Ajax-loader

A ​Vertigo kizárólag felnőtt témájú képregények kiadásával foglalkozik. Olyan történetek ezek, melyek témájukban, részleteikben vagy megjelenítésükben határozottan korhatárosak és csak felnőttek számára ajánlják őket.

John Constantine okkult nyomozó. Feladata annak a megakadályozása, hogy a démonok és földöntúli erők elszabadulhassanak a Földön. Ezért állandó harcban áll a pokollal – és néha az égiekkel is. Constantine karakterét az egyik legnevesebb forgatókönyvíró, Alan Moore találta ki, és az idők során számtalan más kiváló szerző folytatta tovább különös és morbid kalandjainak a krónikáját.
A könyvben szereplő történet alapján mozifilm készült, Kenau Reeves főszereplésével.

A Prédikátor a méltán híres Garth Ennis képregényíró legismertebb műve. Sötét, fekete humora, durva képi világa, megdöbbentő részletei méltán tették ismertté a nevét. Műveinek a megjelenését Tarantino filmjeihez hasonlítják.
A Prédikátor egy hitehagyott tiszteletes, aki megcsömörlött az emberek kétszínűségétől, és elfordult hitétől. Isten Szavát birtokolva, Texason átvágva menekülni kényszerült a Gyilkosok Szent elől, akinek egyetlen célja, hogy őt megölje. A Prédikátor időnként segítséget kap bérgyilkosnak kiképzett barátnőjétől és egy ír vámpírtól, aki nem sokban hasonlít a vérszívókról általában elterjedt képhez.

Az Y, az utolsó férfi története egy dögvész idején indul, amikor egyik pillanatról a másikra kipusztul a Föld össze férfija és hím emlősállata. Egyetlen kivétel egy teljesen hétköznapi fiatalember, Yorik Brown. Ő maga sem érti, miért maradt pont ő életben, de igyekszik megtalálni a helyét a nők uralta világban. Ez sokkal nehezebb, mint gondolta, hisz a nők nemcsak megdöbbennek, ha meglátják, de szélsőséges csoportok akár háborús fegyverként is igyekeznek felhasználni az egyetlen élő férfit. A sorozat gyakran meglep bennünket a dögvész váratlan, ám tulajdonképpen logikus következményeivel. Az utolsó férfi pedig még a legszélsőségesebb helyzetekben is nagyon hihető és emberi módon viselkedik – miközben az életben maradt nőknek szembe kell nézniük az emberek kihalásának veszélyével.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók