Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


B_Tünde
5.0/5

Tanulságos ​olvasmány volt Polcz Alaine könyve, egész más megvilágításba került rend és rendetlenség, mint a könyv olvasását megelőzően. Az esettanulmányok bemutatták egy-egy családon belül a családtagok egymáshoz, a rendhez és a rendetlenséghez való viszonyát különböző élethelyzetekben. Az is kiderül a könyvből, hogy teljesen viszonylagos mit tekintünk rendnek és mit rendetlenségnek; valamint van jó rend, rossz rend – és még lehetne sorolni, de a lényeg az, hogy sok értékes információval lettem gazdagabb. Egyszerre volt érdekes olvasnivaló és önismereti utazás.


viidori
3.5/5

A ​zseni átlátja a káoszt.
*

Én világ életemben rendetlen voltam. Nem azért mert annyira szeretem a rendetlenséget, sokszor idegesít is, de a rendrakás valahol az utolsó dolgok között van a fontossági listámon. Mindenfélével mentegetem magam, hogy kicsi a szobám, kevés a tároló. De igazából csak sajnálom a pakolásra az időt, és túl sok kacatom van.

Igen ez a könyv sokszor ismétli önmagát, elavult nézeteket is vall, de mindemellett nekem tanulságos olvasmány volt. A tényleges és a formai rend közötti különbségről szóló rész, vagy a szemléletes példák a terek különböző kihasználási lehetőségeiről kifejezetten értékesek. Ahogy annak leírása is, hogy hogyan férnek meg egymás mellett a különböző emberek eltérő rendjei, vagy éppen hogyan nem.

Felpiszkált a könyv, hogy kidobáljam a felesleges cuccokat a szobámból, megszabaduljak a régóta felesleges vackoktól, kiürítsem a szekrények és fiókok mélyét, és valami jól funkcionáló, a hétköznapokat segítő rendet vágjak.

A baj csak az, hogy ehhez kellene két nap, amikor semmit se csinálok. Amíg ez el nem érkezik, marad az, hogy a zseni átlátja a káoszt :D.


ekphrasis
2.5/5

Nagy ​csalodas.
A konyvecske ketharmadaig szinte egyaltalan nem reflektal a nemi egyenlotlensegekre. Nehany peldas “elemzeseben” a rendetlen ferj utan pakol a feleseg, akit gyakran megcsal a hazastarsa es a sajat fiait is neki kell kiszolgalnia. Igy vagy ugy, de szenved, de valahogy a hiba mindig benne van, miert harcol vagy miert nem, sapka, nincs sapka.
Avitt rendszer avitt szoszoloja, melyrol jovo eloiteletesseggel. (Mennyi tukrozodik vajon az o es iro (“alkoto”) ferje kapcsolatabol…)
Nem fogod megtudni, hogy te vajh rendes vagy, avagy sem, mert a konyvecskeben magaban nincs rend, es valszeg azert, mert rosszak a kiindulopontjai (hibas az elmeleti keret), ezert rosszak a kovetkeztetesei is.
Egy, a noket idotlen idok ota kihasznalo “rendszerben” nem beszelhetunk “rendrol”. Etc, etc. Waste of time.


KBCsilla
2.0/5

Kicsit ​csalódtam.
Illetve nem kicsit.
Arra gondoltam, hogy na most, most végre rájövök, mit csinálok rosszul, megtanulom, hogyan tudok hatékonyabban rendet rakni magam körül.
Ennek ellenére kaptam egy szájbarágós, tankönyvjellegű valamit, ami inkább felbosszantott, mit hogy okultam volna belőle.
Az agyonszajkózott, százszor ismételt mondatok, gondolatok tömkelege vett körül, kisiskolás jelleggel megtoldva.
Az életből vett példák gyengék, semmitmondóak voltak.
Annak idején, főiskolás koromban tanultam Polcz Alainről-, től, akkor, amikor természetes volt a tankönyvjellegű, sematikus megfogalmazás, elment a többi között. Mostanra unalmassá vált.
Az Asszony a fronton elbűvölt, nagyon érdekes és értékes könyv volt, de ez most kevésnek bizonyult számomra.


Röfipingvin
4.0/5

Hullámzott ​nekem egy kicsit, de érdekes volt, lekötött, sok okosságot ír. Arra nem jöttem rá, hogy én vajon “rendes” vagy rendetlen vagyok :)(:


sssajt
4.0/5

Kellene ​pár nap, hogy a rendemen elmélkedjek. Meg a világ rendjén.
Érdekes könyv, de – bár azt mondják, aki elolvassa, menthetetlenül megváltozik a rendhez való viszonya – nem hiszem, hogy bármi ilyesmi történne velem. Pedig milyen jó lett volna egy könyv elolvasásával megoldani a rend(etlenség) problémámat… :-)


Doro
2.5/5

Sokkal ​többet vártam tőle. Kifejezetten újat nagyon keveset mondott, de rendezetlenségével nagyon frusztrált. (Apropó a címe ugye Rend és rendetlenség…)
Kár, mert jókat hallottam róla.


masik_anna
5.0/5

szuper ​könyv! olvassa el mindenki!!


Istevean
4.5/5

Nem ​egy szokványos Polcz Alaine regény, az biztos. Belemerültem, sokáig tartott átrágni magam rajta, mert mindig gondolkodásra késztettek az esettanulmányok. Az emberek többsége nem elemzi magát és a környezetét. Pedig hasznos az ok – okozat összefüggések kibogozása. Számomra tanulságos volt a könyv. Egy percig nem bánom, hogy hosszabb időt vett igénybe az olvasása a megszokottnál.


Imre_Szabó
4.0/5

Szép ​esszé. De nekem egy kicsit szétszórt.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
4.5/5

Statisztika

58.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók