Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


tschk
-/5

Mint, ​minden könyvet a sorozatból ezt is érdemes az utószóval kezdeni, hogy az ember képben legyen. Aztán lehet nekiugrani. A tulajdonképpeni bevezetés számomra érdekesebb és élvezetesebb volt, mint maga a mesefüzér, ami, mint az utószóból kiderül egy királytükör.

Maguk a történetek: megint az utószót kell segítségül hívni: “Ős – pancsatantra”. Ennek fényében félre is rakhatjuk a könyvet, ha képben vagyunk az indiai mesékkel, ha nem akkor a könyv olvasása után félrerakhatjuk az e témában magyarul megjelent könyveket (Mesefolyamok óceánja, Mahabharata, Ramajana). Ha csak a történetekre vagyunk kíváncsiak, ezzel a kis kötettel rengeteg időt és bosszúságot tudunk megspórolni (bosszúság: a végtelen ismétlések)

Aztán kézbe vehetjük a könyvet kultúrtörténeti szempontból is: érdekes összehasonlítás lehet, az eredeti indiai szövegek és a jelen kötet két, néhol jól, néhol összemosódó gondolat világának, összevetése.

A könyv egésze nekem szép perceket szerzet, jó agytorna és az utószó segítségével, még, mint laikus is élvezni tudtam a sok kulturális ‘adok – kapok’ felfedezését. Nagy segítség ez a kis kötet az indiai irodalomhoz, akár bevezetése is lehetne annak, sajnos későn került a kezembe, na majd legközelebb.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

24.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók