Ajax-loader

​A hiánypótló …Kimaradt tananyag… immár második kiadását megért első (1945-1956), és a nagy érdeklődést keltő második része (1956-1975) után a magyarországi szocialista-kommunista diktatúra alkonya és bukása alatti – 1975–1990 közötti – egyháztörténelmet ismerteti a szerző,Mészáros István professzor a harmadik rész további három (III. A, B és C) kötetében, a tőle megszokott tudományos hitelességgel.
A politikai rendszer a nyolcvanas években egyre nyomasztóbbá váló gazdasági szorítás kényszere miatt fokozatosan csökkentette az egyházzal való erőszakos szembenállást. Ugyanakkor az iskolai oktatásban továbbra is változatlanul érvényesítette a kizárólagosan kötelező ateista, marxista világnézetet, amely minden tantárgyat átitatva ekkor is manipulálta, torzította a felnövekvő fiatalok szemléletét.
A III.C. jelzetű — befejező — kötet a négy évtizedes “pártállam” utolsó éveit, 1988 és 1989 összefonódó politikai, társadalmi és egyháztörténeti eseményeit ismerteti 1990 tavaszáig, a szabad választások nyomán kialakult új korszak kezdetéig.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók