Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


zuna19
5.0/5

Ez ​az első arany pöttyös könyvem. Nem igazán készültem fel rá. Egyáltalán nem erre számítottam, kellemes csalódás volt.
Nagyon sokan olvasták mostanában és nem értettem, hogy mire megy ki ez a nagy felhajtás. Most már teljesen érthető számomra. Letaglózott a könyv. Minden oldala, minden fejezete nagyszerű.
A kedvenc karakterem Paxton. Szerintem nagyon szerethető szereplő.
Imádtam, hogy nem egy szemszögből olvastam a történetet, hanem többől.
A Mókamester, a Karó, a Királylány és a Nyomi, most belopta magát a szívembe. Örökre!
A borítója meseszép. A véleményeimben nagyon ritkán írok a borítókról, de ez tényleg nagyon szép.
Ha lehetne több csillagot adnék, mint 5-öt, mert teljes mértékben megérdemli a nagy felhajtást a történet.
Biztos fogom még olvasni a könyvet, és másnak is csak ajánlani tudom.
Ha egy szóval kellene jellemeznem a történetet az a szó a CSODA lenne.


Patika23
4.5/5

”És ​ha olyan szerencsés vagy, hogy igaz barátra lelsz valakiben, becsüld meg nagyon!”

A könyv maga nagyon olvasmányos, hisz pár óra alatt ki is végeztem, viszont itt-ott volt némi hiányérzetem.
Könnyed sztori, kevés rejtéllyel és babonával megfűszerezve, mely magával ragadja az olvasót.
Egyes részek nagyon misztikusak voltak, de az események annyira gyorsan zajlottak, hogy időm sem volt megemészteni a történteket.
Kíváncsi voltam mit rejthet a barackfa titka, hisz már a könyv címe is sokat sejtető ezzel kapcsolatban. Viszont amikor fény derül a valódi titokra, kevésnek éreztem a kidolgozottságát, sokkal részletesebb is lehetett volna. Így ez kicsit rontott az olvasási élményemen.
Összességében tetszett a könyv, és arra is rávilágít, hogy mi nők tartsunk össze, merjünk önmagunk lenni, és ne féljünk megvalósítani az álmainkat.


Márk_2011
3.0/5

Bajban ​vagyok ismét! Sokan szeretitek ezt a könyvet! Hozzám sajnos nem került közel! Számomra, nem lett eléggé kibontva a barackfa titka. Túl, gyorsan történt minden. Szerintem kevés volt ez a 250 oldal!
{{A lányok barátsága, a szerelmek, Colin megérkezik, és rögtön beleszeret Willába}}
Szóval, az írónő stílusa sem igazán tetszett, kevés oldalszám, és nagyon sok volt a felesleges szöveg, a lényeg pedig eltörpült.
Egy olvasást megért, de…..


Evelena
4.0/5

Közvetlenül ​előtte olvastam A csodálatos Waverley-kertet és olyannyira megtetszett Sarah Addison Allen stílusa, hogy rögtön be kellett szereznem ezt is.
Aztán pár órán belül befaltam, nem is nagyon tettem le.
Újra vágytam az írónő mesés világába, ahol a valóság mindig meg van fűszerezve egy árnyalatnyi varázslattal/ varázsos hangulattal.
Willát nagyon kedveltem, jópofa, vagány csaj. Paxton, hú…, ő nagyon merevnek tűnt nekem az elején.
A krimi szálon csak úgy kapkodtam a fejemet, mert valahogy nekem kicsit furcsa volt ebbe a ‘mesés’ világba.
A főszereplő párosok nagyon jól ki vannak találva, mindenki igazi egyéniség, karakter. Az írónő regényeinek kulcseleme a szerelmi szál mindig, ami szépen épül fel mindig a szereplők között, nincs elkapkodás, ezt nagyon becsülöm, hogy Sarah Addison Allen mindig hagyja a párosokat megismerkedni, mielőtt elindulna a nagy romantikázás.
Különleges hangulatú regény, meseszép borítóval.
Nemrég megtudtam, hogy nemsokára jelenik meg egy újabb fordítás az írónő könyvei közül! Juppí!
Mikor letettem a könyvet, csak arra tudtam gondolni, hol a következő. :D


AniTiger
5.0/5

Ez ​jól esett! Szellemes, aranyos és – borzalmasan hangzik ugyan, de – bájos történet! Tetszett, hogy a szerelmi kapcsolatok lassan épülnek fel és nem az „ágyra váglak és jól megb…, aztán megdumáljuk” stílusban, a szex nem egy építőelem a kapcsolatban.
Szép volt, de azért örültem, hogy nem egy szimpla szerelmes sztori, amiben az Osgood ikrek párra lelnek, hanem bejött a képbe a titokzatos múlt, aztán megtalálták a hullát és minden elkezdett bonyolódni. [spoiler] Ezek a harmincévesek nem álltak még teljesen pályára, nem találtak még magukra az életben – holott a könyvekben divatos lett huszonéves korúaknak „Boldogan éltek, amíg…” -ot írni. A legjobban talán az fogott meg, hogy a Mókamester mennyire hatással volt mindenre és mindenkire. Emiatt talán közelebb állt a szívemhez Willa és Colin kettőse, de nagyon szerettem Paxton és Sebastian elegáns és (kissé furcsa) párosát is. [/spoiler]

Kedvencek: A Mókamester, a Karó, a Királylány és a Nyomi! Rachel, Paxton listaírási kényszere, Willa és Rachel (meg a kávé)… és az ilyen leírások:
http://moly.hu/idezetek/442514
http://moly.hu/idezetek/441434

OFF a történet margójára: Rachel, [spoiler] aki a kávézást kutatja tudományosan és mindezt a Willa boltjában berendezett kávézójában teszi, [/spoiler] a könyv egyik legérdekesebb és legtitokzatosabb karaktere volt számomra. Mégis nagyon keveset tudtunk meg róla, azt is csak nagyvonalakban. Én szívesen olvasnám az ő történetét, szóval drukkolok, hogy az írónő neki is írjon egy könyvet!

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/12/a-barackfa-titka.html


Naiva
4.0/5

Kicsit ​ellentmondásos könyv. Nem volt túl érdekfeszítő, sem pedig izgalmas olvasmány. Ennek ellenére nagyon olvastatta magát a történet, pedig dinamikusnak sem mondanám. Van a történetben valami könnyed, kellemes légkör, amit megteremtett az írónő. Csipetnyi varázslattal, szerethető szereplőkkel. Sebastian volt a legérdekesebb szereplő, mégis talán Agatha néni vált a legnagyobb kedvencemmé. A romantikus szálakkal ellentétben sokkal mélyebbnek éreztem a kibontakozó, majd elmélyülő barátságot a két hősnő között.
A könyv borítója pedig egyenesen gyönyörű.
Ui: miért kapott fantasy címkét a könyv? Nem is volt benne semmi fantasy elem.


csillagka
5.0/5

Új ​kedvenc szerzőt avatok, pedig elég kényes vagyok a kedvenc jelzőt illetően, nem sűrűn adományozom, ki kell érdemelni, több csodálatos élménnyel, egy élet könyvet mindenki megírhat, de ha több sikerül akkor az már igazi tehetség. A barackfa visszarepített abba a csodálatos álom kertbe amit az előző kötetben megismertem.
A selymes buja, meleg szél itt is, a vörös déli földet fújja ahol a legfontosabb a család és a hagyomány, ezen a tájon születnek azok a bátor leányok (asszonyok) akik szembe mernek menni a konvenciókkal és új világot teremtenek a régi alapjain.
Nagyon szeretem a “southern gothic” stílust, ha ez keverik a mágikus realizmussal akkor egy olyan elegy jön létre ami jól megírva a szívem legmélyebb rétegeit simogatja.
A könyvben mindenki önmagát keresi és az öregek segítségével meg is találja, ha lehull az álarc mindig kiderül hogy a mélyben senki sem olyan tökéletes amilyennek látszani szeretne. Szorítottam a szereplőnek, mindenkinek, de Agatha néni lett a kedvenc, mekkora arc már az öreglány, miközben végig hű maradt az elhatározásához, az öregeket otthonából még mindig ő irányította az eseményeket.
Beszippantó olvasmány, vegyél egy nagy levegőt és merülj el a bársonyos dél csodájában.


MFKata
5.0/5

Imádtam ​és ajánlom mindenkinek! Igazi csemege egy kávé és süti mellé ;-)
A boldogság veszélyes üzem. Ha nem félsz, akkor sütheted.
http://mfkata-about.blogspot.hu/2015/01/sarah-addison-allen-barackfa-titka.html


christine
5.0/5

Miért ​szeretem Colint – három idézetben

“– Egy csomó mindent szeretek benned.”

“— Az is a véletlen műve, hogy beléd szerettem.”

“– Willa!
– Igen?
– Reggel van.
– Tudom.
– És még mindig szeretlek.”

Miért ajánlom?
- mert elvarázsol, elkápráztat, megdöbbent, kipasszírozza belőled az életet és mégis teljesen feltölt;
- mert kedvelhetőek a szereplőek;
- mert titokzatos és hihetetlen;
- mert túl jó ahhoz, hogy kihagyd;
- mert én azt mondtam, hogy kötelező. :)

Bővebben a linkre kattintva: https://zivataroskonyvek.blogspot.com/2017/03/sarah-addison-allen-barackfa-titka.html


Niitaa
4.0/5

A ​teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2020/05/sarah-addison-allen-barackfa-titka.html

“Érdekes érzettel párosult eme könyv olvasása. Egyfelől csalódtam, mert semmi nem valósul meg abból, amit alapvetően közvetít a potenciális olvasó irányába, másfelől viszont újszerű élményt nyújtott. A fülszöveg által felvázolt cselekmény közel sem olyan hangsúlyos, mint várható, emellett túlontúl egyszerű is. Emiatt is erős kettősség érzése lakozik bennem. Az egyik felem azt mondja, hogy ez kevés volt, nem tartalmazott elegendő csavart és már a könyv legelején teljességgel világossá válik a megoldás. Tetőponttal nem rendelkezik, egy egységes, alacsony színvonalat képvisel. Ezzel szemben a másik részem úgy tekint erre az eseménysorra, mint egy mankó, ami szükséges volt ahhoz, hogy a múlt értékei újból megjelenjenek ennek a csodálatos kisváros lakóinak a szívében. Úgy virágzott ki a jellemük, mint a barackfa, kellemes illatot árasztva, mely végül, gondos ápolás mellett meghozza a gyümölcsét is.
Ennek a könyvnek talán az a legnagyobb hibája, hogy az elsődleges ismeretszerzések félrevezetik az olvasót, ezáltal ha még a megfelelő célcsoportot is találja meg, akkor sem biztos, hogy ki tud teljesedni, mivel újra kell kalibrálni a hozzá fűződő érzéseket és gondolatokat. Borzasztóan zavar a könyv hátulján található „véres rejtély” kifejezés. Abszolút nem illik a képbe. Ám miután képes voltam felülemelkedni és teljes mértékben átadni magamat a könyvnek, végre elkezdte az én lelkemet is formálni. Könnyed, bájos irányvonala bársonyba vonta a gondolataimat és miközben bemutatta a szereplőkben lakozó érzéseket, volt időm a saját életemet is felülbírálni. Magamhoz ragadtam személyiségem azon kockáit, melyet már rég elcsomagoltam a felnőtté válás elkerülhetetlen folyamata közben és újfent beépítettem a jelenlegi képbe. S míg elmerülhettem önmagamban, egy egyszerű kis történet bontakozott ki a szemem előtt Sarah Allen Addison története által.
Egyáltalán nem bántam meg, hogy elolvastam. Bár merően más irányvonalat képviselt, mint amire számítottam, megtaláltam benne azt, ami által magam is többé válhatok. Márpedig mire való az olvasás, ha nem önön szórakoztatásunkat tápláljuk vele, miközben értékes gondolatokhoz is juthatunk?”


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
4.5/5

Statisztika

117.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás

Címkék

Kollekciók