Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


annie55
4.5/5

Többségében ​érdekes történetek voltak, amiket nagyon szerettem olvasni. Ismert és kevésbé ismert történeteket is felelevenített a szerző, az ókortól napjainkig. Egyszer mindenképpen megéri elolvasni.
Bővebben: http://anniekonyvesblogja.blogspot.hu/2015/12/linda-rodriguez-mcrobbie-botranyos.html


NewL
3.0/5

Látszik ​hogy az írója, sok-sok forrást vett igénybe amikor a könyvét írta, de sajnos egy-két résztől eltekintve inkább pletykakönyvnek tűnik, és nem komoly történelmi írásnak. Pedig annak akarja beállítani magát. Ettől függetlenül a stílusa jó, és egyszeri olvasásnak elment.


mrsp
5.0/5

Biztos ​vagyok benne, hogy ezt a könyvet a későbbiekben is elő fogom venni, esetleg a gyermekemnek is fogok belőle olvasni, persze csak akkor, ha már kicsit idősebb lesz. :) Ez a könyv az egyik legcsodásabb kötet, ami nem mese, mégis annak tűnik. Jól ötvöződnek benne a legendák, a tények és az írónő magánvéleménye. Tetszik, hogy egy-két történetenként beszúrt valami mást is, például a Híres első mondatok című fejezetet. Ezzel kicsit megtörte a sort, és így megelőzte a monotonitást. Sok ilyen könyvet még!

http://mostjo.blogspot.hu/2015/07/linda-rodriguez-mcrobbie-botranyos.html


Véda
3.5/5

Volt ​benne pár érdekes életrajz, de összességében egy idő után untatott.


Trixi
4.5/5

Ez ​nagyon jó volt. Élvezetes volt olvasni, tetszett a könnyed stílusa és a finoman becsempészett humor is. Érdekes gyűjtemény ez a könyv érdekes hölgyekről. A történelem kis, színes pontjai. Voltak köztük ismertebbek, mint Lucrezia Borgia, Hürrem vagy Boleyn Anna. De sokat (bevallom töredelmesen) most ismertem meg, mint Ping-jang, Kutulun vagy a kijevi Olga. Lenyűgöztek a kemény, harcos nők, hogy egy férfiak uralta világban mire voltak képesek. Le a kalappal. Iskolában kéne tanítani a tettüket, hozzáállásukat, bátorságukat. Viszont némelyik hercegnő sorsa komikus, ironikus avagy tragikomikus volt. A legtöbbjük életében az őrültség és egyéb válfajai kikerülhetetlen volt – a belterjesség következményeként. Az egyetlen amit hiányoltam az a képi megjelenítés volt. Ha már éppen valakinek a dicső tetteiről, vagy kevésbé dicső tetteiről olvasok, legalább egy kép, egy festmény, egy rajz vagy bármi illusztrálhatná az adott hercegnőt (és tettét, pl: Laksmíbái-nál)). Ezért több névre is rákerestem a neten, hogy a kevésbé ismert hercegnőkkel kapcsolatban is képben legyek.


Lalauda
4.0/5

Érdekes ​történetek voltak, és mindenképpen azt gondolom, hogy jó volt így egyszer elolvasni. De elég is volt. Néha az egész unalmassá, vontatottá vált – más történetek viszont érdekesek és olvasmányosak voltak.
Sok történet inkább csak látszólag a pletykákat és a rosszindulatú kortársak terjesztette “legendákat” sorolta fel, amit a szerző itt-ott meg is említ. Egy-egy ismertebb történetnél kicsit hiányérzetem is volt, kicsit olyannak tűnt, mintha csak egyféle nézőpontot mutatna be. Talán pont a rosszakarókért. Így hitelesnek nem éreztem, de talán nem is ez a célja.
#(Tudom, hogy Magyarországon nem volt annyira különbség a hercegnő-hercegné és a király lánya illetve a hercegnői/-néi rang között, de egy ilyen könyvben azért nem lett volna rossz, ha odafigyelnek egy kicsit. Vagy legalább következetesen van használva…)#


Larawyn
4.0/5

Rövid, ​hangulatos megemlékezések gyűjteménye bátor, rafinált, vagy éppen őrült hercegnőkről. Nem hagy mély nyomokat, de tökéletes ajándékkönyv.


Mónika_K
4.0/5

Nagyon ​érdekes, rövid történetek. Néha úgy éreztem, hogy kicsit részletesebben is lehetett volna írni a hercegnőkről és mellette a történelmi háttérről is. Főleg a könyv első fele volt tele olyan hercegnőkkel, akikről nem is hallottam még soha. Nekem nem igazán tetszettek az írónő viccesnek szánt kiszólásai, megjegyzései. Nyilván ez ízlés kérdése, biztosan van, aki ezeken tényleg jót nevet.


szvandaaa
4.0/5

Érdekes ​könyv, jó sztorikkal. Azokat a történeteket, amiket ismertem, kissé kidolgozatlannak vagy felületesnek éreztem. Elég merész dolognak tartom például, hogy az írónő azt a Báthory Erzsébetet elmebetegnek állítja be, akiről mindössze ahogyan az irodalmi forrásokból kiderül 1 darab angol nyelvű könyvet olvasott el. Nem tudom eldönteni, hogy az írónő ennyire felületes vagy ostoba… Szerencsére a szerkesztőnek több esze volt és odaírta, hogy ez nem egy lefutott ügy, Báthory Erzsébetet nagy valószínűséggel koholt vádak miatt ítélték el. Őrült Johanna mellett ugyanakkor kardoskodik, hogy nem volt őrült, holott ennek minden forrás ellent mond. Belga Saroltàt teljesen hibbantnak állítja be, holott ott is felmerül a lehetőség, hogy csak a családja kergette őrületbe, valójåban nem is volt teljesen bomlott az elméje… Annyi pontatlanság és felületes sztori van a könyvben, hogy megkérdőjelezem a többi történet igazát is. Azért kap 4 csillagot, mert a hírességeket azért szépen összeszedte.


esztokam
3.5/5

Nem ​történész írta, hanem egy “műkedvelő”, amilyen mondjuk én is vagyok és épp ezért szerintem bőven nem volt annyira túlcifrázva, adatokkal telehintve, hogy egy átlag érdeklődőnek elvegye a kedvét, persze egy történelem-őrültnek hiányozhat kismillió dátum, de ez így volt szép, kerek, egész, olvasmányos. A csodálatosan szép borítóról már ne is beszéljünk! Kiss Gergely csodát művelt!
Nekem csupán az illusztrációk hiányoztak. Érdekes lett volna a “hercegnőket” képen is megnézni. Nem arra vagyok kíváncsi, hogy festett a thaiföldi Srirasmi egy szál tangában a kutyája szülinapján, de biztos maradt fenn egy-két érdekes ábrázolás a harcos Ping-jangról vagy Laksmíbáiról, de ha róluk nem is, tuti van Pauline Bonapartéról egy-két kallódó portré valahol. Szerintem az még érdekesebbé tette volna a kötetet. Mindig jó, ha van arcuk azoknak, akikről olvasunk. Néhányukat meg is néztem magamnak a google segítségével. Valamelyikük története jobban megmaradt bennem, mint másoké. Időnként elgondolkodtam, hogy vajon egyik-másik asszony történetét egy férfi is ugyanígy írta volna meg. Van olyan, akit jobban megismertem a könyvnek köszönhetően, ilyen mondjuk Krisztina svéd királynő, akiről kb. annyi maradt meg bennem anno, hogy miután kiürítette a kincstárat átadta trónt unokabátyjának, de a további sorsáról végre többet megtudtam. Érdekes nőszemély volt. Ahogy a többiek is.
Külön értékeltem az újságírótól, hogy a könyv végére odabiggyesztette az irodalomjegyzéket. Ha valaki jobban bele akar mélyedni valamelyik hercegnő életében, legalább már van elindulási alapja. A “szakirodalmak” irodalomjegyzéke mindig nagyon hasznos tud lenni. Még élénken él ez a szabály az emlékezetemben.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

55.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók