Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


alaurent
4.5/5

Cholnoky ​nagyapó azt mondja az olvasóinak: No, kedves kis olvasóim, gyűljetek ide körém, telepedjünk le itt a kemence partján, és hallgassátok, mit is érdemes tudni erről a csodaszép tavunkról, a Balatonról!
És leül ő is közénk, belekezd. Jó messze kezdi, a földtörténeti korok és kőzetek definiálásánál, de ezt is olyan öregapó meséi-formán adja, majd beszél a múlt tengereiről, vulkánjairól, szeleiről, hogy eljusson a tó létezéséig. Majd további érdekességek következnek a lejtőkről, bortermelésről, tanúhegyekről, végül a fürdőélet kialakulásáról, annak hatásairól. Mindezt annyira mesélve, hogy egyáltalán nem volt megerőltető a könyv olvasása, még ha néhol mosolyogtatóan naív volt is.


molke
5.0/5

Elfogult ​vagyok, mert nekem a Balaton a Riviéra…
Nagyon tetszett, érdekes, olvasmányos, nem éreztem azt, hogy nekem most tanulnom kell belőle. Sok dolgot megtudtam belőle, ami eddig kimaradt; pl. az északi szélről. Nem csak a száraz tényeket kaptam, hanem történeteket is. Hiába, a régiek nagyon tudtak ismeretet terjeszteni.


Lolli
5.0/5

Zseniális! ​A diplomamunkámhoz kötődő irodalomként olvastam el (balatoni lányként), és teljesen a hatása alá kerültem. Cholnoky határtalan nagy szeretettel és humorral ír a Balatonról. A legszárazabb fizikai, geológiai tényeket, levezetéseket és fejtegetéseket is olyan átéléssel, humorral és egyszerűen meséli el, hogy nem is értem, mi volt ebben eddig a bonyolult. A fejezetekbe szőtt anekdoták és személyes vélemények Cholnoky lehengerlő stílusát tükrözik.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók