Ajax-loader

“- ​Szerintem már meg is van a téma! – vágta rá Piroska. – A forró kutya!
- Micsoda? – kérdezték többen is egyszerre.
- Hát amiről itt beszélünk: a hot dog meg mindenféle idegen szavak a nyelvünkben. Hogy mit jelentenek, hogy van-e rájuk szükségünk, meg hogy honnan valók. És ti tudtátok például hogy a butik meg a patika rokonok? Engem csudára érdekel az ilyesmi.
- Engem is! – helyeselt Eszter…
- De lesz ebből elég anyag egy egész tanévre? – firtatta Ernő.
- Efelől nyugodtan alhattok – mondtam. – Egy tanévben nagyjából harminc hét van. Ahány héten ebből idevágó anyag nélkül hagylak benneteket, annyiszor látom vendégül a társaságot a Hiltonban vacsorára.
- Amit a kezdő tanárok fizetéséről tudok – vigyorgott Ákos -, abból úgy sejtem, hogy teljes foglalkoztatottságnak nézünk elébe.”

Így döntötte el egy kezdő magyartanár és öt érdeklődő tanítványa a fakultációs magyarórák anyagát. A kötetlen foglalkozásokon, amelyeket maguk írtak, és maguk által előadott vidám jelenetekkel élénkítettek, közös bölcsességük révén sok-sok érdekes, néha meglepő dolgot derítettek ki anyanyelvünk idegen eredetű szókészletéről.

Tótfalusi István, a Vademecum írója a tőle megszokott élvezetes stílusban formálta meg ezt a tanulságos és szórakoztató nyelvművelő “regényt”. A kötetet Hegedüs István szellemes rajzai illusztrálják.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
kívánságlistán
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók