Ajax-loader

“Nem ​a gazdagság fontos, hanem a függetlenség” – szól André Kostolany, a vérbeli kozmopolita hitvallása, aki hetven évet töltött a “tőzsdei állatkert” rengetegében, s mintegy harminc évig kifogyhatatlan szellemességgel kommentálta a nemzetközi pénzügyi világ eseményeit: “Nyikita király bessztámadása”, “Hogy tett tönkre Roosevelt”, “A kommunista tőzsdetippjei”, “A szalonnás-kukoricás kettős díjügylet”, “Én is kicsiben kezdtem” – eredeti hangvételű történetei gyakran több bölcsességről tesznek tanúbizonyságot, mint a közgazdaság-tudományok nem egy kiváló művelőjének hosszas, s itt-ott kicsit unalmas eszmefuttatásai. A kötet lapjain megelevenednek a tőzsde világának különös jellemei, a csavaros eszű spekuláns nagyvonalúságától a tőzsdeguruk és szélhámosok alakjában megtestesülő ostobaságig.
A kiváló tőzsdei szakértő és pénzügyi tanácsadó 1906-ban, Budapesten született és 1999-ben, 93 éves korában hunyt el. Sok barátja volt: vérbeli arisztokraták, kisstílű üzérek és zseniális csalók; gazdagok, mint Krőzus, de még többen szegények, mint a templom egere – róluk szólnak Kostolany kedvenc anekdotái.
Az élvezetes olvasmány egyidejűleg anyagi hasznot is ígér – tudniillik, akik megfogadták a mester tanácsait, jelentős tőzsdei sikereket könyvelhettek el. A könyvnek ott a helye minden magára valamicskét adó befektető éjjeliszekrényén.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók