Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Nikolett0907
4.5/5

Magasságos ​ég! Valami fenséges volt ez a történet.
A Garabonc Úrnő szerkezetileg, eseményileg eddig egy számomra ismeretlen, teljesen új oldalt mutat be, pedig nagy fantasy rajongónak vallom magam.
Végig izgalmas volt, tele gyönyörű tájakkal.
A vége is tetszett, ide a következő részt. :)


Magasságos ​egek! Ez egyszerűen isteni!
Távoli hegyek, országok, tengerek… egy hihetetlenül izgalmas kaland, egy halálos lány, aki túlélésre született, egy fiú, aki megdobogtatja a szívedet. Maga a tökéletes történet, annyi fordulattal, amennyit csak el tudsz képzelni. Unalomnak nincs helye, az egyszer biztos.
Katsa egyszerűen csodálatos, és a garabonciája is valami eszméletlen. Nem csak Keserkék irigykedik rá. :)
Pongor maga a szerelem♥ Még egy ilyen kedves, aranyos és édes srácot, mint ő, még nem látott a világ. Tetszett, hogy mennyire szereti a szép dolgokat, hogy mennyire szereti Katsát, hogy milyen bátor, még a leglehetetlenebb, és legszörnyűbb körülmények között is. Úgy sajnáltam szegényt a végén, nem ezt érdemelte volna. Viszont ennek is megvolt a maga oka, és minden jó, ha a vége jó.


Orsi999
4.5/5

Meglepően ​jó volt.
Egy kihívás miatt vettem észre ezt a könyvet, addig nem halottam róla semmit se. A fülszövege nagyon tetszett így neki is kezdtem.
Őszintén nem számítottam arra, hogy ilyen részletesen megismerhetjük ezt a világot, de nagyon tetszett. Minden teljesen új volt, így nagyon kíváncsi voltam és ennek köszönhetően elég gyorsan haladtam vele. Izgalmas volt és érdekes, alig tudtam letenni.
Katsa és Pongor párosát imádtam. Katsa néha egy kicsit naiv volt, de nagyon érdekes a személyisége meg a képessége is. Pongor-t már az elejétől kezdve megkedveltem, a végén nagyon megsajnáltam őt.
Amikor befejeztem akkor hiányérzetem támadt a könyv lezárásával kapcsolatban. Mindenképp el fogom olvasni a folytatást.


kiruu
5.0/5

Ilyen ​nincs. Komolyan nem tudom mit írhatnék..
Kedves gyerekek/felnőttek/kicsik/nagyok/fiúk/lányok!
Nem létezik olyan szerelem, amit a nyálas romantikus könyvekben olvastok. Ez a könyv szól az igaz szerelemről. Hűség. Kitartás. Harc. És nem azért, mert kirúgták, vagy a legjobb barátnője megcsalta a pasijával. Nem. Ezek igazi problémák. Ha ezután a könyv után nem gondolkodsz el az élet dolgain… nem érted a lényegét.
Egyszerűen tökéletes. Példamutató. Ahogy Katsa kiállt és segítette Pongort. Sírtam. Nagyon sokat. Pedig egyáltalán nem szoktam, de ez… #Kell egy Pongor.#
Imádtam, ahogy harcoltak és vándoroltak… Mindent.
Testestül – lelkestül szeretem ezt a könyvet. Ereklyeként fogom kezelni. :D
#Megjegyezném, csak a borítóját fél órán keresztül nézegettem/elemeztem.#


AniTiger
4.5/5

ENGEM ​MEGVETT. Nagyon bejött ez a szépen kitalált sztori, egész kis listát írtam magamnak azokról a dolgokról, amik különösen tetszettek a regényben! ( :D ) Kifejezetten odáig vagyok az erős, makacs főhősnőkért és a titokzatos, erős, szép szemű idegen pasikért. Persze Katsa és Pongor párosán túl is a legtöbb karakter szerethető és érdekes volt. A garaboncok főszálán túl van pár igazán jó mellékszál, úgymint Raffin és Bann munkája, a Tanács összefogása és munkája vagy a lienidek életvitele. (Az utóbbihoz még zárójelben hozzátenném, hogy Pongor rendes neve Zöldellő Nemesamarilla herceg – jesszum!)

Kedvenc szereplők: Pongor, Katsa, Keserkék, Raffin

„De rossz volt”: Leck City magyarul Lekkváros lett, amit ahányszor szembejött velem sikerült Lekvárosnak olvasnom / gondolnom. Jaj, de rossz volt. :D

Ajánló – http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/04/kcashore-graceling1.html


BreeS
5.0/5

Igazi ​Vörös Pöttyös könyv :) fantasy, romantika, izgalom. Imádtam :)


Ashriver
5.0/5

A ​tökéletes történet…
Minden egyes sorát imádtam…
Bár a Zsarát az örök kedvencem a trilógiából, de ez a könyv is a szívembe zárta magát az első pillanattól fogva…
Pongor az a személy, akit gondolkodás, hezitálás nélkül elfogadnék úgy ahogy van. Nem egy saját Pongor kell, hanem Ő kell! Annyiszor olvastam már és még annyiszor fogom. Mindenkinek ajánlom!!!


h_orsi
4.0/5

Olyan ​jól kezdődött!
Megismerkedtem a szereplőkkel, az alap szituációval és jó pár kérdés felmerült bennem az olvasás közben. Jól kidolgozott és átgondolt.
Ezek után jött a feketeleves: összecsapott és unalmas volt a második fele. Olyan volt, mintha az íróból kifogyott volna a kreativitás. De azért mégis megírta ezt a 480 oldalt, mert a kiadó azt akarta.
Ennek ellenére a szereplőknek mégis sikerült belopniuk magukat a szívembe. Végig szurkoltam nekik. :)

Bővebben: http://konyvkoktel.blogspot.hu/2016/06/kristin-cashore-garabonc-graceling-1.html


Katsa ​személyében végre kaptunk egy igazi, belevaló főhősnőt, aki nem volt rest akárkit elpáholni, aki az útjába került, sem magas hófödte hegycsúcsokon keresztülvágni, és egy hegyi oroszlánnal is bátran megküzdött.
Néhány könyvbeli név, mint például a Pongor, Teafű herceg, Keserkék az elején egy kicsit még fura volt, de aztán nagyon megtetszettek.
A fülszövegben lélegzetelállító szerelmet emlegetnek, amely felveszi a versenyt az Alkonyattal. Hát, ha lélegzetelállító szerelem nem is volt benne, Katsa az mindenképpen felvenné a versenyt a nyámnyila Bellával.
Volt ahol lassabban alakultak a dolgok, volt ahol gyorsabban, én szívesen belemerültem volna még egy kicsit jobban a garaboncok világába és a könyv alkotta fantáziavilágba is, de gondolom ezekre a további részekben lesz lehetőségem.
Bővebben:http://konyvutca.blogspot.hu/2015/11/kristin-cashore-graceling-garabonc.html


Sippancs
4.0/5

Első ​körben nem akartam megadni a 4 csillagot erre a kötetre, mert az első harmadát szenvedés volt olvasni. Nehezen is rázódtam bele, a cselekmény sem akart lekötni, és úgy éreztem, hogy az írónő sok jelenetet összecsap, és elsiklik olyan dolgok felett, amik több magyarázatra szorulnának. Aztán ahogy elértem a 150-200. oldalhoz, vagyis ahhoz a részhez, ahol {{Katsa és Pongor rátalálnak a kiéhezett és átfagyott Keserkékre}}, mint a villám, úgy beindult a történet. Csak kapkodtam a fejem az újabb és újabb izgalmakra, rágtam a körmöm a folytonos feszültségtől, és győztem szorítani, hogy minden titokra fény derüljön, és könyv HEA-val záruljon. (Ez szerencsére össze is jött. :))

Aki szereti a kalandokkal teli, izgalmas ifjúsági regényeket, amikben akad némi romantika, fantasy és középkori elem is, annak bátran merem ajánlani a könyvet!


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
4.8/5

Statisztika

83.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók