Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Az ​eddige részek közül ez tetszett a legjobban.
Ash, Meghan és Puck megint együtt vannak, és közösen nekivágnak egy újabb kalandnak. Most minden a trónbitorló és a közelgő csata körül forog. Egyedül Meghanra vár, hogy megmentse Tündérföldet.
Az egész annyira izgalmas volt, megint úgy éreztem, mintha én is ott lennék az egésznek a sűrűjében. Sikerült megkedvelnem az új szereplőket is: Glitch, Beretva és a többiek. Habár meg kell mondjam, egy bizonyos macskát nehéz felülmúlni :D
Volt, hogy Meghantól az elején a falra másztam, mivel annyit értetlenkedett… és az a pofon. Juj, azt nagyon nem kellett volna, szerintem nagyon igazságtalan volt.
Lényeg a lényeg, olvassátok :) és ide a következő részt :)


Szücsi
4.5/5

Az ​jutott eszembe, amikor leültem, hogy megirjam ennek a könyvnek az értékléset hogy valójában meg most is csak próbálom felfogni hogy vége. Eljutottam a harmadik részhez.
Nem terveztem hogy ilyen hamar befejezem. A könyv kb elso 180 oldalát olvastam el elöszor. Aztán tegnep este folytatam,gondoltam jó kis esti mese lesz. Erre ebből az lett hogy reggel 6 is elmult mire az utolsó sorokat olvastam. Letehetetlen. Pörgöd,izgalmas, varázslatos. Ahogy egykor Ethant raboltak el a tündérek úgy most az én szivemet is sikwrült megkaparintaniuk. Mocskos kis tündérek,hát nem szégyelitek magatokat? :D
És a vége…még szerencse hogy pár bapja megszereztem a folytatást angolul igy nam kapok idegbajt ami akkor érne ha a magyar megjelenésre várnék :D
Köszönöm szépen Julie hogy megírtad ezt a csodálatos mesét aminek hála több éjszakán át álmaimban egy varázslatos tündérországban vesztem el,akárcsak a könyved lapjai között egy bizonyos sötét lovaggal…❤


christine
5.0/5

Eeez ​a rész nekem nagyon-nagyon tetszett.

Puck miatt bőgtem egyett annál a bizonyos résznél. Aztán minden gondolkodás nélkül orrba vágtam volna. Csak úgy.

Ash-t is, ha már az orrbavágásnál tartunk. Jól esne, mert bármennyire is imádom, nagyon nem tetszik a viselkedése. Csak takarodjon szépen vissza oda, ahova tartozik.

Meghan karakterfejlődése szemmel látható, aminek nagyon örülök. A mulya, naiv lányból egy erős, magabiztos nő vált. Imádom. ♥

Nem tudom, mikorra tervezi a kiadó a következő részt, de már nagyon várom.

Azt is, hogy ezek a könyvek a polcomon pihenjenek. Megéri őket elolvasni, megszeretni, mert az első percben magukba szippantottak.


ViveEe
4.5/5

Ki ​vagyok borulva, hogy még mindig nincs kiadva magyarul a folytatás, pedig most lett igazán érdekes a történet.

Még mindig nem 5*-os a történet, de nagyon tetszett ez a rész.
Az elejét picit untam, aztán a középső felkészüléses rész már kezdett érdekes lenni, a vége pedig már fantasztikus volt. Szét izgultam magam.
Nagyon tetszett a vasvilág leírása, a különböző teremtmények. Kedvelem az ilyet.
Én az egész könyv alatt éreztem a feszültséget, a reménytelenséget. Egyedül Ash hozott némi lágyságot a történetbe. Kellett is.. a keményfiú. :D
Kacor most vált kedvenccé, a beszólásaival (“Kétségbe ejtesz ember, még ezt sem tudod?!”). Kicsit aggaszt, hogy egy macskába szorult az egész pereputtyból a legtöbb bölcsesség. De akárhogy is, Meghant se kell félteni.
A végén pedig valami nagyot lép az író, igazán megdöbbentett, mert kevés író tesz ilyet, de én azért megnyugodtam, hogy ebben is van egy pici csavar. Megszorongatta minden szempontból a szívem.
És most aztán nagyon érdekel a történet. Nem bántam meg, hogy a kezdeti nehézségek ellenére is folytattam a sorozatot, mert elég jó. Most már én is szívből ajánlom. :)


deen
5.0/5

Bátran ​megadom ennek a kötetnek az öt csillagot. Amit eddig hiányoltam, az most benne volt, ami pedig idegesített, az eltűnt. Meghan, Ash és Puck végre együtt szállnak szembe Tündérföldét fenyegető veszéllyel és mindhárman meghozzák a maguk áldozatát. Meghan azért egy kicsit még mindig butácska volt, de a végére azért csak sikerült felnőnie a feladathoz. A cselekmény egyszerűen magával ragadott, izgalmas és érzelmes volt, voltak benne fordulatok. A kedvencem ezúttal is Kacor volt, aki mindig mentette a helyzetet, még ha folyton morgolódott is emiatt. A Tél és a Nyár udvara is olyan oldalát mutatta, amit eddig még nem és még Mab is képes volt néha jól cselekedni. Ash-t nagyon sajnáltam, de számítottam egy ilyen befejezésre. Remélhetőleg be tudja tartani az ígéretét és visszatalál az úton, amelyen elindult. Mindent összevetve ezt a rész élveztem a legjobban és érdemes volt elolvasni.


molly_
5.0/5

Éééés, ​a harmadik kötet elolvasásával hivatalosan is ez lett az egyik kedvenc sorozatom. Imádtam! Főleg Puckot. És Kacort. Meg Puckot. És az epic csatajelenetet a végén. Meg hogy Ash végre kitört a jégcsap szerepből, és mutat valami érzelmet. #Ja, meg Puckot!# <3
Robin pajtásnak üzenném, hogy ha megunta, hogy Meghan után futkározik, hozzám bármikor jöhet, a szekrényajtóm mindig nyitva áll előtte! ;)
Bővebben: http://seholsetalallak.blogspot.hu/2015/04/julie-kagawa-vaskiralyno.html


Deziréé
5.0/5

Ezennel ​hivatalosan is a legizgalmasabb köteté nyilvánítom ezt a könyvet a Vastündérek sorozatból.
Jaj már most annyira várom a folytatást, majd kiugrok a bőrömből.
Olyan izgalmas volt a történet, alig jutok szóhoz, azért hadoválok itt össze meg vissza, mert egyszerűen szavak nincsenek rá mennyire csodálatos történet. Meghan és Ash szerelme egyszerűen annyira fantasztikus, a szerelem valóban legyőz mindent olyannyira erős.
Nekem mindenképpen Robin pajtáshoz húz a szívem, ő a kedvenc karakterem Kacor mellett.
Imádtam minden sorát, hogy miért halogattam azt nem tudom, de szégyellem magam miatta. Kb. a felétől szinte csak olvastam és olvastam és azon kaptam magam, hogy mindjárt végzek is a történettel. Akartam is meg nem is befejezni a könyvet, nem akartam elköszönni a szereplőktől, de muszáj volt, mert olyan kíváncsi voltam a végére.
Mikor már kezdem megnyugodni, hogy ez az végre van megoldás, az írónő csavart egy hatalmasat a történeten és én tátott szájjal olvastam a folytatást. Alig hittem a szememnek, még vissza is olvastam, hogy valóban helyesen olvastam-e vagy csak a szemem káprázik, de nem. Valóban így alakította a kedves alkotó a cselekmény szálat és én teljesen elvesztem. A földbe tiport ez a könyv a rengeteg izgalommal és fantáziával.
Eddig is tudtam, hogy ez a sorozat hihetetlenül fantáziadús, de hogy ennyire. Imádom ezt a történetet és Julie Kagawa stílusát.
Ha akartok egy csodálatos történetet megismerni, amiben van: egy erős női karakter (Meghan), egy hősies jóvágású fiatal ember (Ash), egy vicces, jóképű legény (Puck), világmegmentés, szerelmi szál, rengeteg izgalom, háború, stb. akkor ne habozzatok és ismerjétek meg a Vastündérek világát, amit ha elkezdesz olvasni úgy magával ragad, hogy azt veszed észre, hogy másnap van.

Tudom, nem a legösszeszedettebb véleményt fogalmaztam meg, de nem megy másképp, még mindig a könyv hatása alatt vagyok.


Kamilla17
5.0/5

Hát ​ezt nem hiszem el!! Nagyon kíváncsi voltam már a folytatásra, olyannyira, hogy nem is vártam meg hogy bent legyen a könyvtárban letöltöttem az e-bookomra. És elolvastam.
@lenkeee igazad volt, amikor a végére értem ki akartam dobni szegény e-bookot az ablakon. Csupán a szakadó eső akadályozott meg. Nem akartam, hogy szegényke megázzon. :D

A sorozatnak ez volt a legjobb része. Nagyon nagyon tetszett. Tele volt izgalommal, rejtélyekkel. Sokszor teljesen meglepődtem, hogy ez így történt meg. Teljességgel kiszámíthatatlan volt. Főleg a vége, nem gondoltam volna, hogy ez lesz a befejezés. :(
Például én simán bekajáltam, hogy Puck, sőt még a végén Meghan is meghalt.
Egy csöppnyi nyugalom sem volt benne. Mindig történt valami, és ez még izgalmasabbá tette a könyvet. :D

Nagyon durva könyv volt. A vége egy kicsit nem tetszett. Hogy lehet ilyen befejezést kitalálni?? Az volt az érzésem, hogy szegény Meghannak rövid időn belül másodjára omlik össze az élete. Először elveszíti a családját, utána meg a barátait.
Sajnáltam, mikor elküldte Ash-t, mert az tényleg szemétség, bár részben meg jót is tett. Nagyon sajnáltam Puck-ot, amikor el búcsúzott a legjobb barátjától azzal a tudattal, hogy többet már nem láthatja, mert az meghal. És magát Meghant, amiért nem akart ennek az egésznek a részese lenni, de végül is muszáj, hiszen ő lett a Vasbirodalom királynője. Sajnáltam, hogy végleg el lett szakítva a családjától, és az öccsétől, akit én nagyon megkedveltem. :(

Sokszor én magam is a cselekmény hatása alá kerültem. Teljesen átéreztem azt amit a szereplők. Főleg a végén. Amikor Meghan, Puck, és még Ash is elsírta magát, mert tudták, hogy végleg elveszítették egymást, akkor én is sírva fakadtam. Az szerintem nagyon megható jelenet volt. Az, hogy Meghannak köszönhetően Puck, és Ash újra jó barátok lettek, és hogy ők így hárma szétválaszthatatlanok voltak, ez nagyon jó dolog volt.

Kedvenc szereplőim még mindig Puck és Kacor volnának. Eszméletlen módon fel tudják dobni a könyv hangulatát. Kacor nagyon is emberi, és tetszik a stílusa. Hogy mindent leszar, de közben meg nagyon is érdekli. Puck-ból meg egyszerűen árad a jókedv. Igazi nyártündér. És szerintem nagyon rendes srác is.

Ash. Hát mindenképpen pozitívum, hogy az első részhez képest nagyon megnyílt. Már érezni lehet, hogy van szíve, és lelke is. :) Csöppnyi hidegség sincs benne. Nem lett a kedvenc karakterem, de ettől függetlenül sajnáltam, hogy szíve választottjától el kellett, hogy szakadjon.
Viszont a közepe tájékán kezdett elegem lenni abból, hogy folyton ígérgetik egymásnak Meghannal, hogy az egyik vigyáz magára, a másik örökké vele marad. Mintha nem is bíznának egymásban. Szerintem egy kicsit túl nyálas lett a kapcsolatuk. Azért kíváncsi vagyok a későbbiekben mi lesz velük.

Ezen kívül nagyon megkedveltem még Ethant, mert cuki, de mégis komoly. Beretvát, mert nagyon segítőkész és hűséges kis jószágnak bizonyult. Glitch-et, mert kiállt a hercegnő mellett. És még sok más karaktert.

Nagyon szeretem ezt a tündérmesét, annak ellenére, hogy az utóbbi kettő rész egy kicsit kevésbé lett visszafogott. Tetszik ez a világ, és bármikor el bírnám képzelni így az életemet.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a következő részben. Vajon sikerül-e Oberonnak meg Mabnak megbékélni a vastündérekkel, vagy végleg kiűzik őket Sohaföldjéről? Vajon Ash és Meghan újra összejönnek? Mi fog Puckkal történni? És még sok más kérdést fel lehetne tenni.
A harmadik rész végében lévő írásból kiderült, hogy a negyedik rész címe a “Vaslovag” és ami leginkább Ash-ről fog szólni, vagy az ő szemszögéből lesz írva. Mindenesetre nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz az a könyv, mi fog történni. :)
Remélem a könyvmolyképző kiadó gyorsan lefordítja a folytatást! :DD


kocybaba
5.0/5

Ahhoz ​képest, hogy eleinte egyáltalán nem nyűgözött le a sorozat, nem gondoltam volna, hogy a 3. részre így a szívemhez fog nőni. De hát sose lehet tudni… Számomra ugyanis az egész ebben kötetben csúcsosodott ki. A szereplők, a cselekmény, a hangulat, mintha minden a helyére került volna. Izgalmas volt, feszültséggel és érzelmekkel teli, máskor humoros, hála Pucknak és a drága Kacornak. A legvégén meg keserédes, ami meglepett, de még ezért is oda voltam.
Ment is az 5 csillag.


anikho
5.0/5

Minden ​ott kezdődik, ahol abbamaradt, a kitaszított szerelmesek elindulnak a nagyvilágban, de hamar kiderül, hogy még nincs vége a játéknak. Meg kell állítaniuk a trónbitorlót, ha azt akarják hogy Sohaföld életben maradjon és ne merüljön feledésbe örökre az összes tündérrel együtt.
A cselekmény végig izgalmas volt, alaposan felépítette az írónő az egészet, fokozatosan emelte a feszültséget, ami szinte robbant a végső összecsapás alkalmával a könyv végén.

Meghan felnőtt, már koránt sem az a meggondolatlan, naiv lány aki annak idején egy szekrényen keresztül érkezett Tündérföldre. Logikusan és eredményesen gondolkodik, nem dől be mindenféle tündéralkunak, maximálisan megérett arra, hogy egy sereget vezessen háborúba Sohaföldért. Közben az érzelmei is ha lehet még erősebbek Ash iránt, aki ebben a könyvben is teljesen megvett magának. Most végre megláthatjuk a Télherceg igazi énjét, csak ritkán ölti magára azt a rideg maszkot, amivel mindenkit eltávolít maga mellől. Meghan-nel a közös jeleneteik nagyon édesek voltak, kérdésem sem lehet afelől, hogy igazi szerelem van közöttük.

Puck továbbra is nagyon humoros, a lehető legjobb helyen vannak a beszólásai – leszámítva, amikor féltékenységből cukkolja Asht. Kacor pedig zseniális, nagyon bírom azt a fanyar és lényegre törő személyiségét.
Alapvetően nagyon tetszett a történet, a lezárás is kerek.. Nagyjából…

Azonnal akarom a Vaslovagot, Ash könyvét! Kedves @Könyvmolyképző köszönöm, hogy végre megjelent a Vaskirálynő!, de kérlek minél hamarabb jelenjen meg a Vaslovag is! Nem szeretnék két évet várni rá.. :( Köszönöm!
http://anikhomolyol.blogspot.hu/2015/01/iron-fey-vastunderek.html


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók