a csokoládét, a finomabbnál finomabb süteményeket, a tészták minden fajtáját, beleértve a kelt tésztákat és a pékárut, péksüteményeket is.
Aglaee Jacob - Digestive Health with REAL Food - The Cookbook
The recipes in Digestive Health with REAL Food: The Cookbook expand on the information first introduced in Digestive Health with REAL Food by providing 75 more delicious recipes to help you build your own optimal diet. Each recipe, developed by registered dietitian Aglaee Jacob, utilizes foods that are easy to digest, anti-inflammatory, nutrient-dense, healing and low in irritants and allergens with the intent of addressing numerous digestive problems.
Every mouth-watering recipe is accompanied by a captivating full page color photo, to entice readers into the kitchen where they can create flavorful foods that will help them take back their health.
Olivia Dupin - Egészségesen, gluténmentesen
Az Egészségesen, gluténmentesen nélkülözhetetlen vezérfonal a glutén nélküli életmód hatékony bevezetéséhez és megtartásához a cöliákiások, gluténérzékenyek és búzaallergiások számára éppúgy, mint azoknak, akik egyszerűen csak egészségesebb étrendre és jobb közérzetre vágynak.
Az 1. rész a természetes alapanyagokra épülő gluténmentes diéta és életmód bevezetéséhez nyújt segít, áttekintve a téma szinte minden vonatkozását, a gluténérzékenység különféle formáinak és a diagnosztikai-kezelési módszereknek az ismertetésétől az orvosválasztás és az átállás nehézségein át az élelmiszerbiztonságig, különös tekintettel a házon kívüli étkezésre, a gyerekek diétájára, valamint a vásárlásra, az árucímkék értelmezésére és az éléskamra feltöltésére. Ehhez kapcsolódik a gluténmentes élelmiszerek részletes, tematikus felsorolása, hogy mindig tudjuk, mi micsoda, s ne fordulhasson elő, hogy kétség vagy bizonytalanság miatt éhen maradunk.
A 2. rész összesen száz étel receptjét tartalmazza, jobbnál jobb finomságokét, amelyek közös jellemzője, hogy könnyen beszerezhető, natúr, gluténmentes alapanyagokból készülnek. Vannak itt (amerikai) klasszikusok, de újszerű reformételek is, mint amilyen a kölespiláf sült gyökérzöldségekkel vagy a mogyorós csokoládétorta liszt nélkül. A gazdag kínálatban bárki megtalálhatja az ízlésének, pénztárcájának, időbeosztásának legmegfelelőbb fogásokat, feledve a kétes összetételű, drága és ehetetlen műlisztekből meg egyéb pótszerekből készült "betegkosztot", amelyre a diétázó cöliákiások a legutóbbi időkig rákényszerültek.
Az Egészségesen, gluténmentesen jóvoltából nem stressz és nyűg többé a gluténmentes életmódra való áttérés, hanem gyerekjáték!