Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


zuna19
2.0/5

Ez ​volt a második próbálkozásom az írónővel, de ez se aratott nagy sikert nálam. A történet eléggé fura volt. Nem értem azt a hozzáállást, hogy ha a gyereknek valami baja van rögtön vigyük pszichológushoz, szerencsétlen Dalma az egész gyerekkorát ott töltötte. Az ő karaktere egyébként nagyon szerethető és bájos volt. Egy párszor elnevettem magam, mennyire naiv, de mit vár az ember egy gyerektől? Zoli volt a kellemes csalódás a könyvben, de Dalma anyja valami borzalom szerintem. A nagyszülei is kedvesek voltak. Inkább a történet az, ami nem fogott meg. Nem hinném, hogy fogok még Fejős Éva könyvet olvasni, de inkább ne mondjam azt, hogy soha, mert bármi megtörténhet.


Ciccnyog
2.0/5

Vigyázat, ​egy kevés felnőtt tartalom! Bár ha egy fiatal, ártatlan moly eljut idáig, hogy ennek a könyvnek az értékeléseit olvassa, megette a fene az egészet, az én szavaim már nem osztanak, szoroznak.

„Na mindegy, nem tudom, hogy ezt az egészet miért meséltem el."
Őszintén? Én sem.

Semmilyen, a gyermek hiteltelen és cseppet sem jópofa vagy vicces, a beszólásai inkább szánalmasak, pedig lehetett volna klassz, vagány kis csajszika is, de ezzel a stílussal meg szókinccsel inkább csak egy halvány próbálkozás a könyv, de annak is kevés. Élvezhető lett volna a történet, ha más írja meg. :D Lehet nem unni egy történetet úgy is, ha nem történik benne semmi, mert hiába a mese lényeg, nem a mesemondó, azért néha szükség van rá is. Itt sem ártott volna. Felszínes, üres. Maradok a joghurtnál, de vagyok annyira perverz, hogy valamikor majd még megerőszakoljam magam (alliterációt tetszik figyuzni?:)) egy “búra-előd esztendős a-val”. :P

Kicsi lányka, Dalma, Dalma,
a dalod véget ért ma.
Tudod milyen erotikusan hatsz?
A stílusod b*ssza az agyamat.
Üres vagy, kevés vagy,
ezért joghurtot sem kapsz.
Szólj “anyádnak”, igyon inkább,
és hagyja másra a regényírást.
Kapsz most tőlem két csillagot,
mert cuki és aranyos vagyok,
de ha még egyszer azt mondod,
hogy „húzzatok a francba",
majd tőlem megtudhatod,
mit fedezhetsz még fel az ujjaddal.


Ez ​a könyv egy rémálom. Ne értsetek félre, ezzel nem minősítem a regényt, csak tényt állapítok meg. Kafka regényei is leginkább rémálomra hasonlítanak, nem? Aztán remekművek, vagy mik.

Na jó, ez a könyv távol áll a remekműtől, de azt hittem, hogy sokkal rosszabb lesz. Bár néha tényleg azt éreztem, hogy egy humortalan Sárbogárdi Jolánt olvasok, aztán rájöttem, hogy nem is olyan borzalmas ez a könyv.

Adva van egy kislány, ez a Dalma, aki az oviban maszturbál, otthon meg a frissen meszelt falat szereti nyalogatni. Képzelhetitek.

Én ebből a Fejős Évából nem néztem volna ki ezt, bevallom őszintén, pedig megskubiztam tavaly a Könyvhéten, és nem tűnt valami értelmesnek. Közben meg írt egy ilyet.

Abszurd, groteszk történet egy kislány tollából, egész jó humorral néhol (bár felnevetni csak egyszer nevettem föl)… Dalmából szerintem pszichopata lesz. Ha Patrick Bateman gyerekkoráról írna Ellis, ilyesmi lenne, azt hiszem.

De viccet félretéve, van valami rémálomszerű a gyerekkorban, amikor nem értünk semmit, közben pedig mindent értünk. Máshogy látjuk a világot, mint a többiek, főleg mint a felnőttek, és ez megrémít, kiakaszt minket. Ez a könyv pedig ezt parodizálja ki, mondjuk szegény gyerekek mit ártottak Fejős Évának, hát nem tudom, de ez van. A véleményem úgyis a csillagokban áll (höhö).

Viszont meghozta a kedvem Parti Nagy-Sárbogárdi Jolán könyvének újraolvasásához, amiért plusz pont jár.

Ezt pedig azoknak írom, akik ismernek:
Dalma a kevés olyan nők egyike, akitől sikítva menekülnék.


poggi
2.5/5

Hát ​ez a könyv nem jó.
Nem is rossz éppen, de nem is jó. Eléggé semmilyen.
Nem valami érdekes.
Nem unalmas éppen, de hogy nem érdekes, az is biztos. Eléggé semmilyen.

Tulajdonképpen történik itt bármi? Az én figyelmemet elkerülte, ha igen. És mitől is olyan különleges ez a kislány? Nekem annyira hétköznapinak tűnik, amennyire csak egy kislány lehet. Illetve, még csak ez sem: különlegesen kiegyensúlyozott családból érkezett, (inkompetens, de) szerető anyával és remek nagyszülőkkel, és így tovább.

Azt se értem, mire föl “problémás”, és azt se, hogy miben merül ki a problémássága.

Nem indult a cselekmény sehonnan és nem is érkezett meg sehová.

Járna egy fél csillag azért, mert rózsaszín vízilónál mosolyogtam egy kicsit..
De ezt a fél csillagot el is veszíti, mert már megint egy olyan ember, aki nem tudja megkülönböztetni a műkorcsolyát a jégtánctól, és azt hiszi, hogy a két szó szabadon fölcserélhető.

(És senkit sem engednek fel a Műjégpályára utcai cipőben. Csak úgy mondom.)


buzavirág
4.0/5

Nem ​olvastam még gyermekszemszögből, így nekem ez a történet az újdonság varázsával hatott. Sokszor mosolyogtam és volt bizony amikor el is érzékenyültem, annyira aranyos volt Dalma észjárása. Nem mindennapi gyerek ő, mélyen belül sok minden nyomja a lelkét és ráadásul különleges képessége is van. A felnőtt énjére is kíváncsi vagyok, hamarosan sorra kerítem azt a történetet is.


Vadapple
5.0/5

A ​Cuba Libre elolvasása után nagyon vártam a Dalmát, mert számomra a Kubás regény Fejős Éve eddigi legjobb könyve. E könyv elolvasása után valami olyasmit vártam, hogy a Dalmában a főhős megnyitja a salsa-s tánciskoláját és ekörüli kalandjairól olvashatunk. Az új könyv fülszövegéből is kiderül, hogy Dalma gyerekkorát mutatja meg (a Cuba Librébek éppen akkor érettségizett le)
Lehet, hogy a nagy izgalom miatt nekem kicsit hiányos volt a könyv. 162 oldalas és Dalma első 10 évét mutatja be. Engem érdekelt volna az a 8-9 év még, amíg le nem érettségizett, így lett volna kerek a történet. (Vagy az majd egy újabb könyv témája?)
E könyv is olyan fejősévás, de számomra nem érte el a Cuba Libre szintjét.
A történet egyébként könnyen, gyorsan olvasható, jól adja magát. Bemutatja, hogy milyen az, amikor egy gyerek nem érzi a szülői szeretetet, milyen az, amikor új apuka lesz, és azt is, hogy egy 8-9 éves kislány hogyan dolgozza fel azt, hogy addigi egykesége után kistestvére lesz. Ezekből átéltem én is 1-2 dolgot.
Egy újabb olyan Fejős Éva könyvet sikerült elolvasnom, ami nincs 1 hónapja, hogy megjelent.
Ajánlom mindenkinek, aki szeretne eltölteni egy hangulatos délután/ estét egy jó könyvvel!

Bővebben:
https://vadalmablogja.blogspot.com/2019/03/fejos-eva-dalma.html


Annie1416
4.0/5

Még ​régebben olvastam, talán úgy 6-7 évvel ezelőtt először. Most egy kihívás miatt újra a kezembe került.
Marad a 4 csillag a részemről, mert tetszett.
Nem értem ezt az alacsony %-ot, annyira nem borzasztó ez a könyv.
Egy szegény kislány megpróbáltatásairól szól, kiközösítéséről, csak mert nem úgy “működik” mint egy normális gyerek és, mert félvér, az édesapja lelépett mielőtt megszületett volna.
Eléggé életszagú. A gyerekek nagyon kegyetlenek tudnak lenni egymással, nem tudják elfogadni, ha valaki kilóg a sorból. Semmivel sem ér kevesebbet egy olyan ember, akinek valamilyen problémája van, mint egy olyan, aki “normális”.


kucmorgo
2.0/5

Hát ​nem szolgálhatok túl nagy értékeléssel.
Nem emlékszem olyan könyvre (egy-két kötelezőolvasmányon kívül) ami ennyire ne tetszett volna.
Nagyon nehezen vettem rá magam, hogy elolvassam, és minél előbb be akartam fejezni.
Egyszerűen nem tetszek.
Valahogy nem érzem reálisnak, hogy egy kisgyerek ennyire fejlett legyen szellemileg.
Vagy talán csak én vagyok átlagos?
Nem tudom.
Csak azért adtam két csillagot, mert értékelem az írónő belefektetett energiáját.


PeTTusz
2.5/5

Ez ​egy rakás szar.
Készültem rá, hogy nem lesz jó meg minden, de fúj. Nagyon rossz. A vége jó egy kicsit, amikor már Dalma felenged és elkezdi szeretni a testvérét valamennyire és amikor már Zolival is jó elvan, sőt vele megy el korcsolyázni, kártyáznak.
Erre adtam egy csillagot.
Egy fél csillagot a tanulságára, ami furcsa mód létezik, van benne vagy valami olyasmi.
Ami ebben a könyvben nagyon benne van az a csúfolás. És ez egy olyan dolog, ami mindenkinek benne van a gyerekkorában. csinálja is és kapja is mindenki. Az írónő" elég jól megjelenítette ezt az egészet. Pacsi! Fél csillagot rája!
Egy csillag az elszántságárt. Ha valaki ennyire nem tud írni és mégis összehoz valahogy egy kisregényt az egy zseni. Vagy csak sok pénze van. Az egész nagyon szar, tényleg. De ezt úgy megírni, hogy könyvnek tartotta nem poénnak… Leginkább az egész egy nagy elmesélő szarság.
Fél csillag a borítóra. Konkrétan semmi köze az egész könyvhöz, még messziről se, de azért szép.

Olvastam valahol…
„Na mindegy, nem tudom, hogy ezt az egészet miért meséltem el."
Őszintén? Én sem.


Aurore
4.5/5

Most, ​hogy értékelni kell, próbálom az összes sznobizmusomat félretenni, és nem abból kiindulni, hogy ez egy mai, pénzzel és reklámokkal tolt magyar divatíró “divatkönyve” és fujj és broáf. Úgyhogy részemről ilyen sok csillag, mert egyrészt rosszabbra számítottam, és igaz, hogy nem nevettem hangosan, de bizony egész jól szórakoztam a fiatal hölgy egyszerre koravén és naiv megnyilvánulásain. Ennek a Fejős Évának van humora, nem árt lesz figyelni rá, hátha több is telik tőle majd.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
5.0/5

Statisztika

14.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók