Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Csabi
4.0/5

Ez ​a regény kilóg a Connelly életműből, sem Bosch, sem Haller, teljesen független történet. Olvasás közben az az érzés alakult ki bennem, hogy ez a regény megrendelésre készült, egy feltörekvő iparág reklámanyagának. Mert hogy ez a regény nem valami flúgos futam szerű történet, amit a cím némileg megtévesztően sugall (különösen a magyarított cím), hanem a molekuláris számítástechnika köré szövi az eseményeket. Az első 250 oldal ennek megfelelően elég lassan csordogál, sok adalékot ismerünk meg a fenti tudományág részleteiről, hisz főhősünk, az amatőr nyomozó egy ilyen cégnek az agya. Mellesleg belekeveredik egy prostituált valószínű megölésébe. Úgy tűnik a két dolognak semmi köze egymáshoz. Szerencsére az utolsó 100 oldalra felpörögnek az események, kibontakozik az egész összeesküvés, ebben jó Connelly, hogy ilyen remekül összeszője a szálakat. Sőt, annyira jó, hogy képes megtéveszteni az olvasót is, elhitetni vele, hogy minden úgy OK, ahogy kitalálta. Hogy mire gondolok?: {{az autóban lévő táskában elrejtett bűnjelre. Mi szüksége lett volna erre a bűnözőknek, amikor a másik bűnjelet a lakásban történt látogatáskor simán elrejtették? Ja igen, azért, mert Henry ezen a nyomon indul el, és göngyölíti fel az ügyet. Apró kis mesterségbeli trükkök.}}
Azért az ebben a regényben is bosszantott, hogy MC mennyi fölösleges töltelékszóval, mondattal, néha egész oldalakkal nyújtja a regényeit, hogy meglegyen az oldalszám. A legtöbb író nem ússza meg freudi elszólás nélkül: „A teljesen értéktelen információközlés mintapéldáját mutatta be…”. (252. oldal).


gazibla
5.0/5

Ez ​egy nagyon jó könyv. :) Eddig csak a Harry Bosch történeteket ismertem tőle, de gondoltam kell a változatosság, nem bántam meg. :) Nagyon jó történet. Mi a titka? Végy egy jó történetet, tegyél bele egy kevés szerelmi szálat, majd egy kis tudományt és ezt fűszerezd meg akcióval. :) Connelly zseniális krimi író, bátran ajánlom a műfaj szerelmeseinek. :)


mate55
5.0/5

Mindig ​izgalmas élmény, amikor egy krimiszerzőnek nem a megszokott főhőse(i) kap(nak) szerepet a könyvében. Ebben a krimijében a főszereplő egy egyszerű, fiatal cégtulajdonos, aki egy rossz telefonszám miatti bonyodalmakból adódóan, szeretné kideríteni az igazságot, ezért saját szakállára nyomozni kezd. Ahogy a kirakós játék egyre több eleme a helyére kerül, úgy kezd körvonalazódni az igazság.Talán némileg meglepő lehet a történet viszonylag egyenes vonala, de felesleges is lett volna a túlbonyolítás. Rejtélyek, egy különös, múltbeli titok – mindez ott kavarog Connelly remek könyvében.
.


Timesz
3.0/5

A ​cím alapján kicsit jobbra számítottam.


noemi81
5.0/5

Az ​a baj, hogy a krimi harmadánál rájöttem a megoldásra, bár belőlem nem szabad kiindulni. ☺ Mégis csak ő a “Mesterem”. Valójában ez egy zseniálisan megtervezett, alapos, sziszifuszi munkával felepített, izgalmas krimi, ami az utolsó pillanatig fogva tart.


coleman
5.0/5

Gondosan ​kidolgozott, izgalmas,fokozódó feszültségű regénnyel van dolgunk.Ha beleéljük magunkat már nemigen lehet letenni.A Harry Bosch sorozat írójától.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

10.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók