Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Bélabá
5.0/5

Ez ​igen! Gyorsan kivégeztem, pörgős, érdekes, izgalmas sztori. Kedvelem a japán témájú krimiket, Susan Spann könyve feladta a leckét hol is helyezzem el az új pontozási rendszeremben. Az a helyzet olvastam hasonló történeteket Laura Joh Rowlandtól (Szano nyomozó esetei). Ez némileg a Gyilkos érintéshez hasonlított. A Macskakarmokban az nyerte el a tetszésem, hogy már sokadjára bejárhattam Kiotó utcáit. A leírások képszerűek voltak illetve annyi fotót láttam róla, hogy nem okozott gondot elképzelni a helyszínt. Külön tetszett, hogy japán szavak-, kifejezések jegyzéke szerepel a könyv végén és nekem is tudott újat mondani pár kifejezés. Azt gondolom, ez a regény jobb a Rowland-féle könyveknél egy aprócska árnyalattal. 4,8 pontot adok rá, jól szórakoztam. Nos, nem véletlenül sikerkönyv a könyvtárban is. Japán kedvelői ki ne hagyják!


Bur3sz
4.5/5

Számomra ​nagyon érdekes volt. Igaz, már olvastam Japánról, de az nem a középkor volt. Nagyon tetszett a történet alakítása, az utolsó pillanatig fenntartott feszültség. Kicsit néhol lassú volt a bonulat, de akkoriban még megfontoltan éltek az emberek is.


NicoleLegian
5.0/5

A ​Macskakarmokkal kapcsolatban csak annyival kezdeném, hogy miért nem mondta nekem eddig senki, hogy ez a könyv sorozat létezik??
Hálát adok az égnek, hogy betévedtem egy szupermarketbe, ahol le volt értékelve és gondoltam ránézek, mi ez.
Imádtam, egyébként is imádom Japánt és a szamuráj témákat, de ez a könyv maga volt a kulturális mennyország. Az írónő stílusa zseniális és faltam a könyvet.
A történet izgalmas egy megölt szamuráj gyilkosa után kutat egy portugál pap és egy a védelmére szerződtetett sinobi. Útjukat a kultur hagyományok, apró hazugságok és különböző vallású emberek szegélyezik. Nem éreztem annyira izgalmasnak a nyomozást, bár nem jöttem rá, hogy ki a gyilkos, mielőtt megtalálták, de a két napnyi folyamatos cselekmény minden oldalt izgalmassá és pörgőssé tett.
Bushido rajongóknak kötelező olvasmány.


gab001
5.0/5

Egy ​könyvesboltban láttam meg, s nem nyugodtam, amíg meg nem szereztem. Egyszerűen gyönyörű, s mivel szeretem a Japánnal kapcsolatos könyveket, így ennél többet nem is kellett tudnom róla. Talán ennek köszönhető, hogy kicsit meglepett az elején a párbeszédek könnyed stílusa, mert inkább volt amerikai számomra mint japán. Viszont a történet érdekes alakulása és gördülékenysége mégis beszippantott, s mivel háttérként nagyon sok japán információt kaptam, így hamar túl tudtam magam tenni a kezdeti értetlenségemen. Nagyon jól felépített történet, szerethető főszereplőkkel és kellően izgalmas rejtélyekkel. Minden fordulatát élveztem a nyomozásnak és a megoldásnak. Teljesen lekötött.


ggizi
4.5/5

Japán ​tradicionális szokások, szertartások, szamurájkódex. Mindez a körítés nagyon érdekes és különleges világba helyezi a történetet. Nagyon kellemes és szórakoztató olvasmány, még ha egy kicsit zavart is Mateo atya vallásos áhitata mögötti hiszékenysége és a túlzott bizalom (bár meglehet, hogy ez eleve hivatási kötelezettség nála…:)


Szirmocska
4.0/5

Egy ​nindzsa, egy szamuráj és egy portugál pap elmennek a teaházba…
Akár egy vicc is kezdődhetne így :) Bevallom erősen ráncoltam a homlokom, amikor megláttam ezt az amerikai írónő által írt Japánban játszódó krimit, mert nagy hirtelen rengeteg dolog eszembe jutott, amin elcsúszhatott volna a történet. Szerencsére alaptalannak bizonyult a félelmem, mert szinte minden a helyén volt ebben a regényben és maximálisan azt nyújtotta, amit ígért.
A fülszöveg… na jó, az kissé kusza, de ne rettentsen el senkit. Ez egy korrekt kis krimi, klasszikus történetvezetéssel, meglepetéseket tartogató fordulatokkal, a végéig kitartó rejtélyekkel és egy, a krimi nagyjaitól megszokott végső leleplezéssel és össznépi szembesítéssel.
Ami különlegessé teszi, az a japán miliő és ennek kidolgozásában láthatóan rengeteg munkája rejlik az írónőnek. Igyekszik nagyon precízen, pontosan megrajzolni a hátteret, de talán pont ezért, néhol túlságosan szájbarágós, vagy erőltetett a leírás. Személy szerint jobban szeretem, ha ennél egy kicsit természetesebben jelenik ez meg, nem kell mindent túlmagyarázni, vagy ha szükséges, lehet ezt indirektebb módon is megoldani.
Maga a történet in medias res, rögtön belecsap a lecs… vagyis a tamagoyakiba, így némileg elveszve éreztem magam az elején. Nem sokat pepecsel a jellemekkel sem, csak annyit tudunk meg, amennyi a bűntény felgöngyölítéséhez szükséges. De ez talán nem is célja egy ilyen regénynek, így érthető a tömörség.
Határozottan érdekelt a végkifejlet és tökéletesen kikapcsolt a sztori. Könnyű, pihentető olvasmányra vágyóknak vagy a klasszikus krimi kedvelőinek mindenképp ajánlom egy próbára. Én a folytatásokra is vevő lennék.


Habók
4.0/5

Kell ​nekem egy amerikai író középkorban játszódó japán krimije? Nem voltam biztos benne. De jó döntés volt. Nem egy pörgős mai krimit kaptam, inkább olyan Agatha-félét. Sok kérdezés, sok utánajárás, sok gondolkodás, néhány szerencsés véletlen – és máris elkapva a gyilkos. Macskarajongó lelkem öröme, hogy egy szőrmók is komoly segítséget adott hozzá. Találtam a könyvben kedvelhető karaktereket, így aztán várom, lesz-e folytatása. (Jó ötlet a végén lévő szójegyzet.)


Gabye
4.0/5

Ez ​egy jó kis krimi. Ami hozzáadott érték, az a japán kultúrába ágyazása a történetnek. Semmi extra mélység, de végig jól szórakoztam, lekötött és érdekelt, hogy ki lesz a hunyó.
Érdekes ahogy a portugál pap bevonásásval kicsit mi, európaiak is részesei leszünk a dolognak, és kvázi mi vagyunk az ürügy, hogy erre-arra rávilágítson a szerző, miben más a két kultúra. Ugyanakkor nem megy el a dolog ebbe az irányba, a fő fonál végig a bűntett elkövetőjének megtalálása..Jól felépített, csavaros történet.
Köszönet @Szirmocska-nak a személyre szóló ajánlásért és a könyvpéldány kölcsönzéséért!


roganedina
4.5/5

Jó ​kis könyvecske volt, tetszett a sztori is, a környezet is és a szereplők is nagyon szimpatikusak voltak. A leírások úgy voltak szemléletesek, hogy közben nem váltak unalmas töltelékké. Izgalmas szálat jelentett a nyomozás, bár néha annyira belemerültem a japános leírásokba meg az idegen szavak megmagyarázásába, hogy el is felejtettem, hogy valójában egy nyomozás zajlik éppen. :) Az elénk tárt környezet ismét meghozta a kedvem egy Japán-körutazáshoz… Kár, hogy ez jó darabig még álom marad. :)


kkata76
3.5/5

Mindenekelőtt ​nagyon tetszik a borítója, ezért is kezdtem el olvasni, én már csak ilyen vizuális típus vagyok.
A szerző igazán mélyreható tudásról tesz tanúbizonyságot, ami a japán kultúrát és szokásokat illeti, és ezt a tudását bele is szövi a könyvbe. Emellett egy érdekes krimit is kapunk.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
4.5/5

Statisztika

62.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók