Dr. Doug Graham előadásaival és személyes tanácsadással több ezer embernek segített lefogyni és visszanyerni az egészségét. Világéletében sportolt, és szerte a világon nagyon sok élvonalbeli sportoló mellett dolgozott edzőként.
Ezt a könyvet azoknak írtam, akik úgy vélik, hogy a megfelelő testsúly és kicsattanó egészség megszerzése velünk született jogunk és egyben saját felelősségünk azoknak, akik hajlandóak tenni is a vágyott testi-lelki egészség eléréséért. Ezeken az oldalakon mindenki megtalálja azt a táplálkozási útmutatást, amire szüksége van ahhoz, hogy megszerezze, visszaszerezze és megtartsa azt a formás, erőt sugárzó testet, amiről álmodott, és azt az egészségi állapotot, amiről korábban még csak nem is álmodhatott.
Értékelések 5.0/5 - 1 értékelés alapján
Kapcsolódó könyvek
Ismeretlen szerző - Ami meggyógyít, és ami nem
Mit szedjünk, mit fogyasszunk és mit tegyünk egészségünk érdekében?/Gyógyszerek, tesztek, étrend-kiegészítők, kezelések, életmód, alternatív gyógymódok
Feltártuk az igazságot! Hogy mitől várhatunk valódi segítséget, ha az egészségünkről van szó? Mi utánajártunk. Most, hogy kezében tartja az Ami meggyógyít, és ami nem című könyvet, többé nem kell időt és pénzt pazarolnia olyan termékekre, kezelésekre, amelyek nem segítenek, és megtapasztalhatja azoknak a módszereknek az eredményességét, amelyek valóban hasznára válnak.
Jasmuheen - Táplálékom a fény
1993 óta Jasmuheen a prána univerzális életerejéből táplálkozik. A könyv a kutatás részleteit és e különleges folyamat tapasztalatait tartalmazza. Egy forradalmi módját fedi fel az új évezred táplálkozásának. A fénytáplálkozás lehetőségeinek skálája hatalmas. Egy lehetséges megoldás a világ éhezésére. Hajdanában a létezés ilyen módja csak a szenteknek és bölcseknek adatott meg, ma mindenki számára lehetséges: köszönhetően az itt felvázolt módszereknek. A próféciák szerint ki fogjuk tudni fejleszteni a fénytáplálkozás gyakorlatát. Ez a könyv megmutatja, hogyan!
David Kessler - Muszáj annyit enni?
Mi az oka annak, hogy nem bírunk gátat szabni étvágyunknak? Miért válik az evés sokszor szenvedéllyé? Vannak-e az ételben olyan anyagok, amelyek elősegítik az effajta függőség kialakulását? David A. Kessler beszédes és olykor döbbenetes példákkal mutatja be, hogy a modern élelmiszeripar úgynevezett hiperízletes ételei miképpen alakítják át az agy biokémiai folyamatait úgy, hogy kimondottan vágyjunk a zsíros, cukros és sós ételekre, noha ezek fogyasztása elhízáshoz és különféle anyagcsere-betegségekhez vezet. A szerző megszívlelendő tanácsai segítenek abban, hogy egészségünk érdekében újra átvehessük az irányítást evési szokásaink felett.
David Servan-Schreiber - A rák ellen
A szerző tehetséges és ígéretes agykutatónak indult, 31 éves korában azonban kiderült, hogy agydaganata van. Személyes hangvételű, mélyen megindító könyvében nem csupán a rákkal vívott küzdelmét kísérhetjük végig, de tanúi lehetünk annak a gyökeres átalakulásnak is, ahogyan a hagyományos orvostudomány kizárólagos hívéből az embert testi-lelki egységében szemlélő orvossá vált, aki felismerte: testünk természetes védekező rendszereinek sokoldalú mozgósításával igenis leküzdhető (sőt megelőzhető) a rák.
William Dufty - Cukor blues
A cukor megédesíti mindennapjainkat, szeretjük az édeset, képesek vagyunk akár 60 kg-ot is elfogyasztani belőle egy évben. Hiszen szinte mindenben van cukor, és nem is kevés: a mustárban, a ketchupban, az üdítőitalokban, de még a cigarettában is.
Nem mindig volt ez így. A cukrot az emberiség évezredeken át nem ismerte, és csak az időszámításunk utáni hatodik században sikerült a "méhek nélküli mézet" kikristályosítani úgy, hogy szállíthatóvá vált. A cukornád, az "indiai só" eredeti alapanyaga csak a trópusokon termett meg, ezért a cukorhoz évszázadokon át mindössze igen kis réteg tudott hozzájutni. Mígnem a gyarmatosítás lehetővé tette a cukornád "európai területeken" történő termesztését. Ennek persze ára volt. A cukornádültetvényeket a trópusi klímához szokott afrikai rabszolgákkal kellett megműveltetni. Noel Deer angol történész szerint: "Nem túlzás azt állítani, hogy a rabszolga-kereskedelem során húszmillió afrikai pusztult el, s kétharmaduk a cukor miatt."
A cukor terjedésével párhuzamosan megjelentek az első figyelmeztető jelek: az édes életnek ára van. A fogszuvasodás, a cukorbetegség, a rák, de a kamaszkori pattanásos arcbőr vagy koncentrálóképességünk romlása mind a cukor nehezen tetten érhető következményei. Mi több, a cukor iránt - csakúgy, mint az alkohol, a cigaretta, a kávé és a valódi kábítószerek iránt - függőség alakul ki. Ezért tudjuk olyan nehezen elfogadni, hogy bármi baj is lehet a finomított cukorral.
"A világegyetem örök rendjében a mesterségesen finomított cukornak, mint minden másnak, megvan a maga szerepe - írja Dufty. - Lehetséges, hogy a cukoripar maga a gonosz, aki kísértésbe visz minket, és egy olyan emberirtót terjeszt közöttünk, amely pusztításba dönti az édes élet falánk megszállottjait, és természetes kiválasztódásra ítéli őket: kik az alkalmasak a túlélésre, s kiket sodor el a bibliai vízözön (vagy stílszerűen: kólaözön) - ily módon tisztítva meg az emberi fajt egy eljövendő új kor számára."
A Cukor blues a cukor több évszázados történetének megdöbbentő dokumentációja. A cukor története törvényszerűen összefonódott az orvoslás történetével. Az orvostudomány azonban máig nem hajlandó elfogadni - különböző gazdasági és politikai érdekektől vezérelve -, hogy a cukor civilizációs betegségeink egyik első számú okozója.
Dufty a Cukor blues bevezetőjében leírja első találkozását az amerikai némafilmek koronázatlan királynőjével, Gloria Swansonnal. Miss Swanson, aki kortalan szépségéről és reformtáplálkozásáról egyaránt híres volt, kedvesen figyelmezteti Duftyt, amikor feketekávéját egy szem kockacukorral akarja megédesíteni: "Előttem ehet bárki akár darált üveget is, a szemem se rebben. Vegye csak el, ... egye meg a fehér cukrot, és legyen csak öngyilkos. ... ezt mindenkinek magának kell megértenie, mégpedig a saját kárán." Dufty megtanulta a saját kárán, megírta a Cukor bluest, és feleségül vette Miss Swansont, akinek hatodik férje lett. És Gloria Swanson iránti tiszteletből ezentúl hatodik William Duftynak nevezte magát.
"Amikor ma azt látom, hogy valaki megfog egy kockacukrot, megrándulok, ahogy Gloria Swanson is megrándult azon a bizonyos sajtótájékoztatón. Szeretnék az illetővel egy csendes sarokba húzódni, és elmondani, milyen könnyű legyőzni a cukor bluest.
Tekintsék most úgy, hogy egy csendes sarokba húzódtunk. Mit veszíthetnek?"
Leonard Hayflick - Az öregedés titkai
Hogyan és miért öregszünk meg? Mi a különbség a várható élettartam és a maximális élethossz között? Megállítható-e az öregedés folyamata? És vajon kívánatos volna-e éveink meghosszabbítása? Valójában életünk egyetlen szakaszát sem kíséri annyi legenda és tévhit, mint az időskort.
Leonard Hayflick ebben a könyvében feltárja azt a meglepő tényt, hogy napjaink tudományos kutatásai közül a biogerontológia (az emberi öregedés tana) fejlődik a legdinamikusabban. A kötet annak az úttörő kutatómunkának az eredményeit mutatja be, amelyet a szerző - harminc esztendőn át - az öregedés tanulmányozásának szentelt. Feltárulnak az öregedés titkai: nem csupán arról kapunk tájékoztatást, milyen álláspontokat foglal el a legkorszerűbb biogerontológia az időskor különféle problémáival kapcsolatban, hanem arról is, milyen filozófiai, vallási, mitológiai gyökerei vannak az öregedéssel összefüggő hiedelmeinknek.
Az öregedés titkaiból megtudhatjuk, mi a különbség a naptári és a biológiai életkor között, valamint figyelemmel kísérhetjük azt is, hogy a különböző történelmi korok során minként alakultak, miként változtak az öregedéssel kapcsolatos nézetek. Hayflick doktor a legfrissebb tudományos felfedezések tükrében mutatja be, hogy az egész emberi testben, annak valamennyi szervében miféle változások következnek be az öregedés előrehaladása során. Ebben a folyamatban ugyanis - ahogy a szerző laboratóriumi kísérletei is meggyőzően bizonyítják - szinte valamennyi sejtünk részt vesz, átalakul. Ez a tény már önmagában indokolttá teszi a biogerontológiai kutatások széles körű kiterjesztését. Leonard Hayflick nemcsak azt tárja fel előttünk, hogy az öregedés során miként változnak meg szervezetünk legfontosabb biológiai rendszerei, hanem azokat az alig érzékelhető módosulásokat is, amelyek gondolkodásunkban, érzéseinkben, hangulatainkban, szexuális vágyainkban, jellemvonásainkban és emlékezetünkben következnek be. Ennek során egy csapásra egy sereg konokul kitartó legenda és tévhit oszlik el, mely mind ez idáig elválaszthatatlanul kísérte az időskort. Hayflick megállapításai - többek között - a következők:
- A normális öregedés folyamata során nem szükségszerűek a szívműködés zavarai.
- A rendszeres testedzés és a zsírszegény diéta nem feltétlenül vezet az öregedés lelassításához, olykor épp ellenkezőleg.
- Azok, akik középkorukban némi súlyfölösleggel rendelkeznek, általában tovább élnek, mint nagyon sovány embertársaik.
- Valamennyi rákbetegség sikeres gyógyítása esetében csak két évvel növekednék meg a hatvanöt éves korosztály várható élettartama, míg a szív- és érrendszeri megbetegedések kiküszöbölése nyomán akár tizennégy évvel is.
- A hatvanöt éven felüli lakosságnak (Amerikában) csupán mintegy 5%-a él öregek otthonában.
- A különféle híresztelésekkel ellentétben, senki emberfia nem élt még 115 esztendőnél tovább, ugyanis bizonyítottan ez a maximális emberi élettartam.
Az ezredforduló közeledtével Amerika (és nem egy európai ország is) egyre inkább az "őszhajúak nemzetévé" válik, minthogy valamennyi korosztály közül a nyolcvanöt éven felüliek tábora növekszik a legdinamikusabban. Hayflick doktor megfogalmazza és hangsúlyozza annak szükségességét, hogy ezt a társadalmi tényt - mely számtalan megfontolandó szempontot vet fel - minél több információval alátámasztva, minél hamarabb érdeklődésünk előterébe helyezzük.
Az öregedés titkai logikusan felépített, tényekkel és statisztikai adatokkal kellően alátámasztott tanulmány, határkő az időskori folyamatokat kutató tudományok útján, ráadásul élvezetes, szellemes szöveg, mely lebilincselő élmény lehet bármilyen korú olvasó számára.
Dr. Leonard Hayflick az anatómia professzora Kaliforniában, San Franciscóban, az orvosi egyetemen. Korábban a Stanfordi Egyetem Orvos Karán a mikrobiológia professzora volt. Az Amerikai Gerontológiai Társaság elnöke és alapító tagja a Nemzet Öregedéstani Intézet tanácsának. Munkáját sok elismeréssel és számos díjjal jutalmazták, ezek között van a Sandoz-díj is, amelyet 1991-ben nyert el gerontológiai kutatásaiért. Leonard Hayflick immáron több mint harminc esztendeje foglalkozik az öregedés folyamatának tudományos vizsgálatával.
Ilse-Maria Fahrnow - Jürgen Fahrnow - Az öt elemen alapuló táplálkozás
Hogyan találhatjuk meg az optimális táplálkozásmódot a különböző élethelyzetekre: a hétköznapokra és munka mellett, stresszhelyzetekre és fogyáshoz? A kérdésekre a válaszokat a könyvben ellenőrző lista segíti, hogy ki-ki pontosan meghatározhassa saját energetikai állapotát. Találhatók benne receptek és javaslatok a mindennapi táplálkozáshoz, gyerekeknek szóló ízletes ételekre vonatkozó ötletek, komplex test- és relaxációs gyakorlatok az öt elem egyensúlyának megteremtéséhez, közérzetünk javítása érdekében. Ajándék étkezési tanácsadó poszterrel!
Kurt Tepperwein - Savtalanítás - A fiatalság forrása
A savak okozta megbetegedések listája igen hosszú - az AIDS-től a rákon át egészen a cellulitiszig terjed. A közismert terapeuta, életvezetés-oktató és természetgyógyász, Kurt Tepperwein könyvében megnevezi a túlsavasodás legfőbb okait. Kurt Tepperwein, aki évtizedek óta a különböző betegségek okaival foglalkozik, könyvében elmagyarázza, miért olyan veszélyes a test túlsavasodása, és mit tehetünk annak érdekében, hogy megint harmonikussá váljon testünkben a savak és bázisok aránya. A könyv bőséges mennyiségű információval szolgál az egészséges táplálkozásra és életmódra vonatkozóan is, továbbá tartalmaz egy összeállítást, amelyből megtudhatjuk, milyen bázikus hatású termékek kaphatók kereskedelmi forgalomban.
Gézsi Andrásné Márta - Fövényi József - Testsúlycsökkentő program
Az elhízás nem csupán esztétikai probléma, hanem számos betegség kialakulásának forrása (cukorbetegség, magas vérnyomás, ízületi bántalmak). Rohanó életvitelünk következtében egyre kevesebbet mozgunk, ezért az elfogyasztott plusz kalóriákat szervezetünk elraktározza. A testsúlycsökkentő programok – a könyvben bemutatott példák tanulsága alapján – szakszerű segítséget nyújtanak a testsúly normalizálásában, és ezáltal a már kialakult betegség is könnyebben kordában tartható. A könyvben bemutatott példák tanulsága alapján érzékelhetjük, hogy a már kialakult cukorbetegség vagy magasvérnyomás-betegség is megszűntethető, ha a testsúlyunkat sikerül normalizálni. A testsúlycsökkentő program megtanítja: - milyen módon számíthatja ki saját kalóriaszükségletét? - hogyan főzzön, hogy az ételei az élvezeti érték megtartása mellett kevesebb kalóriát tartalmazzanak? - a receptek tápanyagtartalmának ismeretében nyomon követheti az elfogyasztott kalóriamennyiséget. - A receptek között találhat húsmentes és húsételeket, salátákat és finom édességeket, egészségmegőrző módon elkészítve, kevesebb kalóriával. A könyv szerzőisegítséget nyújtanak az egészséges életrend és életmód kialakításában, és a testsúly rendezésével a betegségek megelőzésében is.
A Hogyan fogyjunk cukorbetegen? című sikerkönyv átdolgozott kiadása.
Lénárt Gitta - Lúgosítás élő ételekkel
A legtöbb betegség oka szervezetünk elsavasodása. Lénárt Gitta legújabb könyvében 4 lépésre bontott, részletes programot nyújt olvasóinak, akik testük öngyógyító és önfenntartó erőit aktivizálva szeretnének átállni a lúgosító étrendre. A folyamatot a nyers konyha fotókkal gazdagon illusztrált, legfinomabb receptjeivel támogatja. Szerencsére egyre több ember ismeri fel, hogy az életmód szoros összefüggésben áll az egészségünkkel, és sejtjeink csak akkor boldogok, ha megfelelő üzemanyaggal tápláljuk őket. És mi a legmegfelelőbb üzemanyag? Ami természetes, tápegész, ahogy a természet létrehozta, a nap megérlelte: zöldségek, gyümölcsök, magok, csírák, friss hajtások. "Kedves Olvasó, ha szeretné saját kezébe venni egészsége alakulását, kérem, tartson velem, kövessen a könyvben leírt program végrehajtásában. Ismerje meg a hagyományos - savasító - étrend alternatívájaként kínált természetes, bázikus étrend alapanyagait, ételkészítési eljárásait! Lépésről lépésre bővítse ki étrendjét finomabbnál finomabb új ételekkel, melyek nemcsak az egészségét segítik visszaszerezni, hanem igazi gasztronómiai élményt is nyújtanak." Lénárt Gitta
Dr. Vasant Lad - Ayurvéda
Első ízben jelenik meg magyar nyelven olyan könyv, mely világosan bemutatja a világ legősibb gyógyító rendszerét, valamennyi gyógyító mesterség szülőanyját: az Ayurvédát. A gazdagon illusztrált, több mint ötven ábrát, diagramot, táblázatot, fotót, s grafikát tartalmazó szövegből a történet és filozófia bemutatása után az alábbiakat tudhatjuk meg:
Miként alakulnak ki a különböző betegségfolyamatok s hogyan ismerhetjük fel ezek korai jeleit. Mik hozzák létre a testben a mérgeket. Érzelmi tényezők hogyan hozhatnak létre mérgeket. Miként táplálkozzunk alkatunknak megfelelően helyesen. Hogyan vizsgáljuk és kezeljük magunkat. Hogyan válhat a konyhánk házi gyógyszertárrá. Mikor, s hogyan tartsunk diétát. Mik a számunkra előnyös yóga pozitúrák. Hogyan ellensúlyozzuk a testet, az elmét, és a tudatot érő káros hatásokat. Mi szükséges a testi-lelki megfiatalító program elkezdéséhez. Hogyan győzhetjük le az öregedést és hosszabbíthatjuk meg az életet, s végül tanácsot adva, miként nézhetünk szembe békésen a halállal.
És még sok-sok más hasznos, gyakorlati útmutatást tartalmaz e könyv, melyek mind hozzásegítenek bennünket egy kreatív, egészséges és kiegyensúlyozott életvitel kialakításához, s közelebb visznek minket áhított célunkhoz, a hosszú élet, a megfiatalodás és az önmegvalósítás eléréséhez.
Rüdiger Dahlke - A tudatos böjtölés kézikönyve
A böjtölés lehet több, mint a test megtisztítása és salaktalanítása. Megfelelő hozzáállással a szellem és a lélek fiatalságának valódi forrásává válhat. Ehhez mindenképpen szükségünk van a megfelelő beállítottságra és szakavatott vezetésre. A könyv szerzője évtizedes orvosi és terápiás tapasztalataiból merít. Különösen nagy figyelmet szentel a böjtölés pszichológiai oldalának. A könyvben szereplő recepteket, meditációs gyakorlatokat és a tanácsokat sok tanfolyamon próbálták már ki, így ezek nagy segítséget nyújtanak a tudatos böjt gyakorlati megvalósításához.
Patrick Holford - 30 napos zsírégető diéta
Napjainkban az egészséges életmódra való tudatos törekvés és a betegségek megismerése a világ jelentős részében az érdeklődés középpontjába került. A nem szakember sokszor szembesül olyan fogalmakkal, bonyolult orvosi szakkifejezésekkel és eljárásokkal, amelyek megértéséhez egy könnyen hozzáférhető tájékoztató információs forrás szükséges. A Családi Zsebkönyvtár sorozat ezt az igényt igyekszik kielégíteni azzal, hogy az egészséggel kapcsolatos kulcsfontosságú problémákról átfogó és tömör tájékoztatást ad.
Harvey Diamond - Marilyn Diamond - Testkontroll 2.
Előfordult-e már, hogy különösen energikusnak és feldobottnak érezte magát? Mostantól nemcsak ritkán és véletlenszerűen adódik életében ilyen pillanat. Egészséges, energikus, karcsú és kiegyensúlyozott lehet midig, mert a világszerte forradalmi változást hozott könyvből megtudja, hogy hogyan idézhető elő ez az állapot. Egészségének és jó közérzetének kulcsát tartja kezében. Csak ki kell nyitni a titkokat őrző lakatot. Nosza!
A Testkontroll 2 önálló mű. Összefoglalja a korábbi sikerkönyv, a Testkontroll lényegét, de annál sokkal többet nyújt. Mindenkinek hasznára válik, akár elolvasta a Testkontrollt, akár nem.
Szécsi Märcz Ari - Ételtől lélekig
"Ha ketten főzik ugyanazt, az nem ugyanaz" - mondhatnánk sommásan a könyvről. Ki gondolná, hogy nem csak az számít, mit teszünk az ételbe, hanem legalább annyira, hogy mikor, azaz milyen sorrendben. S ez nem csak az ízét, de az energia- és tápértékét, végső soron az egészséget adó vagy vevő hatását is befolyásolja. Jelentősen.
Jelen könyvem elsőként 2000-ben jelent meg, és azóta két kiadásban több ezer példánya fogyott el.
Megjelenése után sok művelődési házban, teleházban, rendezvényeken tartottam előadásokat az ezzel összefüggő táplálkozási és életmódról.
Ezen alkalmakkor sok kérdés, érdekes, hasznos megjegyzés hangzott el, amelyek arra indítottak, hogy az első kiadást egészítsem, bővítsem.
Most ezt az átdolgozott kiadást tartod a kezedben, ami több ismeretanyagot tartalmaz, és - úgy gondolom - jobban segít a gyakorlati megvalósításban.
A könyvben 100 már kész, egészséges és gyakorlatias receptet találhatsz, számos ételkészítési fortéllyal, segédletekkel, ötletekkel, hogy a könyvben nem szereplő kedvenceidet is e módszer szerint készíthesd el még egészségesebbre és finomabbra. Mindehhez életmód- és életvezetési tanácsokkal is bővítettem a könyvet, melyekkel ugyancsak javíthatsz egészségeden.
Marosi Gyöngyi - Soltész Nagy Anna - Minerva hármaskönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Császárné Benke Mária - Életünk és ételünk
Bizony nem sok ésszerű indokát látom annak, hogy éppen én írjak előszót Császárné Benke Mária könyvéhez. Írása az egészséges életvitelről, a helyes táplálkozásról szól és ebben, a magamfajta tévés ember, minden lehet, csak hozzáértő szakember nem. Legfeljebb ellenpélda... Bár manapság már - kényszerűségből is - jobban vigyázok arra, hogy mennyire vessem bele magam meglehetősen szervezetlen és rengeteg felesleges nehézséggel járó munkákba, az egészségemre is jobban kell ügyelni, mint mondjuk húsz évvel ezelőtt, de azért így is akad elég bosszúság is, elfoglaltság is. ...
Deepak Chopra - Tökéletes egészség az ájurvéda segítségével
Valóban elélhetnénk akár száz évig is, ha komolyan akarnánk? Tényleg öregségre és betegségre vagyunk kárhoztatva, vagy csupán tévedés az öregség? Meggyógyíthatók-e hangok, illatok és ételek segítségével a súlyos, gyakran végzetes betegségek? Ebből a kötetből az olvasó megtanulhatja, hogyan aktivizálja saját gyógyító erőit, miként hasznosítsa az ötezer éves Ájurvéda tanításait testi-lelki egészsége és boldogsága érdekében.
Testünket állandóan érzékeljük, holott valójában szüntelenül változik. Az ájurvédikus orvoslás olyan eszközöket ad a kezünkbe, amelyekkel befolyásolhatjuk a testünkben végbemenő változásokat. Az Ájurvéda alapelve az, hogy a testre a szellem gyakorolja a legnagyobb hatást. A test és a tudat között létrehozott egyensúly megteremti a létezés magasabb állapotát - a tökéletes egészséget.
Minden emberben van egy pont, amely sohasem beteg, nem érez fájdalmat, nem öregszik, és halhatatlan. Ezt a pontot nevezzük tökéletes egészségnek. Az idelátogatás - mégha nagyon rövid ideig tart is - mélyreható változást eredményez a megszokott, mindennapi élményvilágban és elénk tárja egy magasabb s eszmeibb létezés lehetőségét.
A TÖKÉLETES EGÉSZSÉG-ben Dr. Deepak Chopra egyéni, testreszabott és teljes programot nyújt az olvasónak. Testtípusa alapján bárki megtanulhatja, hogy melyik - évszámonként változó - ájurvédikus étrend, stresszcsökkentő módszer, napirend és milyen gyakorlatok állítják helyre teste egyensúlyát a természettel, erősítik a teste és a lelke közötti kapcsolatot, hogy átléphesse a betegség és az öregedés korlátait. A tökéletes egészség elérhető, csak meg kell próbálni!
Schirilla György - Hosszú, boldog élet
Napjainkban meghatározóan a rövid és boldogtalan élet a jellemző. E könyv megírásával ezen az áldatlan állapoton szeretnék változtatni. No nem világmegváltó szándékkal. Alapállás lehet: Az ember lehetőségei korlátlanok, ugyanakkor saját maga a legnagyobb korlátja! Az ember pszichoszomatikus egység, vagyis a test és a lélek szoros egységben van. A testi működések és a lelki jelenségek szorosan összefonódnak egymással. A testi betegség, a testi állapot (pl. fáradtság) rossz hatással lehet érzelmeinkre is. A negatív érzelmek: szomorúság, gond, idegesség, harag visszahatnak a testünkre is, és kellemetlen érzéseket keltenek. Már többen feltették a kérdést nekem: gyakorlatilag minek vallom magam? Őszinte válaszom csak az lehet, hogy egy sajátos öttusázónak, aki fut, úszik, gyógyít, ír és iparkodik minél több követőt szerezni a vegetarianizmusnak. Ez az öt elem egyformán fontos számomra, hiszen egymásra épülő rendszerről van szó. Banális megfogalmazásban lehetett volna e könyv címe: "A hosszú élet titka". De ez így nem igaz! Hiszen a hosszúéletűségnek nagyon is kézenfekvő valóságai vannak. Életprogramként keresem, kutatom az említett valóságokat. Egy olyan program kidolgozását jelöltem meg feladatként, mely lehetővé teszi, hogy az emberi élet második ötven esztendeje szebb legyen... Az emberiség hangulati, érzelmi skáláján az öregedés fogalma valahol a bánat, a vigasztalanság, a kilátástalanság, a télbe torkolló borongós ősz képét idézi. Pedig ez nem így van! Hiszen az élet hármas lüktető ritmusa - alkotni, adni, visszavonulni - egyformán boldoggá teheti az embert.
Dr. Filippo Ongaro - Úgy egyél, hogy jól legyél
Eszébe jutna valakinek homokot tölteni autója benzintartályába? Valószínűleg nem. Pedig majdnem ezt tesszük nap mint nap saját testünkkel. Életünk során átlagosan 30–60 tonna élelmet fogyasztunk el, ezért nem szabad alábecsülni, hogyan hatnak táplálkozási szokásaink az egészségünkre. De mit, mikor és hogyan együnk? Nehéz jól döntenünk a rengeteg tévhit, közhely és hamis vélekedés mellett.
Űrorvosi tapasztalatai alapján a szerző egészen merész, forradalmian új, személyre szabott programot javasol: Táplálkozzunk génjeinknek megfelelően! A legújabb kutatások alapján meggyőzően érvel arról, hogy a különböző élelmiszerek hogyan hatnak génjeinkre és szervezetünk természetes egyensúlyára, s ennek megfelelően miért és hogyan kell megváltoztatnunk eddigi helytelen életmódunkat, étrendünket és életfilozófiánkat. A váltás természetesen nem mehet egyik napról a másikra, hiszen a betegségek leküzdésére orientált, a gyógyszeres kezelést előtérbe helyező orvostudomány is csak nagyon lassan adja át a helyét a megelőzésre koncentráló, az egészséges életmódot és az emberi szervezet természetes egyensúlyát fenntartó orvoslásnak.
A könyv elméleti megalapozottsága mellett rendkívül sok tanáccsal szolgál arra, hogy egészségünk megőrzése és életünk meghosszabbítása érdekében hogyan változtassunk helytelen táplálkozási szokásainkon, hogyan mondjunk le az élelmiszerkereskedelem és fogyasztói társadalom csábító, de egészségre káros ajánlatairól, hogyan alakítsuk ki fokozatosan a génjeinknek megfelelő étrendünket, és mindebben hogyan segíthetünk másoknak.