Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Sisyll
5.0/5

Tóth ​Árpád azon költők egyike volt, akinek költeményei nagyon megfogtak gimnáziumi éveim során. Nemrég úgy döntöttem, hamár van tőle egy verses kötetem, ideje elővenni. Mondjuk verseket olvasni más, mint mondjuk regényeket. Itt ízlelgetni kell a sorokat. No persze nem verselemzésre gondolok. Az iskolában így szokás ízlelgetni, tudom, de most inkább elengedtem magam, és hagytam hogy magával ragadjanak a költemények. Szinte láttam, ahogy a kötet borítóján lévő kalapos, szemüveges férfi ül egy házikó ablaka előtt, szivarral a kezében, s elmélázik az életen, a természeten, a halálon, a költőkön, akik hatással voltak rá. Javarészt búskomor versekkel találkoztam, de azokat olyan szépen megírta… szívem facsarodott belé.
A gimiben megismert versekkel újra találkoztam, de szerintem még sok más költeménye is érdemes lenne arra, hogy a tankönyvekbe kerüljenek.
Azt is sajnálom, hogy aktív szavalós éveimben sajna egyetlen egy Tóth Árpád költemény se került a repertoárba. De most szavaltam őket, azokat melyek a legjobban tetszettek. Igen szavaltam, mert kimondva még jobban át tudtam élni őket. S bár nem hallotta senki, azért jól esett.


Emese_Szalai
5.0/5

Melankólikus ​és megható!


Véda
4.5/5

Bele ​lehet feledkezni…


sassenach
5.0/5

Na, ​az ilyen verseket szeretem! Gyönyörűek! :-)


M_Martin
5.0/5

Nekem ​a legjobban a Bika Bandi megfürdött című verse tetszett. Szerintem az egyik legjobb magyar költő.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás

Címkék

Kollekciók