Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


vargajudit
3.5/5

Nem ​igazán voltak ezek fontos történetek, a cím kissé nagyzolóra sikeredett. A szocializmusban játszódó novellák elég gyengék, Goda Gábor erőssége inkább a háború előtti korszak ábrázolása. Ez a gyűjtemény szerintem közelébe sem ér a [[https://moly.hu/konyvek/goda-gabor-volt-egyszer-egy-csalad|családjáról szóló]] könyvének, amelyen felbuzdulva kedvet kaptam még egy kis GG-t olvasni.
(Majdnem félbehagytam az olvasást Az ember, aki madár lett olvasásakor: ugyanezt a történetet Örkény István Szakmai önérzet címmel sokkal ütősebben írta meg egyperces novellában. Aztán elhatároztam, hogy utánanézek, melyik írás a korábbi, de ez eleddig elmaradt)


Adriaticum
4.5/5

Sokszínű ​novellagyűjtemény, ami képet ad Magyarország 1930-1960 közötti időszakának változékony világáról, és hétköznapi figuráiról. Van benne némi jobb és némi gyengébb groteszk (Viaszvilág, Egy nyugalmas vasárnap), némi ötvenes évekbeli, soft érzékiséggel telített, túltolt szocreál életöröm (Pastorale), és vannak kifejezetten életszerű, emlékezetes karakterek, történetek, amelyeken keresztül jól átérezhetők ezek a sokféle évtizedek. A Horthy-korban partszélre állított zsidó irodalmár, aki végül az emigrációt választja (A tanár búcsúzik) a kevés háború előtti szereplő egyike, többségben vannak a háború utániak, köztük érdekes az operabáli meghívót kétségbeesetten váró pártállami hivatalnok vagy a szakszervezeti üdülőkbe beutalt szemérmes szerelmesek. A Volt egyszer egy család csillogóan zseniális kisregény, érdekelt, hogy miket írt még a szerző, hát, ahogy látom, ilyeneket.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

8.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
kívánságlistán
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók