Ajax-loader

Ez ​a kézikönyv azzal a céllal készült, hogy mérnökök, műegyetemi hallgatók részére a műszaki alkalmazások szempontjából felhasználható matematikai definíciók, tételek, képletek tömör meghatározását adja.
A fő szövegrész – a szokásos betűfokozattal – minden témáról tömör összefoglaló áttekintést ad. A részletesebb és felsőbb szintű témák kisebb betűfokozattal vannak szedve. Ez növeli az áttekinthetőséget.
A könyv fő fejezetcímei: – A valós és komplex számok – A sík analitikus geometriája – A tér analitikus geometriája – Függvények és határértéke, differenciál- és integrálszámítás – Vektoranalízis – Görbevonalú koordinátarendszerek – Komplex változós függvények – A Laplace-transzformáció és más függvénytranszformációk – Közönséges differenciálegyenletek – Parciális differenciálegyenletek – Maximum, minimum és optimálási feladatok – Matematikai modellek: absztrakt algebra, absztrakt terek – Mátrixok, kvadratikus és Hermite-féle alakok – Lineáris terek és lineáris transzformációk – Lineáris integrálegyenletek – Matematikai modellek reprezentációja – Differenciálgeometria – Valószínűségszámítás és sztochasztikus folyamatok – Matematikai statisztika – Numerikus módszerek – Speciális függvények – A függelék síkidomokra és testekre vonatkozó képleteket, sík és gömbi trigonometriát, kombinatorikus analízist, Fourier- és Laplace-transzformált táblázatokat, integráltáblázatokat, összegek és sorok táblázatait tartalmazza.
Matematikai jelölések jegyzéke és részletes tárgymutató teszi lehetővé, hogy a művet matematikai szótárként is használjuk. A kézikönyv segítségével tehát az olvasók áttekintést kapnak a különféle matematikai területekről és bővíthetik ismereteiket; specializált tudásukat összhangba hozhatják az általános elméletekkel.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

10.0
átlagos pontszám i
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók