Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Érted, ​van ez Welsh faszi, ez a’ író, vagy mi a p*csa. Skót faszi, érted. Ír ilyen könyveket. Jókat. Olyan suttyón filozofikusokat. Vágod, mire értem. Nem? áh, b*szod, ez olyan, hogy hiteles. Te f*sz, ne röhögjé’! Mé’ szerinted én egy kik*rt barlangban élek, g*ci?! Szerinted én valami gyépés vagyok?! Szoktam olvasni, b*szod, nem csak kulázni…na, érted…k*rvanagy zseni ez a Welsh. Ügyes gyerek. Mer’ érted, én amúgy csak önéletrajzokat szoktam, de a szenilis vén nyanya a könyvtárban hozzárakta ezt is. b*szod olyan volt, mintha ez a Welsh az én életemet írta volna meg, hallod! Most vagy valami beteg állat ez a Welsh, vagy ő Jézus, b*szod. Lehet, hogy Jézus. Jézus…Jézusjézuskrisztus


gyurmapok
4.5/5

_skauciában ​lelki gyógyszer a drog. _
olyan ez a könyv, mint az acid house, pedig sokáig nem értettem, hogy akkor most hol az acid, hol a house, de szép lassan felerősödött az acid csavarása és megjött a house lüktetése is. néha leül a hangulat, na de az életben sincs ez másként. beletekintünk egy csomó ember hétköznapjaiba, akikkel sosem szeretnénk találkozni; akik pont olyanok, mint a haverjaink; akikkel végre együtt tudsz érezni, majd pár sorral később te érzed magad kínosan, amiért úgy tettél; némelyiknek a halálát kívánod, némelyiknek pedig csak azt, és ez a rosszabbik eset, hogy maradjon ugyanolyan kilátástalan az élete, mint eddig; és azért akadnak olyanok is, akikben még bízol, reméled, hogy van reményük, ennyi nyomor között még én is így tettem néha. mégis sokszor elgondolkodsz, hogy tényleg rosszabb-e nekik, valóban jobb-e az életet választani, és a végére mindenki kap elég információt ahhoz, hogy eldöntse magában.


tasiorsi
4.5/5

Ez ​nagyon durva anyag, $@!%.
Gondolta egy szereplő, és gondolom én is. Lüktet, beléd mar, megállítja a lélegzetedet.
Hétköznapi alakok, nem csak hétköznapi problémákkal, de hétköznapinak vett perverzitásokkal. Egy világ, ahol a haverjaidat az aktuálisan fogyasztott szer szerint választod.

Tetszett, hogy a kisregényben Welsh egy pöttynyit visszakacsintott a Trainspottingra, de csak éppen annyira, amennyire Hornby szokott a kedvenc lemezboltunkra. :)


Wally
4.0/5

Ismét ​megkaptam Welshtől, amit akartam. Néha ellaposodott a történet, és pár novella kicsit unalmas volt számomra, de ezenkívül nagyon tetszett. A kisregény meg valami zseniális. Jó volt újra találkozni Spuddal is. Örülök, hogy ezt a könyvet hosszas keresés után meg tudtam szerezni.


Jenci_néni
4.5/5

Trainspotting-on ​felnőtt gagyipunk-generáció alapolvasmány. Gyerekként azt gondoltam, hogy ez csak egész kicsit fikció.


Piqlet1977
3.5/5

Vegyes ​minőségű novellák Welsh-től a tőle megszokott, őszinte-realista-szabadszájú stílusban. Volt pár kifejezetten szórakoztató, néhol hangosan felnevetős, de volt 1-2, amit szinte csak átfutottam.
A kiadás minősége viszont kritikán aluli. Olyan szinten van tele helyesírási és szedési hibákkal, hogy az egyszerűen MEGENGEDHETETLEN! Ki ellenőrizte ezt mielőtt nyomtatásra került?! A Vak Faszi..?


Véletlenül ​csíptem el a filmadaptációt TV-ben pár hónapja, és utána kezembe akadt könyvtárban a könyv is, Welsh-től eddig rosszat pedig nem olvastam, úgyhogy lecsaptam rá. Mit lehet mondani, aki olvasott/szeretett eddig bármit az írótól, nem fog zsákbamacskát venni. Voltak történetek amik kevésbé tetszettek, de összességében így is remek novelláskötetet kapunk, ami kiváló pótlék/kiegészítés a Trainspotting-triológia kedvelőinek.

(És sajnos muszáj megjegyeznem, hiába, hogy 1999-es a kiadás, és ezt már minek bántani, de ordítóan sok hiba volt benne, elütések, betűkimaradások/duplázódások tömkelege. Valaki nekiállt kijavítani a könyvtári példányt, de inkább feladta, vele így időn/téren át is mélyen együtt érzek.)


Gergő_80
4.5/5

Aki ​szerette a Trainspottingot az szeretni fogja ezt a novelláskötetet is.
Természetesen a novellák között van pár nem túl jól sikerült is, de többségük nagyon jó.
A kisregény a végén meg egyszerűen zseniális.
Ajánlott.


entropic
3.5/5

Változó ​minőségű és formájú írások, van, amit már tucatszor elolvastam, és van, amit egyszer is alig bírtam. Egyszer mindenképp érdemes elolvasni, aztán a kedvencekhez jó vissza-visszatérni, ha egy kis mellbevágás kell.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

35.5
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók