Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Molymacska
3.5/5

Furcsa ​volt, meg kell hagyni.
Talán az, hogy Vicent és Van Gogh nem ugyanaz a személy, és kettéhasadva van egy jó és egy rossz tette ilyenné, vagy egyszerűen az érdekes, és néhol tört rímek? nem tudom. A képek nekem is tetszettek, alapvetően a koncepció is, de valahogy a vége olyan furcsa lett és nem feltétlen a legjobb értelemben. Ellenben nem volt rossz, egyszer mindenképpen látni kellett.


Nos, ​még sosem értékeltem képregényt. Merthogy ez az – megrendeltem (figyelmetlen fülszövegolvasás után), aztán, mikor elmentem érte a könyvesboltba, akkor szembesültem a ténnyel. Á, mondom, két vizsga között ez is belefér – meglőttem, megsütöttem és hazavittem. Mind meg is ettem pillanatok alatt, de mostanában nem fanyalodok ilyesmire. Nekem ez könyv – de nem irodalom. A rajzok zseniálisak, tényleg, még az alapötlet sem rossz Van Gogh-ról és az ő Vincent nevű, talált macskájáról, de például a képeket kísérő buborékszövegektől a hajam égnek állt.
Úgyhogy a magam részéről maradok a betűknél, és a képregényt meghagyom a gyerkőcöknek és egyéb elvetemült egyedeknek.


seya
3.0/5

A ​képek gyönyörűek, híres festményeket használ végig háttérként, illetve ezek átforgatott perspektíváit. Több híres festő is felbukkan a történet során a saját jellegzetes képeikkel, mégis teljesen egységes tud lenni a képregény stílusa. Egyszerre színes, harsány, és valahol hátborzongatóan őrült.

Ugyanakkor azt én is szeretném hangsúlyozni, hogy a szöveg tényleg borzasztó. Nem túlzás, borzasztó. Az egy dolog, hogy rengeteg helyen a ritmus és a rím is elcsúszott, de se hangulatában, se szóhasználatában nem párja a képeknek, teljesen függetlenül lóg mellettük a levegőben, többször követni sem lehet, milyen sorrendben következnek a buborékok vagy a félbehagyott mondatok – és sokszor semmi, de semmi értelme annak, amit ír. Ez amúgy lehet, hogy az angol verzióban kevésbé lenne zavaró, kíváncsi vagyok, milyen lehetett az eredeti szöveg, mert a magyar fordítás sajnos marha gyenge.

Ettől függetlenül én nagyon kedvet kaptam egy Van Gogh életrajz elolvasásához, kíváncsi vagyok, azt követően hány új utalást fedeznék fel a lapokon. :D Nekem tetszett a történet, biztos újra fogom még lapozni.


Morn
4.0/5

Igazándiból ​még éjfél előtt elolvastam, de sebaj… Úgysem készítettem bármiféle statisztikát a tavalyi évről. :)
Nem tudok négy és félnél kevesebbet adni rá. A felet is csak a verses elbeszélésért adom, néhol nagyon fájt. Mint például a “Ó, mily mennyei tájék e Midi! Még a bukéja is fincsi!”. Vajon az eredeti is ilyen ócskább Frédi és Béni utánzat?
Maga a történet nekem nagyon-nagyon tetszetős volt. Biztos még többször is újra fogom olvasni. :) Vincent haláli! Nem tudom, befogadnám-e, de amiket művelt… ááh, nagyon-nagyon. ^ Meg a rajzok! . Csodálatosak! Főleg az álom résznél, az a sok kék meg minden… ááh… oda meg vissza vagyok érte.
Úgyhogy: anyu, megint jól választottál! ^


schummyka
4.0/5

Képek ​miatt nekem ez nem is 5* hanem 6 lenne.. :) de a szöveg lehúzza kicsit. Annak ajánlanám csak, aki Van Gogh vagy macska rajongó – esetleg ezek metszete :D
(nekem az amsterdami Van Gogh múzeum bakancslista:)
##egyhétvégealatt#


bekadizajn
4.5/5

A ​képek zseniálisak… Néhol az erőltetett rím tényleg elég suta, de ezt leszámítva többször egymás után “elolvastam”, mert mindig találtam benne valami apró vizuális poént. (A “fő” poén meg egyszerűen tökéletes!)


prezzey
2.5/5

Bravúrosan ​szép képek, borzalmasan rossz szöveg, csapnivaló dramaturgia. (Az ütemezés különösen félresikerült, tulajdonképpen kétszer van vége a történetnek.) Nagyon keresnie kéne az alkotónak egy forgatókönyvírót maga mellé. Kár érte :[[[

A magyar fordítás úgy tűnik, külön bűntett:
“Az eredeti itt-ott verses volt, de mindenképp sokat játszik a szerző is szavakkal, erre egy kicsit még rátett a magyar változat fordítója. A kötet szöveghű maradt verses formában is.” (a kiadó írja a kepregeny.net-en)


vicomte
2.0/5

A ​képek jók, de a szöveg csapnivaló.


pókliliom
2.0/5

Csak ​a képek miatt 2 csillag. A szöveg egy nagy zagyvaság.


Light
4.0/5

A ​rajzok a jobbak, de nekem kellett a szöveg is. Rendben volt ez így!


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók