Ajax-loader

Peggy ​Pappot ma a családterápia pionírjai között tartják számon, nem utolsó sorban jelen kötete okán. Papp – a név megtévesztő. Viselője 1923-ban, Salt Lake Cityben született (Utah állam). A hithű mormon család paraszti gazdálkodást folytatott – a sivatagból kétkezi munkával teremtettek virágzó gazdaságot. Ám nagyra tartották a színházat is; az egyik első középület, amire szorgalmukból futotta, egy színház volt.
Peggy már kiskorától szerelmes volt a filmsztárokba és Hollywoodba, és tizennyolc évesen elindult oda szerencsét próbálni. Néhány évig filmes magazinokba írt, majd egyszer csak eldöntötte, „nem írni akarok a színésznőkről, hanem magam leszek az!” A sors hozta, hogy váratlanul szerepet kapott az ország másik végében: NewYorkban, Az ügynök halála híres rendezésében. A rendező jobbkeze volt Joseph Papp, alias Papirovsky, akivel hamarosan összeházasodtak. A nélkülözés évei után – csak egy jegygyűrűre volt tíz dollárjuk, és az utca porában találtak hozzá párt – Joseph Pappból az 50-es évekre híres színházi és tévérendező lett (a fenti részletek
az ő memoárjából valók), Peggy viszont feladta a színészetet és élethivatásául a klinikai pszichológiát választotta.
Ezután kibontakozó pályájáról ő maga számol be a jelen kötet bevezetőjében.
A fentiek ismeretében érthető például a pár-csoportról írott fejezet, amelyben a fantáziák koreografálása egészen eredeti újítása a szerzőnek. A másik, impresszionáló újdonság az, ahogyan a terapeuta és a megfigyelők véleménykülönbségét felhasználják a család változása érdekében. Ám az egész kötet hiánypótló bevilágítás a stratégiás családterápia gyakorlatába, kifejezetten képzési célokat szolgálva.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók