Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Egy ​olyan bő évtizede olvashattam utoljára, azelőtt tucatszor is megvolt. Most a könyvpakolás során szembesültem ama szomorú ténnyel, hogy a költözés során elkeveredhetett valahová, mert nem találom sehol, pedig most akartam megint újraolvasni.
Emlékeim szerint megunhatatlanul pihent agyú, fergetegesen eredeti és páratlanul vicces (a sor további magasztaló jelzőkkel ízlés szerint folytatható). Igazából egy negatívuma maradt meg bennem: a második fele valahonnan a rohírok színre lépésétől kezdődően mintha eléggé össze lenne csapva. Emiatt akár le is vonhatnék egy fél csillagot, de túl szép emlékek fűznek hozzá még így, évek távlatából is, úgyhogy vonjon a ménkű. Úgy jó, ahogy van!


Eltiron
5.0/5

Sajnos ​átírták az eredeti, zseniális fordítást egy második, jóval erőltetettebb formátumba. A ’91-es első magyar kiadás nagy kedvencem, volt nem egy olyan szerepjátékos házibuli, aminek hajnalán részleteket olvastunk fel a könyvből és részegen röhögtünk a poénokon (úristen, ez mennyire nerd-nek hangzik :)) Tényleg nehéz jó paródia-könyvet írni, de ez telitalálat.


Noro
2.0/5

Kínos ​és erőltetett iromány, gyakran alpári poénpokkal, amelyek sajnos a legtöbb magyar SFF paródiát is inspirálták.


Lunemorte
3.0/5

Olyan ​fájdalmasan fárasztó valami volt ez,hogy szinte már nevettem. :D Nem emlékszek már rá amúgy,csak arra hogy nem is hosszú az eredetihez képest és nagyon bugyuta is volt. Anno vagy 2 hónapig rajta ,,ültem",mert nem volt kedvem ezt olvasni…


dagalyos
5.0/5

Emlékszem, ​amikor barátommal először a kezünkbe vettük a könyvet (ennek közel 20 éve) nekem szinte égette a kezemet a “szentségtelensége” miatt, hisz akkoriban az EREDETI mű volt nekem az Alfa és az Omega, és nem tudtam hová tenni, hogy valaki gúnyt űz belőle.

Aztán persze beleolvastunk, és kisvártatva hasunkat fájlaltuk.

Olvastam legalább is elkezdtem pár paródia könyvet. Ez nem csak a témaválasztása miatt lóg ki közülük, de stílusa is kiváló. Sokan azt gondolják, könnyű a Gyűrűk Urából paródiát írni, pedig nem az.
Legalább is jót írni nem könnyű, hiszen túlságosan is adja magát hogy az ember “túl messzire menjen” vele, és közönségessé váljon. Ez a könyv okosan tartja magát az elvhez, miszerint a kevesebb néha több.
A figurák érezhetően élnek, és jól kidolgozottak. Alig várom, hogy 20 évvel idősebben is újra vihogjak rajta, még ha tudom most máshogy is fog ütni.


Minden ​idők legpihentebb fantasy-paródiája – de a 91’-esnél későbbit, bizony mondom néked, kezedbe ne fogj, mert a legújabb és bővített kiadást kár volt megújítani és kibővíteni. Esmég oly esetet láthatunk, hol az kevesebb több. Sőt mi több, tökéletes.


lilla_csanyi
5.0/5

Alapvetően ​nem szeretem a paródiakönyveket, mert a legtöbb erőltetett és fárasztó, de ez a könyv annyira elmeroggyant…Tuti beszívva írták:) Én nagyon jókat nevettem rajta!:D


mongúz
2.0/5

Ez ​igazán rossz volt. Bár néha röhögtem, de inkább csak kínomban.


Mezzanine
2.5/5

Elég ​erőltetett… Nem túl erős paródia.


Sajtoskifli
4.0/5

Vannak ​benne nagyon jó részek. Bár szerintem ezt a könyvet 12-16 éves fiúk számára írták.
Vidámnak vidám, de azért nagyon messze nem egy Galaxis útikalauz.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.7
átlagos pontszám i
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók