Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


KingucK
4.0/5

Szokatlan ​regény King tollából, egy krimi, vagy csak egy nem igazi történet. Ahogy az író is írja az utószóban, a rejtély a fontos {{nem a megoldása}}, valóban van rejtély, de nem a szokásos misztikus vagy horrorisztikus fajtából. Érdekes volt végigkövetni a két öreg újságíró nyomozását, akik még 25 év után sem adták ki a kezeik közül a kis saját nem történetüket, és hogy a friss zöldfülű újságíró palántát mennyire be tudták vonzani ebbe a légkörbe.
{{Körülbelül a két harmadánál elkezdtem sejteni, hogy ennek nem lesz megoldása, ezért elég jól fogadtam a végét. A kolléganőm mikor elmeséltem neki, mondta, hogy apró fecnibe végezte nála a könyv, ha ő olvassa. :) Tudomásul vettem, hogy ebben a regényben a rejtély volt a főszereplő.}}


Roszka
4.5/5

Nem ​emlékszem, hogy ilyen rövid könyvet olvastam volna a Mestertől! Viszont így is tetszett, bármilyen rövidke. Sodró, kevés oldalon elég sok mindent elmondó. Az, hogy ilyen a vége, még tetszik is, legalább megmozgatja a kis szürke agysejteket. Mindenki megtalálhatja a válaszokat a miértekre a saját ízlése szerint.


Én ​sajnos alig olvastam Kinget eddig, de felteszem, hogy nem ok nélkül világhírű és elismert író. A tízezer oldalas dolgaival :) Így azt is felteszem alapról, hogy nem ír bele valamit a kisregényébe ok nélkül, mint pókok a fa alatt, hanem egy átgondolt szöveg ez is, amiben nincsenek lényegtelen részek. Még az ufós se! Még a két bíbor folt se, hiába is nem írt róla többet az első 10 oldal után! Én megjegyeztem. Szóval én innen indultam, hogy nem hülye a szöveg, és így már tényleg lehet rajta agyalni. Olvasás után rákerestem, vajon vannak-e oldalak százai, ahol ezen a rejtélyen gondolkodnak és vitatkoznak évek óta, bámulatos konteó elképzelésekkel meg nagyon jó ötletekkel, de hát nincsenek. Ebből azt gondolom, hogy ez a könyve Kingnek mégsem forgatta fel a világot, és hát igazából engem se, mindössze 1 éjjel nem aludtam, az mi az. A szöveget kicsit iskolásnak is éreztem, ez egy párbeszéden alapuló mű, egy trialógus (?), de a karakterek tetszettek, beleértve a hullát is, és a sziget-létről ejtett, misztikumot növelő pár sor is tetszett. Az olyan, mint egy futballkapus. Én igazából vágynék szigeten is lakni, most, hogy kapus már voltam, erre rájöttem, biztos sokat ad hozzá a pszichológiai jellemrajzomhoz :)


Ibanez
3.0/5

Furcsa, ​mert az előrejelzés szerint pont ilyen értékelési százalékot dobott ki a moly, hogy így tetszene nekem a könyv. Akármennyire is írja King bácsi, hogy a rejtélyek titokban maradása izgalmas, én bizony valami véget vártam akkor is :-D A történet voltaképpen egy már megtörtént gyilkosság okait és kimenetelést kutatja, rengeteg a “ha” és a “miért”, a végére kapunk egy sebtében felvázolt lehetséges módot, de gyilkos személye nélkül és még mindig csak egy teória az egész… Ez így nekem kissé kevés volt…


Annie_Cresta
4.0/5

A ​sok negatív kritika miatt kicsit félve kezdtem el a könyvet, de nekem meglepően tetszett. A történetvezetés jó volt, ahogy a két öreg mesélte a történetet, egyre jobban megkedveltem őket. Rövid volt, felesleges szálak nélkül, aminek kifejezetten örültem, mert így nem volt unalmas és kíváncsi voltam a végére. Na igen, a vége. Nem vagyok egyedül a véleményemmel, de nekem a vége nagyon nem tetszett. King írja is, hogy kitalálhatott volna valami jobbat, de őt maga az ügy érdekelte, nem a megoldás. Engem a megoldás is érdekelt volna, úgyhogy igazán örültem volna valami meglepőnek, de hát ez van.


Röfipingvin
3.0/5

Drága ​Barátom!
Azt írod a könyv utószavában, hogy ezt a könyvet vagy szereti az olvasó vagy nem, középút nincs. Szerintem meg van. Mert én nem tudom egyértelműen azt mondani rá, hogy tetszett, sem azt, hogy utáltam.
Lehetett volna ebből a felütésből egy érdekes, megfelelően félelmetes, misztikummal meghintett regényt írni.
De. Azt is leírod az utószóban, hogy “ha megdolgoztattam volna az agyamat (…), valószínűleg vagy fél tucat megoldást kitaláltam volna, három eléggé jót, kettő tűrhetőt és egy harmatgyengét. (…) De jelen esetben (…) tényleg nem érdekel a megoldás, csak maga a rejtély.”

Mindettől eltekintve szeretnék továbbra is veled zuhanni az Akárhol felől a Gőzünk Sincs felé.


cintiatekla
4.5/5

Bevallom, ​engem a kötet hangulata ragadott meg, és abba szerettem bele – mert nagyon szerettem olvasni ezt a kisregényt. Ahogy Stephanie-nak mesélik a coloradói kölyök történetét, és az olvasó közben érzi a tengert, a szellőt; látja maga előtt a homokos partot – még akkor is, ha több ezer mérföldre ül tőle; szerintem ez is zseniális benne azon az alapon túl, ahogyan King elmeséli a történeteit.

Bővebben: http://teklakonyvei.blogspot.hu/2018/02/stephen-king-coloradoi-kolyok.html


Nem ​dobtam magam hanyatt ettől a sztoritól. Nem, nem a megoldás hiányzik belőle, az a része teljesen rendben van így, sőt, jár érte a puszi. Csak a törtnet szerintem gyengécske. A szereplők is olyan semmilyenek. Ki voltam borulva, hogy az egyiküket Dave Bowie-nak hívják.
Szerintem nem szabad sokat várni tőle, de egyébként a maga nemében egészen szórakoztató. Az utószóban King arra buzdít, indítsuk be az agysejtjeinket, és mi is gondolkozzunk a nagy rejtély megoldásán. Ha jobb lenne a sztori, talán megtenném.


B_Viki23
3.5/5

Egyszeri ​olvasásnak elment, de semmi több.


Black_Angel
4.0/5

" ​- Az emberek kitalálják a történeteket,aztán pedig már ragaszkodnak hozzájuk. "
Nem olvastam túl sok mindent eddig Kingtől, de azt tudom, hogy ez nem egy nagy was ist das volt.. legalábbis számomra
Alaptörténet jó volt, tetszett ez a nyomozósdi, de inkább attól féltem, mikor távozik el a 2 öreg..:D
A vége elég lezáratlan marad.. ami szerintem nem probléma, inkább az zavar, hogy még utalás sem volt arra, hogy esetleg mi történhetett vele..


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

29.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók