Ajax-loader

Az ​életszínvonal emelkedésével együtt nő a lakosság és az ipar villamosenergiaigénye. Villamosenergiaiparunk – karöltve a nagyobb ipari üzemekkel – gyors ütemben építi erőműveit és alállomásait. E létesítmények egyre több szakképzett villamosmű kezelőt igényelnek, akiknek feladatai – az együttműködő erőműrendszerek és hálózatok teljesítőképességének növekedése, valamint a berendezések bonyolultsága folytán – fokozott műszaki felkészültséget kívánnak. E dolgozók munkájától nemcsak nagyértékű berendezések épsége függ, hanem az ipari termelés, a közlekedés, a kórházak és közületek stb. villamosenergia-ellátásának zavartalansága is, hibás ténykedésük több más üzemi működésére is kárt okozhat. Könyvünk részben a feladataik ellátásához szükséges korszerű ismeretek megszerzéséhez, részben pedig már meglevő ismereteik elmélyítéséhez kíván segítséget nyújtani.
Sok évi üzemi gyakorlatból leszűrt tapasztalatok alapján munkánkban összefoglalva adjuk mindazokat a tudnivalókat, amelyek nélkülözhetetlenek a villamosenergiaipar és az ipari üzemek villamosmű (erőmű, alállomás, csatlakozó állomás stb.) kezelői részére. Segítségével egyben a vezető szakemberek is tájékozódhatnak arról, hogy milyen fokú felkészültséget kívánhatnak meg az irányításuk alá tartozó létesítmények kezelőitől.
Feltételezzük, hogy az olvasó tisztában van az alapvető elektrotechnikai fogalmakkal és törvényekkel. A könyv elején tárgyalt néhány alapismeret csak felfrissítési célokat szolgál. A kapcsolóberendezések, védelmek alapos ismertetésén kívül – amely elsősorban szükséges a villamosmű kezelők részére – röviden foglalkozunk az erőművek felépítésével is, hogy az olvasó teljes képet alkothasson magának a villamosenergia útjáról a fejlesztéstől az elosztásig. A gépeket – generátorokat, transzformátorokat – elsősorban üzemi szempontból tárgyaljuk. Foglalkozunk az érintésvédelmi tudnivalókkal, a kapcsolóberendezések műszereivel, ismertetjük a karbantartás gyakorlatát és röviden a szerelés lényegesebb szempontjait.
Igyekeztünk könyvünket a gyakorlati oktatásban bevált ábraanyaggal és adatgyűjteménnyel gazdagítani, gondosan ügyelve arra, hogy e tekintetben is a valóban szükségeset adjuk.
Reméljük, hogy munkánk hasznos segítőtársa lesz a villamosenergiaipar és az üzemek, gyárak villamos kapcsolóberendezéseit kezelő szakembereknek.
Kérjük az olvasókat, hogy a könyv tartalmára, esetleges kiegészítésére stb. vonatkozó észrevételeiket velünk közölni szíveskedjenek.
A szerzők

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
kívánságlistán
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók