Ajax-loader

Nehezen ​becsülhetjük túl azt a hatást, amelyet a világháló az emberek mindennapi életére gyakorolt. Látva azt a sebességet, amellyel a weboldalak százezrei előbukkantak a semmiből, nyilvánvaló, hogy a létrehozásukhoz szükséges technológiákat széles körben kell oktatni. Az elmúlt pár évben sok felsőoktatási intézmény próbálkozott azzal, hogy a webtechnológiák viszonylag jelentős részét bevegye a tananyagába. Ez a könyv tehát mindezek szem előtt tartásával a diákoknak készült.

Könyvünk célja, hogy átfogó bevezetést nyújtsunk azokról a programozási eszközökről és ismeretekről, amelyek a világhálón lévő szerverek felépítéséhez és fenntartásához szükségesek. Weboldalak készítésénél sokféle technológia használatos. Rengeteg olyan (gyakorlatilag egytől egyig a tapasztalt szakembereknek szóló) könyv áll rendelkezésre, amely kizárólag egy-egy ilyen technológiára összpontosít. Ez a könyv áttekintést nyújt a világháló működéséről, több, széles körben használt webes kliensoldali és szerveroldali technológia bemutatásával.

A könyv anyagának megértéséhez a legfontosabb előfeltétel valamelyik objektumorientált nyelv biztos ismerete és némi jártasság a UNIX-ban. A webszerverek ugyanis gyakran UNIX-platformon futnak, a nyelvismeret pedig az újabb programnyelvek elsajátítását könnyíti meg.

A könyvben bemutatott szoftverrendszerek többsége a diákok számára ingyenesen hozzáférhető. Idetartoznak a böngészők, amelyek Javascript interpretert és Java Virtuális Gépet is tartalmaznak, a Perl, a PHP és Java nyelvi rendszerek, valamint a szervleteket és a JDBC-t támogató Java osztálykönyvtárak.

Tartalom:
HTML és XHTML – Stíluslapok – JavaScript – JavaScript és a HTML-dokumentumok – Dinamikus dokumentumok készítése JavaScripttel – Java-appletek – XML – Perl – Perl használata CGI-programozásra – Webszerverek és szervletek – PHP – Adatbázis elérése webes környezetből

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

9.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók