Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Ezt ​a könyvet hirtelen felindulásból vettem meg, miután beleszerettem a borítójába. Érdekes családtörténet volt, egzotikus helyeken jártunk a hősnőnkkel, de sajnos nem váltotta be maximálisan a hozzá fűzött reményeket. Sajnos Rosie Thomas nem ír olyan érdekfeszítően, mint pl. Lucinda Riley a Hét nővér sorozatában. Borzasztóan sok a körítés, lassan halad a történet egyről a kettőre. A középpontban leginkább három véletlen barátnő kapcsolata áll. Nerys egy walesi prédikátor felesége, Myrtle egy életvidám mérnökfeleség, Caroline pedig egy naiv félénk fiatalasszony, akit elhanyagol katona férje. Mindez Szrinagárban, Kasmir közepén történik a II. világháború alatt. A három nő véd és dacszövetséget alkot, hogy támogassák egymást minden körülmények között. Kb. hatvan évvel később érkezik ide Nerys unokája, Mair, hogy felfedje a múlt titkait.


MezeiMarcsi
4.5/5

Nagyon ​hosszú utazás volt. India nincs a bakancslistámon, és bár nagyon jó leírást kaptam a könyvben, továbbra sem lett a szívem csücske. A könyv viszont a hossza ellenére nagyon tetszett. Néha leraktam, mert a leírásoktól elment a kedvem a folytatástól, de nem lapoztam át egyetlen oldalt sem, mert féltem,lemaradok valami fontosról. Aki félbe akarja hagyni, annak ajánlom ezt az egy mondatot a könyvből :
" Azt érezte,hogy a különböző, keszekusza idősíkok most egyre inkább egyetlen egységes, tiszta képpé kezdenek összeállni."
Valóban érdemes végig olvasni. Minden a helyére kerül.


Zoe27
3.5/5

3,5 ​csillagot adtam neki, azért a sok hibapontért, amit az én szememben az írónő elkövetett… ( Előre is elnézést kérek mindazoktól az Olvasóktól akiknek ez szerelem lett első olvasásra.
1. Nem egy útikönyvet akarok olvasni,hanem egy regényt tele cselekménnyel.
2. Ne a lényegtelen dolgokról meséljen, hanem a történet szálát szövögesse tovább. ( Nem érdekelnek az esküvők, a robbantások a háború összes híreivel együtt.)
3. Nincs olyan kb. öt vagy tíz oldal melyben valaki ne teázna… Értem én, hogy Indiában játszódik, ahová " betörnek" az angolok, na de kérdem muszáj ezt mindig le is írni?
4. Azonkívül, ha már Nerys szemszögéből szinte az egész sztorit megírja, könyörgöm minek írja Mair szavaival újra?
Kinek nem volt világos mi történt?

Az egyik előnye viszont ennek a könyvnek, hogy az ember képet kap arról miről szólt és hogyan folyt egy érdekházasság, emellett pedig azokról az értékekről szól, amit manapság nagyon elfeled korunk társadalma ( egymásról való gondoskodás, összetartás, önzetlenség, empátia, hit).
Összegzésül ez a sztori maximum négyszáz oldalban megírható lett volna, mert amibe az elején beleszerettem ( hangzatos tájleírások), azokat kétszáz oldal után már átugrottam, mert untatott, másrészről viszont nagyon nagy gyakorlatot adott arra, hogy a szemeimmel néma gyorsolvasásban gyakorlatot szerezzek…


Virágszépe
3.0/5

Időben ​és emberi kapcsolatokban is sok, sok év telik el a történetben. Mair az egyik főszereplő küldetésének tartja, hogy utánajárjon nagymamája gyönyörű kasmírkendőjének. Ezért utazik Indiába, ahol végig követhetjük útját, de egyben a nagymama életét is felidézhetjük, ami szinte teljesen azonos az unokáéval. A stílus nem unalmas, olvasmányos, hömpölyög, viszont szerintem túl zsúfolt, sok mellékszál kapcsolódik a történethez. Az utazás alkalmával a találkozások esetében megismerhetjük egyes falu lakóinak életét is. Számomra túl hosszú volt, a túl sok lelki válságot sem tudtam átérezni, feldolgozni, néha erőltetettnek éreztem, idegen maradt a történet is.


Lenyügöző,kalandos,szívbe ​markoló.Ezek a szavak jutottak eszembe az utolsó sorok elolvasása után.A történet lépésről lépésre bontakozik ki.Szereplőit hamar megszereti az olvasó,és velük együtt aggódik sorsuk iránt.A tájleirásoknak köszönhetően az adott helyet könnyen el lehet képzelni.A történet akár igaz történet is lehetne.Örülök hogy rátaláltam erre a szuper könyvre.Ajánlom mindenkinek aki egy ismeretlen vidék rejtéjeit szeretné felfedezni.


estyty
4.5/5

Huh… ​Ez nem ment gyorsan…:)) De tetszett!! Részletesen, szenvedélyesen leír minden apró részletet Indiáról, az utazásról… Nekem néha elég sok volt ez az aprólékosság, de összességében nagyon szép történet!!


k_renata
5.0/5

Egy ​csodálatosan megírt, korban hosszan átívelő, cselekményekben gazdagon megírt történet, mely a jelent összeköti a múlt cselekvéseivel Mair Ellis hosszú utazásán, mely során nem csak a múltat fedezi fel, hanem a saját jövőjét is. A főszereplők mellett nagy hangsúlyt kapnak a mellékszereplők is, így lesz teljes az Indiáról alkotott kép, melynek gyönyörű, egzotikus helyei mellett a háború árnyéka és a korabeli zavargások mind aprólékosan kifejtésre kerülnek. A szerelmi történetek szövevényesek, titokzatosak, tragédiáktól sem mentesek, mégis lenyűgözőek. Nagyon tetszett, hogy egy fejezetet Rainer szemszögéből is olvashatunk.


Thyra_Leidl
5.0/5

Nekem ​nagyon tetszett, alig vártam, hogy a kezembe vehessem a könyvet.


Solana
3.5/5

nagyon-nagyon ​hosszúnak éreztem, 3-4 alkalommal is le kellett tennem, hogy helyette valami mást olvashassak, mert lefárasztott a rengeteg leírás, felesleges részlet, míg a vége nem lett rendesen kibontva. Mair és Bruno párosa meglepett, nem erre számítottam a tragédia után.
Alapvetően egyszer érdemes elolvasni, de nekem kicsit csalódás volt.


pevike
2.5/5

Az ​első 100 oldallal nagyon megszenvedtem, aztán lassan kezdtem belerázódni, de összességében nem volt jó élmény. Nagyon hosszú, ezt a történetet max 250 oldalban el lehetett volna mesélni. Csak Nerys történetének volt némi hatása rám, Mair teljesen hidegen hagyott. Értem, hogy mi lett volna a regény célja, de nem sikerült jól megírni. Nagyon sok unalmas leírás van benne, nekem nem jött át benne az igazi India. Nem éreztem át a háborút és az azt követő forradalmi eseményeket sem. Arra meg nagyon ugrok, ha egy író nem következetes: elkezdi írni a regényét egy szerkezetben (két szemszög, múlt és jelen), aztán a második szemszögbe hirtelen belesző minden átmenet nélkül egy harmadikat, majd a végén még külön egy negyediket (Rainer marha romantikus volt, de teljesen felesleges). Olyan érzést keltett bennem, mintha úgy kezdte volna el írni a történetet, hogy nem tudta, hogy Caroline majd fontos szereplő lesz, és hogy olyan eseményeket is át kell adni az olvasónak, amiket Nerys nem láthat, tudhat. De aztán persze tudott, mert Caroline mindent elmesélt neki, ezért aztán az egész új koncepciónak nem volt értelme. Szóval nem varázsolt el a történet, lehet, hogy csak az írónő stílusa nem jön be nekem. De ez gyorsan ki fog derülni, mert hamarosan elkezdem egy másik regényét. :)


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

107.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók