Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


deen
4.0/5

Gördülékeny ​volt a történet, olvastatta magát. Cassel körül kezdenek nagyon rosszra fordulni a dolgok. A nyakában liheg az FBI, a maffia és még, Barronnak is tervei vannak vele. Cassel egyre több dologra jön rá a múltból, hogy mit is tettek vele pontosan a testvérei, és ha még ez nem elég, élete szerelme Lila, a szerelmi árok miatt képtelen elszakadni tőle. Cassel pedig nem tudja, mi tévő legyen, hiszen, amit Lila érez nem a valóság. Kétségbeesetten próbálja magát távol tartani tőle, ugyanakkor semmi másra nem vágyik csak rá. Cassel nyomozása izgalmas volt, bár egy kicsit bő lére volt eresztve, de a könyv vége mindenért kárpótolt. Jó kis csavar volt benne, Cassel nagyon fifikásan próbálta megoldani a kialakult helyzetet. Kíváncsian várom mi lesz a történet vége.


Niitaa
5.0/5

Kifejezetten ​látható az író feljődése. Sokkal jobb a fogalmazásmód, könnyen befogadható. Ugyanakkor megmaradt a furfangos történet, kifejezetten imádtam, hogy Cassel a végén előre tudta, mit kell tennie és ez az olvasó számára nem volt tiszta, csak a cselekedés pillanatában vált azzá.
Érdekes dolog ez a szerelmi átok, az biztos és Holly Black-en nem fogott ki. Nagyon jól felépítete, nem lett csöpögős, kellő romantikával, humorral kezelte, miközben átéltük a pár szenvedését.
Kár, hogy a Zacharov szál nem kapott nagyobb szerepet. Biztos izgalmasabb lett volna, mint a szövetségiek.
Barron karakterét kezdem megsajnálni és így megszeretni. Ő tehet a saját bajáról, de pattól független ő jó testvér, már amennyire egy bűnöző családban van erre lehetőség.
Összességében jó felvezetője a harmadik résznek, kíváncsian várom. :)


Navi
4.0/5

Gyorsan ​olvasható, könnyed, néhol humoros, néhol véresen komoly sztori, amiben nagyon jó kis csavarok voltak, csak Lila ne lett volna :( Sok(k) volt a kettőjük rinyálása. Na meg a kedves mama. Mindkettőt simán meg tudtam volna fojtani egy kanál vízben. Ez sajnos most nagyon rányomta a bélyegét az olvasásélményemre. Pedig az első rész nagyon tetszett.


Shanara
4.0/5

“Ebben ​a részben az előzményekhez képest bővül a világkép – ami nem is csoda, hiszen Cassel immár olyan helyzetekbe is betekintést nyer, amelyeket korábban eltitkoltak előle -, de nem túlzott mértékben, mivel azért a körülmények annál összetettebbek, minthogy egy csapásra átlásson mindent.”

“Holly Black mestere annak, hogy a gubancosnak érzett szálakat egy mozdulattal – akarom mondani kijelentéssel – simává varázsolja, és most sem volt ez másként. Cassel szerencsére jobban érti és érzi, hogy mi történik vele, mint az részemről elmondható, ezért ő általában egy lépéssel mindig előttem járt az összefüggések felderítésében. A befejezés ismét parádésra sikerült, de azért a csattanó nem közelítette meg az előző kötet végének mesteri bonyodalommegoldását.”

“Bizonyos szempontokat figyelembe véve többet ad ez a könyv, mint az előző, ugyanakkor mégsem hoz annyi újdonságot, hogy úgy érezzem a színvonal jelentős mértékben változott volna – minőségi szempontból inkább kiegyenlítettnek tekinthetem az eddig olvasottakat.

Azt viszont nem hallgathatom el, hogy mind a történet egésze, mind a befejezés még így is messze túlszárnyalja a többi trendi young adult regény összetettségét és színvonalát. Olvasásra tehát mindenképpen ajánlott! Még azoknak is, akiknek kezdi megfeküdni a gyomrát a YA regényekben alkalmazott klisés helyzetek tömege – biztos vagyok benne, hogy még ők is találnak ebben a történetben olyat, amely a kedvükre szolgál majd."
Bővebben: http://shanarablog.blogspot.hu/2015/08/holly-black-red-glove-voros-kesztyu.html


Átokvetők ​2

Ez a rész is nagyon izgalmas volt, nagyon tetszett.
Cessel továbbra is egy nagyon kedves szélhámos, halálos képességgel, amit egyáltalán nem akar használni. Jó szívű lévén nem akarja elfogadni Lila szerelmét sem, mert az érzések nem valódiak, csak érzésvető anyja kreálmánya és nem akarja átélni az átok elmúlása utáni dolgokat. Természetesen ezzel sok fájdalmat okoz mind lánynak, mind saját magának, hiszen mindig is szerelmes volt a lányba, csak elérhetetlennek tartotta.
Nagy csavarok és izgalmas fordulatok voltak ebben a részben, nem volt egyáltalán kiszámítható. Csak kapkodtam a fejemet a különböző átveréseken és szélhámosságokon.
Kíváncsi leszek a befejező részre nagyon.


Alomfogo
4.0/5

Bár ​4 csillagot adtam, engem nem igazán nyűgöz le ez a sorozat. Nem volt meglepő fordulat {{a gyilkos kiléte}} és borzasztó elvontnak éreztem ezt is. Casselt azért sajnálom. Holly Black önmagában nem vett le a lábamról, szerintem társszerzőként jobban megállja a helyét. Egyáltalán nem az én stílusom ez a könyv. Már ezt a részt sem olvastam volna el, ha nem kihíváshoz kellett volna, de a 3. úgy érzem már nem fog menni {{így valószínűleg keresek egy másik trilógiát.}}.


Még ​mindig nem vagyok hasra esve tőle, de talán, talán egy egészen picit jobb volt, mint az első rész. Az egész könyv olyan… fura. Még mindig nem tudom, mit gondoljak. Most akkor mi ez? Néha azt hittem, krimit olvasok {{Hullát rejtegetni a pincében egy hűtőládában 17 évesen egy fantasyben? Felgöngyölíteni egy gyilkosságot szinte egyedül?}} Összezavarodtam.
Cassel végre bizonyította, hogy érdemes kedvelni, szuper volt, ahogy megoldotta a dolgokat, és ez az, amiért úgy érzem, megéri folytatni. Na jó, meg már kíváncsi vagyok, mit hoz ki a helyzetből, amibe keveredett. Viszont ezen kívül nem sokat léptünk előre. A főhősökön kívül (Danecáékat is ide sorolva) senkinek nem érdekel a sorsa, egyik családtaggal sem szimpatizálok. Nem tudom, nem tudom, nem tudom… Nem kínszenvedés olvasni, de sajnos a hűha-érzés sincs meg.


bookworm1227
3.0/5

Egy ​hajszálnyival talán jobban tetszett, mint az előző rész, de még mindig csak az “elmegy” kategóriába tartozik nálam a könyv. Valami lényeges hiányzik, emiatt nem tudom magam annyira beleélni. Azt viszont eléri, hogy tovább olvassam minden hibája ellenére, képes lekötni, másképp biztos abbahagyom a trilógiát már az első résznél.
A történet csak még zűrzavarosabb irányt vett, csalásból, hazudozásból meg fenyegetésekből nem szenvedhet senki hiányt. A “hatalmas” rejtélyre már az elején tudtam a választ, és semmi más sem tudott benne meglepni.
Casseltől mindenki akar valamit, de neki eddig szinte minden alól sikerült kibújnia. Most sem lett szimpatikusabb, kicsit sem érzem magam közel hozzá, na nem mintha egy szereplő sorsát is a szívemen viselném. Lila és a főszereplő tipródása csak idegesített, és a párosuk sem tetszik.
Csak azért szánom rá magam a befejezésre, mert mindezek ellenére ki tud kapcsolni.


Angie0
4.0/5

Nagyon ​tetszetős volt ez a rész ;)
Nem vagyok nagy fantasy örült, de tetszik nekem ez a sorozat. A második részét könnyen eltudtam olvasni. Most már tényleg minden összeállt. a fejemben. A szerelmi átkon meglepődtem, de valahogy gondoltam hogy Lila érez valamit Cassel iránt. Ez nem véletlen :D
Úgyhogy, jó volt.


papeerzsepi
4.0/5

Nem ​volt rossz, bár nem lesz a kedvencem.Kicsit zagyva volt, de azért követhető.Néha elvesztettem a fonalat hogy akkor most tulajdonképpen mi is a főszálja a történetnek, de akkor mindig jött egy kis emlékeztető.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók