Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


ddani
5.0/5

Nagy ​amerikai regény: atomizált család szubatomikus működése, változó hangerőn de nagyon közelről. Amerika nem is háttér vagy táj inkább egyfajta titkos, közvetett szereplő, aki úgy lesz főszereplő, hogy szinte nincs is szövege csak épp áthatja a jelenléte a többi szereplő minden dialógusát és gondolatát, hogy bár jelen van mindenhol és mindenkiben de ritkán terelődik rá a fókusz közvetlenül.
Gyakran kínos, kellemetlen, problematikus, arcpálmás, félekodanézniakövetkezőmondatra hatású a cselekmény, ami mindvégig benne marad a realitások, banalitások mezsgyéjén, és nem csinál mindenféle trükkös hátraszaltókat a hatás fokozásáért. Minek megcukrozni a mézet, ugye.
Rengeteg a “jó rész” benne, és az ezeket összekötő regényszövet sem hagyja magát átfutni, nemhogy átlapozni. Olvastatja magát az is ahogy kibontakozik a háttér, az egymás mellett elemlékezés, a teljesen egymást kizáró nézőpontok lehetetlen egységteremtése, de persze a valódi, emberi, gyarló és tökéletlen szereplők, akiket meg lehet próbálni szeretni vagy utálni, de leginkább csak izgulni lehet rajtuk, hogy most mi lesz végül, és egyáltalán lesz-e végül bármi, vagy csak kis kráternyomokban végződik ez a sokfejű fejlődési folyamat. Végig sikerült fenntartani az olvasói érdeklődésem.
Teljesen nagyszabású és szabad lélegzetű és aktuális és ugyanakkor a maga módján kortalanul klasszikus történet, az angol nyelvű prózaírás egyik kortárs mesterétől.
(Na, mi van, te meg még mindig itt ülsz? Nyomás a könyvtárba!)


entropic
4.5/5

Kemény ​és nagyon szép. De tényleg, utoljára kábé egy éve voltam így, amikor a Szépség vonalát olvastam, hogy állandóan visszaolvastam bekezdéseket-oldalakat, mert annyira jól néztek ki leírva.

Ja, meg ez is olyan könyv (gyűjtöm az ilyeneket, de csak fejben, talán le is kéne írni), hogy amikor elolvasom az utolsó mondatot, arra gondolok: csak ezért az egy mondatért is érdemes lehet elolvasni a megelőző 650 oldalt. De persze itt a megelőző 650 oldal is nagyon jó, szóval nemcsak az utolsó mondatért érdemes.

Mellesleg rettentően könnyen/jól olvasható (ezen kicsit meglepődtem, valahogy nehézkesebbnek képzeltem), ideális körülmények között nem is tartott volna 10 napig – mindenesetre utáltam félbeszakítani az olvasást, amikor kénytelen voltam, mert Franzen eszméletlen cliffhangerekkel zárja le a fejezeteket, és annyira fenntartja a kíváncsiságomat az összes nyamvadt, utálatos, balek (stb.) szereplője iránt, hogy legszívesebben egyszerre olvastam volna el az egészet.


sanni243
3.0/5

Nehéz ​olvasmány, a témája miatt és a történet szövése miatt is. Bárki találhat benne párhuzamot a saját családjával.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
5.0/5

Statisztika

14.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók