Ajax-loader

Budapest, ​1896.
A város a millenniumi ünnepségek lázában ég. A békebeli Monarchia minden zugából tízezerszám tódulnak az emberek, hogy megcsodálják az ezeréves Magyarország egybehordott kincseit. Köztük van a Marosvásárhelyről érkezett, 16 éves Hangay Emma kisasszony is, akinek a rendezvények második napján nyoma vész.
Négy évvel később titokzatos távirat érkezik az azóta is gyászoló, idős édesapa, Hangay Árpád címére: a különös üzenetet Emma, a rég halottnak hitt lány küldte! Az ekkor 17 éves Mili kisasszony, Emma húga azonnal a fővárosba utazik, hogy nővére keresésére induljon.
A talpraesett, éles eszű lány nem sejti, hogy midőn felszáll a vonatra, rémálmokhoz hasonló kalandok sora veszi kezdetét, melyek kibogozásában egyetlen támasza a jó hírű, ám igen zord természetű mesterdetektív, Ambrózy Richárd báró lesz.

“A szereplők olyan elevenek, szinte lelépnek a lapokról. Elég néhány szó, és megtörténik a csoda: máris a múlt század fordulójának lüktető világvárosában találod magad, különös, borzongató kalandok kellős közepén. Szívből ajánlom egyhangú hétköznapokra és pihentető hétvégékre!” – Katona Ildikó, hivatásos könyvrajongó

Értékelések
4.9/5 - 5 értékelés alapjánMarta Boros
5.0/5

Imádtam! Utazás a 19. századba. Habos kakaó és titokzatos gyilkosságok. Kézcsókom naccsád! :) Ajánlom! :)


MáziZsu
5.0/5

Nagy meglepetés volt számomra ez a könyv. Magával ragadott, elvarázsolt… A nyelvezete, a stílusa, az író által használt sok-sok régi kifejezés, szó egyre inkább visszarepített az 1900-as évekbe. Szerettem a hasonlatait, szerettem a jelzőit, tetszettek a jellemábrázolásai. A cselekmény vitt, sodort és egyszerre csak bánatos lettem, mert folyt. köv…..
Alig várom, hogy megszerezhessem a folytatást!
Nagy kedvenc lett Böszörményi Gyula.

→ Az értékelés eredetileg itt jelent meg:

http://moly.hu/konyvek/boszormenyi-gyula-leanyrablas-budapestenKapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
4.9/5

Statisztika

127.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók