Az elismert séf, Paul Gayler innovatív burgerreceptjeivel friss, nemzetközi megközelítésből tekint az egész világon népszerű témára. Megszokott kedvencek és szokatlan, rafinált verziók receptjei egyaránt megtalálhatók a könyvben: a finoman fűszerezett thai halburgertől a klasszikus, „full extrás” burgerig. Paul segít visszahelyezni a burgert méltó helyére: a családi asztalokra. A világ legjobb szakácsainak közreműködésével, az izgalmas szószok, saláták, köretek receptjeivel a siker biztosított!
Kapcsolódó könyvek
Ismeretlen szerző - 33 sushi és japán étel lépésről lépésre
Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyikét kipróbáltuk, ezt bizonyítják a főzés közben készített fotók is. Reméljük, hogy a színpompás képek meghozzák kedvüket a könyvünkben található finomságok elkészítéséhez. Az ételek leírását több hasznos információval egészítettük ki, így biztosan nem marad megválaszolatlan kérdés, melyiket válasszuk.
Kollár Anita - Gluténmentes és finom!
Amikor kiderül, hogy amit eddig megettünk, ártalmas nekünk, olyan, mintha összedőlne körülöttünk a világ. Az első sokk után jön a szembesülés, hogy korántsem egyszerű a gluténmentes étrendet megoldani. A kész termékek nagyon drágák és nehezen beszerezhetők, az alapanyagok pedig sokfélék és idegenek. Pánikra azonban semmi ok!
Ez a szakácskönyv finom és egészséges recepteket kínál a diétára kényszerülőknek, amelyek ráadásul a készen kapható termékek árának a töredékébe kerülnek. Kenyerek, kalácsok, pizzák, tésztaételek, fánkok, lángos, pogácsa és ínycsiklandó sütemények – csupa olyan alapvető étel, amely hiányzik egy lisztérzékeny életéből. Emellett néhány izgalmas, gabonából készült fogással is megismerkedhetünk, és a szükséges alapanyagok, valamint beszerzési forrásaik bemutatása sem marad ki.
A könyv üzenete, hogy nem kell lemondanunk a finom ízekről. A többszörösen tesztelt, jól követhető receptek túlélőkészletül szolgálnak azoknak, akiknél frissen diagnosztizálták a problémát, és azoknak is hasznára válnak, akik úgy érzik, már belefáradtak a nehezen tartható, macerás diétába. Az ételek jó részét laktózérzékenyek is megehetik, és természetesen azok egészségéhez is hozzájárulhatnak, akiknek nincs semmiféle ételallergiájuk.
Kollár Anita az ELTE-n végzett nyelvészként, ugyanakkor a Testnevelési Egyetemen sportedzői diplomát is szerzett. Több mint 10 éve dolgozik Stahl Judit mellett. Rendszeresen publikál gasztronómiai tárgyú írásokat, jelenleg a Kulinária Kiadó vezető szerkesztője. 2012 januárjában állapították meg gluténérzékenységét, azóta él ezen az étrenden.
Heston Blumenthal - A tökéletesség nyomában
Heston Blumenthal, a világ egyik legelismertebb séfje, hírnevét éttermében, a neves The Fat Duckban alapozta meg olyan eredeti - és sok számára talán bizarr - fogások megalkotásával, mint például a csigakása, a nitrogénnel hűtött rántotta és a sültszalonnás-tojásos fagylalt. Ezt követően Heston elhatározta, hogy ideje visszatérni az alapokhoz: kreatív tehetségét a legismertebb, de gyakran rosszul elkészített ételek újbóli felfedezésére összpontosította.
Körbeutazta a világot nyolc olyan étel "tökéletes" változata után kutatva, melyek az európai konyha kulináris örökségének alapjait képviselik:
-sült csirke sült burgonyával,
-pizza,
-sült kolbász tört burgonyával,
-steak,
-bolognai spagetti
-fish & chips (rántott hal sült burgonyával),
-Fekete-erdő torta,
-szirupos tortafagylalt.
A "tökéletességről" megoszlanak a vélemények, ezért Heston szakértőkkel és szakácsokkal folytatott beszélgetéseit, valamint saját kulináris és tudományos kísérleteit is felhasználva nekilát kideríteni, mi teszi e közismert étkeket ilyen elfogadottá. Felkutatja minden étel eredetét, segít megtalálni a legjobb hozzávalókat, és természetesen azt is kideríti, hogyan -és miért így- tudjuk e fogásokat a legtökéletesebben elkészíteni. Menet közben értékes főzési tanácsokkal szolgál; mindent megtudhatunk attól kezdve, hogy a sütéshez hogyan szeleteljük megfelelően a burgonyát, miként válasszuk ki a legalkalmasabb marhahúst, milyen titkos összetevői vannak a tökéletes bolognai spagettinek, egészen addig, hogy miként lehet megragadni egy "fish & chips" bolt lényegét egy parfümös üvegben, valamint hogy hogyan tudunk házilag buborékos csokoládét készíteni porszívó segítségével.
"A tökéletesség nyomában" tanulmányozza az étel életünkben és emlékeinkben betöltött szerepét és egyben különleges, ösztönző és magával ragadó módon ismerteti a már említett klasszikus fogásokat.
Ismeretlen szerző - Húsételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Saly Noémi - Semmiből is finomat!
Ez a könyv tíz évvel ezelőtt megjelent egy másik kiadónál. Maradéktalanul elfogyott hamar, ezért is fontolgattam már két-három éve, hogy érdemes lenne újra megjelentetni. Azóta nagyot fordult a világ: az itt olvasható recepteket már én magam se csak kulináris érdekességként szedem elő, hanem egyre többet használok, ha másként nem, ihletforrásként a mindennapi főzéshez.
Az előző kiadáshoz képest jó pár dolog változott. Frissítettem a bevezetőt, kivettem néhány olyan receptet, amelyiknek az alapanyagai ma már túlságosan drágák vagy nem kaphatóak, de betettem újakat is, így az eredeti 100 helyett most 130 szerepel. A régi leírásokhoz fűzött megjegyzéseim is bővültek, módosultak, igazodva a 2023-as bolti, piaci lehetőségekhez és árakhoz.
Saly Noémi
Szabó Sándorné - Horváth Ildikó - Tészták
Mindenki ízlését igyekszünk kielégíteni szakácskönyvsorozatunkkal, melyekben kitűnő, ízletes fogások találhatók. Nem kell gyakorlott szakácsnak lenni a receptek elkészítéséhez, a viszonylag egyszerű alapanyagok felhasználásával bárki könnyedén finom ételt főzhet, süthet a saját, a családtagok és a vendégek megelégedésére.
Csapó Katalin - Az ínyenc polgár asztalánál
A világhírű magyar vendéglátás megszületését idézi fel képes szakácskönyvünk, Az ínyenc polgár asztalánál. A színes képekkel és korabeli metszetekkel gazdagon illusztrált kötet nemcsak annak jár utána, hogyan és mit ettek ínyenc elődeink, de ma is megfőzhető receptekkel, tipikus menüsorokkal csábítja olvasóit kísérletezésre. Csapó Katalin könyve a magyar konyha jelentős korszakait, illetve témáit bemutató kultúrtörténeti szakácskönyv-sorozat, a Régi idők konyhája első darabja.
Sabine Salzer - Sebastian Dickhaut - A főzés alapkönyve
Az evés élvezet! De a főzés is! Ez a könyv megmutatja, hogyan tanulhatunk meg gyorsan jól főzni, mire figyeljünk a vásárlásnál, tárolásnál és tálalásnál. Több mint 100 kedvenc receptje szerez örömet azoknak, akik többre vágynak annál, hogy csak jóllakjanak.
Hugh Fearnley-Whittingstall - Zöldséget minden napra!
Hugh Fearnley-Whittingstall díjnyertes író, műsorvezető és gasztronómiai aktivista, a szezonális, etikusan termelt élelmiszerek rendíthetetlen elkötelezettje új szakácskönyvében a zöldségeket tette meg főszereplőnek. Vegetáriánus receptjeivel - bár a szerző maga nem vegetáriánus, és nem is áll szándékában bárkit rávenni arra, hogy az legyen - bevallottan életeket próbál megváltoztatni. Célja az, hogy meggyőzze az olvasót, egyen több zöldséget. Sokkal több zöldséget. Tegye a zöldségeket a mindennapi főzés alapelemeivé, ezáltal pedig fogyasszon kevesebb húst. Hogy miért? Mert a zöldségek tesznek leginkább jót az embernek, és ezek okozzák a legkevesebb kárt a bolygónknak.
"Nevezzenek nyugodtan hatalommániásnak, de most életeket próbálok megváltoztatni. Azt szeretném elérni, hogy az olvasóim több zöldséget egyenek. Sokkal több zöldséget. Bízom benne, hogy ehhez nem szónoklatokra van szükség, hanem csábító ételekre...
Be kell vallanom, amikor elhatároztam, hogy többször főzök és eszem zöldséget, és persze megírom ezt a könyvet, akkor kissé nehéz volt megszabadulnom a saját húsimádó, kicsinyes előítéleteimtől. De őszintén mondhatom, minden aggodalmam - hogy a hús nélkül készült étel valahogy kevésbé lesz élvezetes, ízletes vagy könnyen elkészíthető - alaptalannak bizonyult. Valójában nagyon is felszabadító élmény volt... Íme hát: több mint kétszáz zöldséges recept River Cottage-ból." (a Szerző)
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Palacsinta
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Ismeretlen szerző - Csupa csoki
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Renate Wagner-Wittula - Bécsi konyha
A bécsi konyha legendás ételei egyetlen kis könyvben: tányérhús és Sacher-torta, császármorzsa és bécsi szelet, fiákergulyás és talkedli, pejsli és szalontüdő, egytől egyig az élet élvezetéről tanúskodik és főzésre csábít. Ínycsiklandó szomszédolás kultúrtörténeti kitérőkkel. 90 válogatott, könnyen megfőzhető recept, német-magyar ételszótár, gasztronómiai kalauz a bécsi konyhanyelvhez. A szerző, Renate Wagner-Wittula sikeres szakácskönyvíró, a hagyományos osztrák és a bécsi konyha kiváló ismerője.
Gordon Ramsay - Ramsay legjobb menüi
Ez a kötet 52 menü fantasztikus gyűjteménye. Az év minden hetére választhatunk egy-egy ételsort! Sőt, ha kombináljuk az egyes fogásokat, 140 000 különböző menüből szemezgethetünk.
- A három részre vágott oldalaknak köszönhetően könnyedén variálhatjuk az egyes recepteket, újabb és újabb menüsorokat hozva létre.
- Szezonális menük és különleges nemzetközi ételsorok. Az olasz, a francia, a spanyol, a mediterrán, a brit, a kínai, a thai, a délkelet-ázsiai, az indiai, a marokkói, a mexikói és a közel-keleti konyha legjobb fogásai.
Ismeretlen szerző - Hamburgerek
A Formás szakácskönyvek a kezdő szakácsoknak is könnyen elkészíthető, egyszerű ételektől kezdve az ínyencek ízlésvilágának is megfelelő, különleges ételekig rengeteg receptet sorakoztatnak fel az oldalaikon. Az érdekes forma és a különleges konyhát idéző tartalom révén a sorozatnak ott a helye minden háziasszony konyhájában, hiszen új oldaláról ismerhetik meg a jól bevált alapanyagokat, például a tojást, a burgonyát, a paradicsomot vagy a gombát, de elkalandozhatnak a hamburgerek, lekvárok, koktélok, muffinok és macaronok világába is.
Rezi György - Görög ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Lucinda Scala Quinn - Etetni bolondulásig
Receptek, túlélési technikák arra az esetre, ha szíved férfijaira (férjed, fiaid, apósod, ki-ki folytathatja, saját családi viszonyainak megfelelően) rátörne az a bizonyos férfi-éhség.
Mert ugyebár a férfiak éhsége cseppet sem hasonlít a miénkre. Mi, nők (többnyire) csendben szenvedünk tőle, ők zajosan, idegesen, türelmetlenül, morcosan, kacagva (de közben véresen komolyan), ám egy biztos: NAGYON. Cserébe viszont minden ízes falatért, főleg, ha még jó sok is, nagyon hálásak. Óh, nem úgy, hogy segítenek, mosogatnak, rendet raknak, terítenek hanem úgy, hogy Kösz Anya (vagy drágám), fincsi volt! Van még egy kis repeta?! Elismerésük egy másik formája elsőre nem ismerhető fel, csak gyakorlott fül számára: Anyu, komolyan ennyi volt az ebéd (vacsora, reggeli)?! - ez férfi nyelven annyit tesz: oké, hogy rajtunk kísérletezel, finom is nagyon, de valami jó, masszív, megszokott kaja nincs is?!
Ez a könyv megtanít a legalapvetőbb tudnivalóktól kezdve arra, hogyan váljék belőled profi háziasszony, családetető anya és mesterszakács. Szórakoztatóan és szellemesen ad át minden tudást, amire a saját bőrén szerzett tapasztalatok alapján, sok év alatt sikerült szert tennie. Könyvei, főzőműsorai nem véletlenül olyan páratlanul népszerűek. Lucinda bizony képes arra, hogy szívből, okosan, töretlen lelkesedéssel etesse háza imádott férfinépét bolondulásig. Sőt, még ennél is többre: férfi-etetési bibliájából a férfi-nevelés bevált módszereit is egytől egyig megosztja az olvasóval
Szatmári Ferenc - Főzelékes Feri - 41 zöldségétel feltéttel és feltétlenül
Kevés ennyire megosztó ételünk van, mint ez a tipikusan magyar egytál. Gondoljunk csak a kelkáposzta főzelékre. Ugye, hogy nem lehet szó nélkül hagyni? Én mindig is nagy főzelékrajongó voltam, szerencsére gyerekként sem sikerült elvenni tőlük a kedvem, amiért édesanyámnak azóta is hálás vagyok. Egy klasszikus főzelékért bármikor hazamegyek ma is.
Szatmári Ferenc agrármérnökből lett szakács és blogger. Régi álma teljesült be huszonhat év után: minden napja a főzésről szól. Könyvében nem a megszokott főzelékek szerepelnek, a zöldségeket izgalmas párosításokban, rengeteg fűszernövénnyel tálalja. Eredeti sűrítési megoldásokat mutat, és nagy hangsúlyt helyez az egészséges táplálkozásra. Könyve a diétázók számára is rendkívül hasznos, számos liszt és laktóz mentes recepttel.
Frank Júlia - A legfinomabb magyaros ételek
A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.
Frank Júlia - A legfinomabb ünnepi ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Herbst Péterné Krausz Zorica - Magyarországi zsidó ételek
A zsidó háziasszonyok kezét igen szigorú rituális szabályok kötötték meg. Nagy leleményességre volt szükségük, hogy a megszabott korlátokon belül minél több ínycsiklandó és tápláló ételt varázsoljanak az asztalra - különösen a heti ünnepnap, a szombat, továbbá a sok évközi ünnep étrendjébe. Jó néhány receptjét átvette a nem zsidó konyha is, így a remek sóletét, a népszerű flódniét stb. E szakácskönyv a magyarországi zsidóság étkezési és ételkészítési szokásait örökíti meg
a századforduló idejéből.