Ajax-loader

Hugh ​Fearnley-Whittingstall díjnyertes író, műsorvezető és gasztronómiai aktivista, a szezonális, etikusan termelt élelmiszerek rendíthetetlen elkötelezettje új szakácskönyvében a zöldségeket tette meg főszereplőnek. Vegetáriánus receptjeivel – bár a szerző maga nem vegetáriánus, és nem is áll szándékában bárkit rávenni arra, hogy az legyen – bevallottan életeket próbál megváltoztatni. Célja az, hogy meggyőzze az olvasót, egyen több zöldséget. Sokkal több zöldséget. Tegye a zöldségeket a mindennapi főzés alapelemeivé, ezáltal pedig fogyasszon kevesebb húst. Hogy miért? Mert a zöldségek tesznek leginkább jót az embernek, és ezek okozzák a legkevesebb kárt a bolygónknak.

“Nevezzenek nyugodtan hatalommániásnak, de most életeket próbálok megváltoztatni. Azt szeretném elérni, hogy az olvasóim több zöldséget egyenek. Sokkal több zöldséget. Bízom benne, hogy ehhez nem szónoklatokra van szükség, hanem csábító ételekre…
Be kell vallanom, amikor elhatároztam, hogy többször főzök és eszem zöldséget, és persze megírom ezt a könyvet, akkor kissé nehéz volt megszabadulnom a saját húsimádó, kicsinyes előítéleteimtől. De őszintén mondhatom, minden aggodalmam – hogy a hús nélkül készült étel valahogy kevésbé lesz élvezetes, ízletes vagy könnyen elkészíthető – alaptalannak bizonyult. Valójában nagyon is felszabadító élmény volt… Íme hát: több mint kétszáz zöldséges recept River Cottage-ból.” (a Szerző)

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

116.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók