Ajax-loader

Számos ​kutató egyetért abban, hogy a keresztény egyháztörténelem Luther Márton óta legnagyobb hatású reformmozgalma zajlik napjainkban. A neopünkösdi-karizmatikus irányzathoz ma már világszerte több mint 600 millió hívő tartozik, és ez a szám minden évben több mint 10 millióval gyarapszik. Ez a reformhullám számos országban alaposan átrajzolta a felekezeti térképet, és ezzel évszázadok óta megcsontosodott egyházakat is arra ösztönzött, hogy a megújulás lehetőségeit keressék az ezredforduló küszöbén. A példátlan méretű növekedés felkeltette a világsajtó érdeklődését is, amely rendszeresen beszámol a néha már a pápai látogatásokat is meghaladó méretű, milliós tömegeket vonzó evangéliumi rendezvényekről.

Ahogy a protestáns reformáció idején is jellemző volt, a siker a kritikusok számára ma is biztos megélhetési forrást biztosít. az elmúlt években több önjelölt vallásszakértő igyekezett teológiai ellenérveket fabrikálni a neopünkösdi-karizmatikus reformmozgalommal szemben. Írásaik azonban – a korai ellenreformátorokhoz hasonlóan – ritkán haladták meg a helyenként durvaságba hajló személyeskedések szintjét. Előszeretettel idézik Jézus szavait: “Senki ne csaljon meg titeket” értve ezalatt mindenkit, aki az általuk képviselt tradícióval kapcsolatban reformok szükségességét meri említeni. Mivel ez a figyelmeztetés eredetileg éppen a reformok ellenzőivel szemben hangzott el, ma újra jogosnak tűnik a kérdés: Kik is próbálják félrevezetni a többieket? A reformerek vagy a reformáció kritikusai?

A világszerte ismert amerikai teológus, Dr. Michael L. Brown ebben a könyvében pontról pontra nagyító alá veszi a kritikusok érveit – gyakran a klasszikus hitvédő reformerek szenvedélyes hangvételével. Ez a mű méltán tekinthető a modern apologetikus irodalom egyik klasszikusának.

Dr. Brown könyve hasznos olvasmány mindazoknak, akik szeretnék pontosabban megismerni a Magyarországon is mind népszerűbb keresztény irányzat hiteles álláspontját többek között a csodákról, az extázis szerepéről a Bibliában vagy a Messiás visszajövetelével kapcsolatos keresztény reménységről.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók