Ajax-loader

“Ezt ​itt megfojtották a “kolléganői” azt benzinnel leöntötte, majd meggyújtotta korábbi élettársa, amazokat leszúrták, vízbe fojtották, annak még az arcvonásait sem lehet kivenni, annyira eltorzították, állati módon kínozták, pénzt zsaroltak ki tőle – rakja ki
Anatolij Tresov rendőrezredes a szokatlan “fénykép-passziánszot”.
Egy kérdés törvényszerűen felvetődik, különösen a külföldi olvasó számára. Hogyan lehetséges, hogy abban az országban, amelyről mást sem hallott, mint hogy rendőrállam, ahol a polgárok minden lépését ellenőrizték, felbontják a leveleket, lehallgatják a telefonokat, besúgók félelmetes hadserege működik, ennyire szervezetté válhatott az alvilág? Egy nagyon fontos választ megad ez a könyv. Ez a korrupció.
A Szovjetunióban minden másképp van. Akkor is, ha éppen a maffiáról, a szervezett bűnözésről van szó. Ezért lehet a szovjet maffia fokozottan veszélyes a külvilág szempontjából. Más a logikája, mások a törvényei. Harcolni sem lehet ellene, úgy, ahogy más maffiák ellen szokás.
Hamarosan gyökeresen megváltoznak a “szovjet” utazási lehetőségek és szokások is. Azok között, akik valóban talpuk alá veszik a nagyvilágot, nagy számban lesznek ott a továbbra is egyre izmosodó és mind rafináltabban szerveződő szovjet maffia emberei.
A “Tovaris Kereszapa” eddig finn, görög, lengyel és japán nyelven jelent meg. Oroszul még megírni is kockázatos volt: kiadására eddig senki nem vállalkozott. A magyarországi megjelenés után néhány héttel kerül piacra angol és német nyelvű kiadása. A Vörös Maffia bejárja Európát.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók

  • Nem szerepel egyetlen kollekcióban sem.