Ajax-loader

Az ​ember eredetére vonatkozó kutatások eredményei gyakran keltenek szenzációt. Ennek a munkának az összefoglalására vállalkozott a szerző kézikönyvnek beillő művének. Ha témáját meg akarnánk határozni, talán származásélettannak mondhatnánk, ami jelzi, hogy itt új nézőpontból vizsgált és nem kevésbé új ismereteket talál az olvasó.

A könyv két fő része közül az első kritikailag foglalja össze az ősemberkutatás eddigi legfontosabb és legfrissebb eredményeit, különös tekintettel a vitatott kérdésekre. Ez a rész nemcsak érdekes olvasmány, hanem fontos is a második rész könnyebb megértéséhez.

A mű második felében a szerző új utakra kalauzolja az olvasót: az emberősök életkörülményeinek változása tükrében vizsgálja az egyes életműködések és a velük kapcsolatos szervek-szervrendszerek változásait, fejlődését. Végigkövethetjük az emberősök és ősemberek testtartásájnak, beszédének, agyműködésének fejlődését, összehasonlítva különböző állatcsoportok, illetve a csecsemő és a kisgíermek hasonló életműködésének és szerveinek fejlődésével. Ezek az eredmények szinte csak a legszűkebb szakmai berkekben ismeretesek, s annyira újak, hogy az ilyen irányú kutatás is most van kibontakozóban. Végül az ember ön- és fajfenntartásának tükrében megismerkedhetünk a táplálékszerzés és táplálkozás, valamint a szexuális élet kialakulását, amelyekről szintén keveset irtak még.

Ezek után talán az sem meglepő, hogy több száz fotó és ábra is nagyrészt merőben új szemléletben és új ismeretekkel egészíti ki a könyv tartalmát.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók