Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


StAngela
4.5/5

Nos, ​kifejezetten tetszett Somának ez a könyve is. A könyv mondanivalója, a férfi és nő kapcsolatának és magának a férfi és női létezésnek a megváltozása pont azt adta, amire számítottam. Sokat agyaltam közben rajta, vajon bennem a női és férfi minőség, a jin és a jang milyen arányban keveredik. Rá kellett jönnöm, hogy én sok mindenben jang vagyok és amikor mégis előbújik belőlem a jin, akkor leginkább hisztis, megbántott kislányként viselkedem és csak ritkán (de akkor persze intenzíven) szeretetteli,gyengéd és odaadó felnőtt nőként. Szóval van még mit finomítanom a nőiségemen.
Nos, ami még a könyvet illetve a témát illeti. Őszintén irigylésre méltónak találom Soma boldog házasságát a férjével, de én magam már egyre kevésbé hiszek ebben. Kivételes dolog, hogy valaki ráleljem a valódi társára, párjára és együtt is maradjanak ennyi ideig.
Én a nemrég véget ért kapcsolatomban éreztem azt, hogy a mellett az ember mellett vagyok, akivel kölcsönösen egymásnak lettünk szánva. Talán az időzítés volt rossz, megint nem voltunk megérve egymásra és a kapcsolatra. Talán csak még fejlődünk kell.
Nem tudom biztosan, hogy miért kellett így alakulnia ahogyan, de tuti van oka.
A lényeg, hogy nem vagyunk együtt és bár nincs mellettem mégis szeretem őt.
Remélem egy napon még összefut az utunk, mert teljesen bizonyos vagyok abban, hogy ő az én emberem. Csak várnom kell.
Szóval nem biztos, hogy a boldogság felé vezető út egyszerű vagy hogy a másik képes elviselni azt amiben jelenleg vesztegel az ember és észrevenni, hogy a változás már elkezdődött bennünk. A lényeg, hogy ha szeretjük a másikat, ezt is “túléljük” valahogy.
Mert itt kezdődik az a szeretet, ami túlmutat a szerelmi lángokon és tartóssá teheti két ember kapcsolatát.


konyvolvaso
4.0/5

Soma ​könyvét mikor megláttam, felkeltette az érdeklődésem, vajon milyen stílusú könyvet tud írni. Ugyanolyan harsány mint ő. Az ezoterikus érdeklődéséről nem tudtam é s nekem egy kicsit sok ami a műben megtalálható. Vannak jó gondolatai a férfi és női lét feladatairól, másságáról, egymásnak teremtődésésről. Eleinte nagyon lassan tudtam haladni a könyvvel, tartottam pár nap pihenőt mire ismét folytatni tudtam.


lakri70
4.5/5

Soma ​megosztja a közvéleményt. Én kedvelem írásait és szeretem, hogy optimistán, tele energiával ír és segítőkészséggel fordul az emberek felé. Az is szimpatikus, hogy ha probléma van egy kapcsolatban, elsősorban a család megtartásában segít a hozzáfordulónak.
Ebben a könyvben is minden oldalról, alaposan körüljárja a férfi és női energiák félrebillenésének az okait, a férfi és nő kapcsolatát, más szakembereket is bevonva a témába, és próbál útmutatást, segítséget adni hogyan élhessünk harmonikus életet.


Mikor ​először láttam Somát a tévében nem tudtam hova tenni. Aztán másodszor, harmadszor sem. Adódott egy alkalom, hogy vendégként beülhettem az ő előadására, tavaly, ami pont e könyv témája körül zajlott. Szkeptikusan, de mégis nyitottan hallgattam végig és közben kialakult róla egy kép a fejemben- ami biztató volt. Egy az egybe bejött a mondanivalója és ezt tetézte a különös nyugodt és elégedett kisugárzása. Látszott rajta, hogy ő így van jól, így boldog, így nő.
Ez a könyv is erről szól. Voltak részek, amelyek adott helyzetemben többletinformációval, segítséggel szolgáltak nekem. Megerősített viselkedésemben, döntéseimben. Felvillanyozott.
Sokan vádolták azzal, hogy túl ezoterikus. Szerintem csak próbálja több szempontból körüljárni a témát és nem leragadni egynél azért, hogy többen vehessék kézbe és hogy több alternatívát tudjon felkínálni.
Ami nem tetszett benne az a sok ismétlés volt. Volt, hogy egy gondolatot háromszor olvastam, más fogalmazásmódban.
Összességében egy nagyon alapos és szerteágazó iromány, ami kellemes olvasmány lehet férfinak, nőnek és lehet, hogy néhány megoldást is találnak a problémáikra.


Naneth
3.5/5

Sok ​érdekes információhoz jutottam a könyvből. Volt, hogy a stílus ahogy meg volt írva, kicsit irritált, és mondtam, oké Soma most egyelőre elég volt :) és akkor pár hét múlva tértem vissza könyvhöz. Az egyensúlyról van benne szó, de szerintem egy kicsit feministára sikerült. Végül is egy nő írta. Nem értek egyet mindennel amit olvastam, de sok érdekes dologgal találkozhattam.


Zakusan
3.5/5

Ha ​az első valahány oldalt olvastam volna el a boltban, amikor ránézésre és érzésre könyvet választottam, akkor ezt a könyvet nem vettem volna meg. Nekem sok az ismétlés és az önfényezés. Emellett úgy gondolom, hogy ez egy összegző könyv inkább Soma Mamagésa tollából, saját szájíze szerint, ami abból jó, hogy közben rengeteg ajánlott olvasnivalót ad. Ebben a műben nem csak egy dolgon tudtam elgondolkodni, így nem érzem feleslegesnek ezt az olvasást. Szimpatikus a " Beszélgetésem a nemekről egy nagyon férfival" fejezet…Átértékeltem a nő-férfi kommunikáció fontosságát. Bár nekem 3150 forintot nem ér meg szerencsére féláron már sokkal barátibbnak érzem ezt a választásom.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

28.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók