A karácsonyi süteményekre, desszertekre gondolva szinte orrunkban érezzük a fahéj, a mézesfűszer és a vanília illatát. Az ünnep közeledtével a legfinomabb édességekkel szeretnénk családunkat elkápráztatni, ezért a szokásos karácsonyi sütemények mellett, mint a bejgli, a kalács, a mézessütemények, igyekszünk új ízekkel meglepetést szerezni. Ez a könyv csodálatos ételmodellek kíséretében kínál számtalan receptötletet, a kedvünkre való csemegék kiválasztásához. Elkészítésükhöz vonjuk be a család apraját-nagyját is, hogy meghitt hangulatban együtt élvezzük az ünnep minden pillanatát!
Kapcsolódó könyvek
Ismeretlen szerző - A sütés bibliája
Több mint 150 ellenállhatatlan sütnivaló. Az ínycsiklandó kenyerek, mennyei torták, fenséges piték, fantasztikus desszertek, ellenállhatatlan aprósütemények minden bizonnyal életre keltik majd a bennünk szunnyadó mesterszakácsot, legyünk akár kezdők, vagy már jártasak a sütés fortélyaiban. Az egyszerű, könnyen követhető, szenzációs recepteket és a sütéssel kapcsolatos hasznos információkat, tippeket és technikákat csábító fotókkal, közérthetően bemutató kötet valószínűleg előkelő helyet foglal majd el konyhánk kincsestárában.
Charlotte Cortinovis - Josiane Syren - Sós és édes torták és lepények
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Ismeretlen szerző - Egyszerű, gyors sütemények
Ebéd utáni desszertként, vagy egy csésze teával fogyasztva, ezek a finom sütemények mindig jól jönnek, ha egy kis édességre fáj a fogunk. Variációk az egyszerű süteményre; lehetőségeink tárháza végtelen. A legszebb az egyszerű sütemények készítsében, hogy a szükséges hozzávalók nagy része ott csücsül a kamrapolcon. A frissen sült, vagy sütés nélkül készült sütemények mind egyformán ínycsiklandóak, és elkészítésük sem lehetne ennél egyszerűbb
Móra Ferencné - Édességek könyve
Ez egy irodalmi szakácskönyv. De ne tessék megijedni, ettől még meg lehet sütni a recepteket. Móra Ferenc meg nem írt regényei bele vannak sütve Walleshausen Ilonka csodálatos süteményeibe. Édes életet varázsolt a világraszóló süteményeivel. Volt egy kis háború, forradalom, miegymás, az ország összement, rendszerek jöttek és mentek, Ilonka meg rendületlenül sütött-főzött. És el is sütött-főzött mindent. Kimegy a kéményen, amit összeverejtékezek, panaszkodott a férje s ez így volt igaz. Ilonka elzsúrozott egy egész írói életművet. Aki kíváncsi ezekre a csodás ízekre, olvassa el a szakácskönyvet, melyből Vészits Andreát, az író dédunokáját idéztük.
Ízelítőül a tartalomból: karácsonyi sütemény, mogyorófagylalt, barack bundában, dobostorta, csokoládéparfé, diókrémtorta, angol keksz, linzi torta, kuglóf, mandulafelfújt, vaníliás holdacska.
Lorraine Pascale - A Lighter Way to Bake
In this fabulous new book, Lorraine Pascale, Britain's beloved chef and tv personality, brings together the two hottest trends in cookery right now: baking and eating lighter, healthier meals! Lorraine's dreamt up 100 delicious, easy recipes, all fully illustrated, ranging from savoury scones and coconut and lime loaf to apricot and ginger chiffon cake, sesame pretzel buns and cauliflower gratin bakes. Lorraine reinvents traditional favourites (her amazing brownies) but shows us neat shortcuts to cut the fat or the sugar-without losing any of the flavour. They are goodies with goodness. Each recipe has a comparison with a standard version so you can see just how much better for you Lorraine's way is. A perfect Christmas gift for every baker in your life - or buy it for yourself to have an indulgent but healthy Christmas.
Frank Júlia - A legfinomabb csokoládés édességek és muffinok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Bártfai László - 155 sütemény
A témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen elkészíthető étel leírását válogattuk össze. A szükséges hozzávalók egytől-egyig beszerezhetők az üzletekben és a piacokon.
Lorraine Pascale - Baking Made Easy
Top patisserie chef Lorraine Pascal shares her foolproof recipes and tips for successful, confident baking. To accompany her new TV series, Baking Made Easy features 100 original and favourite recipes, with sections on breads, cakes, meals and desserts, and plenty of ideas to take you from Monday to Sunday. Whether you're a kitchen adventurer or a baking novice, it's time to turn on the oven and discover the modern delights of baking.
Kugler Géza - Legújabb nagy házi cukrászat
Kugler Géza szakácskönyvének reprint kiadása.
Fiona Patchett - Karácsonyi sütik
Ebben az elbűvölő könyvben számos kitűnő receptet találsz, a mézeskalács házikótól a fűszeres, almás muffinokon át a karácsonyi tortácskákig, és ha elkészíted őket, a konyhádat betölti majd a karácsonyi sütemények ínycsiklandó illata. Neked csak lépésről-lépésre követned kell a recepteket, és máris ügyesen süthetsz karácsonyi tortákat és süteményeket. Kitűnőek ajándéknak, de ahogy elkészültek, nyomban el is fogyaszthatod őket.
Toró Elza - A 100 legjobb karácsonyi sütemény
Szentestére készül a család. Az ünnep előtti nagytakarítás már megvolt, Apa a karácsonyfát faragja, hogy beilleszthesse a tartóba. Anya a konyhában süt-főz, tésztát gyúr, keleszt, a gyerekek diót, mákot darálnak, nyalakodnak a krémes tálakból, és néha összevesznek azon, hogy kinek jutott több a krém maradékából. Bizony, a halászlé, a halkocsonya, a karácsonyi pulykasült mellett az ünnepi asztalra sütemények is kerülnek: elsősorban a dús töltelékű, diós és mákos tekercs vagy bejgli, ami készülhet omlós vagy egyszerű kelt tésztából egyaránt. A felvágott tekercs szép csigaformája a végtelent szimbolizálja, a dió és a mák pedig bőséget, gazdagságot jelent. Az angolszász országokban ilyenkor almatortát sütnek, a franciáknál pedig kedvelt a fatörzsnek nevezett piskótarolád. Az olaszok panettonét -- karácsonyi kenyeret -- sütnek mézes rozstésztából. Ma már persze a világban elterjedtek és közkedveltté váltak a különböző eredetű, karácsonyi sütemények receptjei, és persze mindenféle sütemény kerülhet az asztalra: a lényeg a szeretetteljes, gondos készülődésben és tálalásban rejlik. Mindegy, hogy bonyolult összetételű, előkelő kinézetű drága tortákat, krémes-habos süteményeket vagy egyszerű piskótát, kuglófot, mákos kalácsot, olcsó linzereket, száraz süteményeket stb. adnak az asztalra -- mindegyik alkalmas arra, hogy az ünnep fényét emelje, ha a hangulat boldog, békességes, az embereket egymáshoz közel hozó.
Korpádi Péter - Különleges muffinok
A muffinok meghódították az egész világot, nemcsak a gyermekek, hanem a felnőttek kedvencei is. A kezdetben nem túl látványos - bár annál finomabb - sütemények káprázatos változáson mentek át, mivel a tetejükre krémek, mázak, gyümölcsök és diófélék formájában tetszetős és ínycsiklandó díszítések kerültek. Ezzel a sütemény változatainak a sora még inkább megsokszorozódott, hiszen elég az alaptészta összetevőit vagy a rákerülő finomságokat módosítani, és máris új ízek születnek. A muffinokat nem lehet megunni. Ráadásul rendkívül könnyen és gyorsan elkészíthetők, amiről ebből a könyvből egyértelműen meggyőződhetünk. Sok színes és fantáziadús recept közül válogathatunk, amelyekkel garantáltan sikert arathatunk.
Bödör Zoltánné - Kovács Zoltán - Sütemények
Új könyvünkkel szeretnénk finom és egészséges édes, valamint sós süteményeket bemutatni. Könyvünk segítséget nyújt abban, hogy a mindennapok hagyományos süteményeit egészséges, tisztán növényi alapanyagokból készíthessük el, egyszerűen és gyorsan.
Halmos Monika - Gabula András - Adventtől szilveszterig
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Ismeretlen szerző - Aprósütemények: 1001 klasszikus recept
Ez a gyönyörűen illusztrált könyv 1001 ínycsiklandozó sütemény receptjét tartalmazza a világ minden tájáról. Ha valamilyen ünnepre készül, válogasson a karácsonyi csillag, a húsvéti puszedli, a Valentin-napi mandulás sütemény vagy az anyák napi sütemények közül. Akkor se keseredjen el, ha rossz napja volt: tréfás, vagy épp színes aprósütemények, szeletek várják a kamrapolcon. A könyv könnyen követhető receptjei biztos, hogy utat találnak a szívéhez, a gyomrához, és nem utolsósorban megörvendeztetik a családot és a vendégeket is.
Ismeretlen szerző - Ínycsiklandó karácsonyi aprósütemények
Könyvünkben több mint ötven ötletet adunk a legfinomabb karácsonyi sütemények elkészítéséhez! A receptek között mindenki megtalálja a kedvére valót: mézeskalács kandírozott gyümölcsökkel, narancsos keksz és még sok nassolnivaló segít felkészülni az év legszebb időszakára. Az ínycsiklandó sütemények most még gyorsabban elkészülhetnek az ajándékként mellékelt praktikus tésztakiszúróval, amellyel egyszerre negyvenkilenc figurát szaggathatunk ki. Jó sütögetést és boldog karácsonyt kívánunk!
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker legjobb süteményei
Németországban régen, de nálunk is fogalommá vált a Dr. Oetker márkanév. A cég sütéshez-főzéshez használt alapanyagok kikísérletezésével és gyártásával foglalkozik, hogy a háziasszonyok életét megkönnyítse. Kísérleti konyhájában már több mint 100 éve próbálják ki az új recepteket. A legsikeresebbekből állítottunk össze most egy csokrot.
Akár születésnapi tortát, váratlan vendégnek teasüteményt, vagy sós koktélfalatokat keresünk - ebben a 152 oldalas könyvben minden alkalomra találunk megfelelő receptet.
A recepteket, a sütés menetét lépésről lépésre, részletesen írtuk le, így könnyen követhetőek. Ezzel a siker is garantált.
Használja fel a sok kísérlet eredményeit és süssön családjának, vendégeinek Dr. Oetker legjobb süteményeiből!
Korpádi Péter - Patyi Árpád - Muffinok
Kókuszgolyóval töltött csokoládés, szilvalekváros-kakaós-fahéjas, datolyás-mogyorós vagy éppen sonkával töltött sajtos krumplis. Szinte nincs még egy, a muffinhoz fogható sütemény, amely ilyen változatos ízekben lenne elkészíthető. Válogassunk hát kedvünkre Korpádi Péter mesterszakács fantáziadús receptjei közül, melyeket Patyi Árpád ínycsiklandó fotói kísérnek.
Bereznay Tamás - Süteményeskönyv
Bereznay Tamás második kötetét tartja kezében az olvasó: a Mai magyar konyha című könyv sikerét megismételni szándékozó Süteményeskönyvet. A sikerhez – de legalábbis a népszerűséghez – minden hozzávaló adott: egy fiatal, kreatív és tehetséges szakács, számos finomság elkészítésének részletes leírása, szemet gyönyörködtető, étvágygerjesztő fényképek, hasznos tanácsok, kulisszatitkok és még mennyi minden más! A kötet, melyben Bereznay Tamás fő hozzávalók szerint osztja fejezetekre receptjeit, a pár perc alatt elkészülő süteményektől a komoly munkát megkívánó desszertekig, a méteres kalácstól a levendulafagylalton át a túrógombócig közel száz édesség receptjét tartalmazza. Hogy honnan ismerős a borítón látható fiatalember? Talán a Nők Lapjából, ahol hétről hétre ötletes, könnyen elkészíthető és gusztusos ételek receptjeit teszi közzé. Talán a televízióból, ahol több csatorna is sugározta főzőműsorait. Talán a Kárpátia étteremből, ahol főszakácsként a hagyományos magyar gasztronómia követe – vagy talán a köztársasági elnök vacsoráiról, ahol koronás főket és diplomatákat kápráztat el ételkölteményeivel. Bereznay Tamás második könyvében kedvenc édességeit, desszertjeit veszi sorra, mégpedig azok fő hozzávalói szerint. Hogy honnan ismerős a borítón látható fiatalember? Talán a Nők Lapjából, ahol hétről hétre ötletes, könnyen elkészíthető és gusztusos ételek receptjeit teszi közzé. Talán a televízióból, ahol több csatorna is sugározta főzőműsorait. Talán a Kárpátia étteremből, ahol főszakácsként a hagyományos magyar gasztronómia követe – vagy talán a köztársasági elnök vacsoráiról, ahol koronás főket és diplomatákat kápráztat el ételkölteményeivel. Bereznay Tamás második könyvében kedvenc édességeit, desszertjeit veszi sorra, mégpedig azok fő hozzávalói szerint.
Ismeretlen szerző - Le Cordon Bleu - Főzőiskola ínyenceknek - Muffinok
A könnyen elkészíthető, illatos, laza tésztájú, frissen sült muffin az egyik legnépszerűbb sütemény. A kis-, közepes és nagyméretű formákban számtalan változatban elkészíthető: édesen citrommal vagy bogyós gyümölcsökkel, fűszeresen olajbogyóval, rozmaringgal és sajttal. Ez a kötet bevezeti az olvasót jó néhány remek muffin elkészítésének titkába, amit aztán bátran kínálhat majd minden napszakban és minden alkalomra.