Ajax-loader

Gatlin ​megyében ritkán érték meglepetések az embert. Legalábbis azt hittem. Kiderült, nagyobbat nem is tévedhettem volna.
Volt egy átok.
Volt egy lány.
És a végén
Ott volt egy sírgödör.
Lena Duchannes-hoz fogható lányt még nem láttak Gatlin városában. A középiskola új diákja mindent megtesz azért, hogy különleges képességeit és a családját sújtó évszázados átkot eltitkolja a városka vaskalapos polgárai és diáktársai előtt. Azonban az elfeledett Dél vadon burjánzó kertjeiben, borongós mocsaraiban és romos temetőiben nincs az a titok, ami örökre titok maradhatna. Ethan Wate számolja a napokat az érettségiig. Azon a napon nem csak a középiskolának, de Gatlinnek is búcsút akar mondani. Hónapok óta egy gyönyörű lány kísért az álmaiban. Amikor Lena beköltözik a város legrégebbi, egyben leghírhedtebb ültetvényére, Ethan megmagyarázhatatlan vonzódást érez iránta. Elszántan kutatni kezdi a kettejük közötti titokzatos kapcsolat eredetét.
Egy városban, ahol ritkán érik meglepetések az embert, egy titok mindent megváltoztathat.

Értékelések
4.5/5 - 3 értékelés alapjánEgyszer már olvastam ezt a regényt, és most egy kihívás miatt vettem le ismét a polcról. Elsőre is nagyon tetszett, így mindenképpen újraolvastam volna, de ez most pont kapóra jött.
Ami kimondottan tetszett benne az az, hogy a főszereplő fiú szemszögéből íródott a könyv, és az, hogy a két szerző stílusa remekül kiegészíti egymást.
Nehezen letehető olvasmány ez. Emlékszem, amikor első alkalommal olvastam ezt a könyvet, akkor 6 óra alatt letudtam a kétharmadát. Most egy kicsit nehezebben haladtam vele, de nem azért, mert rosszabbnak ítélném meg a könyvet, mint akkor. Egyszerűen csak az anyai teendők sok időmet lekötik.
A szereplőket régi ismerősként üdvözöltem a lapokon, és változatlan szemmel tekintettem rájuk. A könyvbeli Lenát nagyon kedveltem, de a kedvencem egyértelműen Link volt. Jó, tudom, hogy Ethan a főszereplő, de ő nekem egy kicsit mindig is unalmas volt. Amma karakterét is kedveltem. Mindig is szerettem, ha egy szereplővel a woodoo-t feszegetik az írók.
A cselekmény magával ragadó, és izgalommal teli. Tetszett a feszültség, ami Lena közeledő születésnapját lengte körül. Borzongató, kissé borongós hangulatú, és nem olyan nyálas, mint a legtöbb YA fantasy. Olvastam pár helyen, hogy unalmas Alkonyat (mások szerint Harry Potter) koppintás, de én egyiket sem igazán láttam meg benne.


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
4.5/5

Statisztika

67.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók