Ajax-loader

Bámulatos ​módon megnőtt az utóbbi néhány évben a bútorok iránti érdeklődé – a Sotheby’s árverési csarnokaiban a látványos darabok soha nem látott bőségét és választékát kínálják. Minthogy a műtárgyak ára sokunk számára elérhetetlen magasságokba szökik, a gyűjtők rájöttek, hogy a bútor nemcsak szép és hasznos, de egyben jó befektetést is jelent. Most ismerték fel, amit a tapasztalt műgyűjtők mindig is tudtak: a régi műbútor-asztalosok és tervezők is képesek annyit nyújtani, mint a nagy művészek.
Könyvünk az elő átfogó bútortörténeti kézikönyv, mely a világ legnagyobb aukciós házának, a Sothebynek a közreműködésével készült. Remek útmutató az antik bútorok gyűjtői számára, mert részletesen bemutatja a különféle stílusokat és áramlatokat.
A Sotheby legnevesebb 19. századi bútorok szakértője, Christopher Payne irányításával összeállított kötet időrendben követi végig a bútortörténet nagy periódusait – köztük a reneszánszot, a rokokót, a klasszicizmust és modern korunkat. Mindegyik fejezet részletesen bemutatja az adott kor bútorművészeit és formatervezőit, így Boulle-t, Chippendale-t, Sheraton -t és Frank Lloyd Wrightot, akik páratlan szaktudásukkal remekmívű bútorokat készítettek. A különféle díszítőeljárások – többek közt a furnérozás, a marketéria, a lakkmunka – részletes leírása segít abban, hogy pontosan datáljuk és azonosítsuk a bútorokat.
A gyönyörű felvételek, melyek közül több kifejezetten e kötet számára készült, közismert köz
és magángyűjtemények darabjait mutatják be, valamint számos kivételes alkotást, mely a Sotheby’s bemutatótermekben megfordult. Az ábrákkal kísért, igen hasznos kisszótár a bútortörténeti és készítési szakkifejezések világos magyarázatát adja, a székstílusokat tömör kronológiai táblázat ismerteti, a könyvben való eligazodást pedig alapos név és tárgymutató segíti.
A lenyűgöző bútorfelvételeket világos, tárgyszerű é alapos szaktudással megírt szöveggel párosító Sotheby’s enciklopédia A bútor c. kötete egyetlen művészetkedvelő polcáról sem hiányozhat.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók