Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


DaTa
5.0/5

Kedves ​Útitársam, köszönöm, hogy velem tartasz!
Lélekgondozásra indulunk. Nem szokványos a mi kultúránkban az ilyesmi. Emberi dolog félni az ismeretlentől. Nem tanítottak meg bennünket a belső utakra, nem értjük belvilágunk nyelvét, testünk „panaszkodásait” kémiai kényszerzubbonnyal parancsoljuk hallgatásra. Lelki bajainkért hajlamosak vagyunk az ordas külvilágot, a körülményeket, másokat okolni.

ezekkel a sorokkal indítja e nagyszerű könyvecskét Bagdy Emőke. Relaxáció, meditáció. Misztikus fogalmak, melyektől a nyugati ember jelentős része idegenkedik, melyektől a vallásos emberek tömege babonásan fél, melyeket az ateista ember többsége megvetően lenéz. Pedig mennyire fontos lenne, hogy jobban megismerjük mindezeket. Pedig mennyire fontos lenne, hogy már kisgyermekkorban, igen, az általános iskolában is megtanítsuk a gyermekeket a relaxálásra, a stressz feloldására, a csendes befelé figyelésre. Nem hókuszpókusz ez, nincs itt semmiféle ezoterikus blabla, a tudományosan kidolgozott, hatásukat bizonyított relaxációs gyakorlatok világába vezet be minket Bagdy Emőke pszichológus professzor. Mert igen,

Minden embernek joga van meditálni, és a tudománynak nagy köszönettel tartozunk, hogy az emberi lélek egészsége szolgálatában kidolgozta a tudományos, tiszta meditációs módszertant.

Emőkét én nagyon kedvelem és nagyon tisztelem már jó ideje, munkáságát nagyra becsülöm és csak őszintén kívánni tudom, bár lenne negyed annyi energiám, szellemi frisseségem, életigenlésem, bölcsességem öreg koromban, mint amivel ő rendelkezik ma is, a 76. évében.

A füzetecske nagyon olvasmányos, Bagdy Emőkétől megszokottan könnyed, mégis tudományos (de nem tudományoskodó), a laikus olvasó számára is követhető és könnyen érthető. A könyvecskéhez tartozó CD mellékleten Bagdy Emőke által vezetett hét relaxációs, meditációs gyakorlat található, melyeket hallgatni fogok a telefonomon rendszeresen a többi relaxációs anyagaim mellett. Van itt vizsgára való felkészülés, koncentráció fejlesztés, egészséggondozó meditáció, fókuszálás, gyors önellazítás.

Nagyon hasznos kötet, szívből ajánlom mindenkinek olvasásra, hallgatásra.


Trudiz
5.0/5

Láttam ​már Bagdy Emőke néhány előadását. Mindegyikből árad az impulzív szeretet – tapasztalat – tudás-átadás. Hihetetlenül inspiráló, buzdító szavaival ebben a kötetben is találkozunk. Megismerteti a relaxáció és a meditáció alapjait többféle gyakorlaton, példán keresztül.


clarisssa
4.5/5

A ​könyv jó áttekintést ad a relaxációs módszerekről és a stresszkezelésről. Néha azért elgondolkoztam, hogy kihez is szólhat igazán, mert az elméleti magyarázatok néha olyan szakkifejezéseket tartalmaznak, amiket így odavetve szerintem (és emlékeim szerint) még egy biológia érettségivel sem ért meg az ember; ugyanakkor szakkönyvnek meg mégsem elég részletes, sőt, helyenként (és hozzáértőbb-szemmel nézve) meglepően leegyszerűsödik a stílus. Ez persze nem von le a kötet értékéből, hiszen nem a legújabb kutatási eredményekről akar olvasni az, aki a kezébe veszi, hanem inkább gyakorlati megközelítést és tanácsokat vár – ezeket viszont meg is kapja! Még nem hallgattam végig mind a hét relaxációs gyakorlatot, amit a CD melléklet tartalmaz, de amiket igen, azok elég ígéretesek, ezért biztos, hogy többször is alkalmazni fogom őket. Az viszont egyértelmű, hogy a hangoskönyv-formát nem nekem találták ki; a szerző hangja csak eleinte szokatlan, utána már kifejezetten kellemes hallgatni, no de tartom magam ahhoz, hogy az “elméleti részt” olvasni jó, a relaxációs gyakorlatokat meg a CD segítségével elvégezni. Számomra így jól kiegészítik egymást.


Örülök, ​hogy az elsők között olvashattam ezt a könyvet! Karácsonyra dedikálva kaptam a Családtól, már nagyon vártam :) Imádom Bagdy Emőkét ❤ imádom az előadásait hallgatni, nagyszerű előadó és író, sugárzik belőle a szeretet :)

Nekem nagyon tetszett ez a könyv! Rövid, tömör, érdekes, fantasztikus. Olyan alapdolgokat ír le amelyek, minden ember természetszerű sajátjai, mégis manapság több okból kifolyólag ügyet sem vetünk ezekre. http://moly.hu/idezetek/432184
Ez is azon pszichológiai témájú könyvek közé tartozik, amelyek számomra tankönyvként funkcionálnak, és amelyekben aláhúzással jelölöm meg a számomra érdekes részeket :)

A stresszről, annak típusairól és a stresszkezelésről ír, tudományosan megalapozott keretek között, aminek én nagyon örültem. A könyv végén 7 különböző relaxáció és meditáció formát ismertet, amelyhez CD melléklet is tartozik.

Mindenkinek szívből ajánlom a könyvet, aki a mai rohanó világunkban fordít időt arra, hogy önmagára figyeljen, ezáltal közelebb kerüljön önmagához és a körülötte élőkhöz egyaránt.


koan12
3.5/5

Rövid, ​tömör, lényegre törő. Pontosan olyan, amilyennek lenni kell. Nekem mégis hiányzik valami. Ez a valami talán az útmutatás, hogy hogyan sajátítsam el a meditálás technikáját, hogyan ne adjam fel az első sikertelenségek után. El sem tudom képzelni, hogyan is menne ez nekem. De biztosan ki fogom próbálni, remélem, a CD ebben nagy segítséget fog nyújtani.


Rileey
1.0/5

Kissé ​paradoxonnak érzem, hogy felhúztam az agyam ezen a könyvön… mert szép meg jó, hogy ideömleszt nekem egy csomó biológiai folyamatot egy csomó szép biológiai szakszóval megspékelve, közben meg semmi arról, hogy a relaxációs technikákat hogy tudom elsajátítani a GYAKORLATBAN. Hogy megnyugodjak, meg ilyesmi, mert ezzel a céllal vettem kezembe.
(Ja bocs, van néhány valami a végén, ahol a képzeletbeli fénnyel bebarangolhatom a testem… hát kösz.)


siors
4.0/5

Közvetlenül ​Bagdy Emőke előadása után olvastam el könyv alakban is a hallottakat és így még intenzívebb volt az amúgy is pozitív élmény. Nagyon fontos dolgokról ír közérthetően és úgy, hogy az az olvasó számára is nélkülözhetetlenné váljon. A Cd meghallgatása még hátra van, de a belső nyugalom megteremtése, a relaxáció, meditáció alapjainak elsajátítása útján meghatározónak tartom e könyv gondolatait.


EliEmi
4.0/5

Számomra ​kicsit tömény volt a sok kutatásra való hivatkozással, viszont rendkívül érdekes volt számomra és tényleg segíti az ellazulást.


p_m_linda
5.0/5

Olvastam ​már Bagdy Emőkétől, így voltak elképzeléseim (elvárásaim?), de most mást kaptam. Kicsit idegen tőlem a téma, a meditációhoz kissé türelmetlennek érzem magam, de egyszer ezt is ki kell próbálni :)


Takács_Adri
4.5/5

Nagyon ​sokat segítettek a gyakorlatok, van hozzá cd, amelyről meg lehett hallgatni a relaxációkat, olyan, mint egy vezetett meditáció/relaxáció. A könyv maga egyszerű, könnyen érthető nyelvezetű, de sok érdekes dolgot ír az agyműködésről és a stresszről, és annak kutatásáról.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

79.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók