Ajax-loader

Nem ​tudom elzárni: nem egyszerűen bennem van, hanem magam vagyok a ragyogás.

- Tudom, mit szeretnél, cukorfalat. Gyere vissza, és megkaphatod.
- Száját közelítette Andiéhoz, nyelvével addig simogatva annak felső ajkát, amíg az köddé nem foszlott. A szeme azonban kitartott, s Rose tekintetébe kapcsolódott.
- Sabbatha hanti – danolta a kórus. – Lodsam hanti. Cahanna risone hanti.
Andi visszajött, kimeredő, fájdalmas szeme köré megképződött az arc, melyet aztán a test is követett. Rose egy pillanatig látta karcsontjait és az ő ujjait szorító ujjakéit, majd ismét rájuk nőtt a hús.
Rose újból megcsókolta. Andi még kínjai között is reagált, Rose pedig a fiatalabb nő torkába lehelte saját lényegét.
Kell nekem ez a nő. És ami kell nekem, azt meg is kapom.
Andi újra lenullázódóban volt, de Rose érezte, hogy küzd ellene, és felülkerekedik. A tüdejébe szívott, jajongó életerőből táplálékot merített, ahelyett hogy megpróbálta volna eltaszítani.
Szuflát gyűjtött – most először.

A ragyogás folytatásában a gonosz ismét visszatér közénk. A kisfiú, aki annak idején annyi rémséget élt át a Panoráma Szállóban, immár felnőttként, miután kigyógyult alkoholbetegségéből, egy New Hampshire-i hospice-házban dolgozik ápolóként, ahol a betegek Álom doktornak kezdik szólítani. Dan Torrance különleges képessége felnőttkorában is fontos szerephez jut. Régóta kísértő szellemek, az Igaz Kötés nevű baljós, vándorló kompánia és egy Abra nevű, még Danénél is erősebb ragyogással bíró kislány körül bonyolódik a lidérces, borzongató történet.

Értékelések
3.0/5 - 1 értékelés alapján

Kota Jolán
3.0/5

Jack Torrance író, sőt, leszokófélben lévő alkoholista. King 1977-ben még nem küszködött ezzel olyan komoly szinten, mint a 80-as években, de a jelei gondolom már mutatkoztak későbbi káros szenvedélyének. Az Álom doktor főhőse, Dan Torrance pedig szintén alkoholista. Ez ismerős terep Kingnek, van bőven hova visszanyúlnia. Így az alkoholtól lecsúszott, vergődő, fetrengő Dan figurája, elképesztően hiteles. Az okait is értjük. Akinek ilyen képességei vannak, és olyan vendégei éjszakánként, mint neki, annál érthető, miért nyúl a pohár után. Lévén az alkohol elnyomja a ragyogást, így a kísértetek eltűnnek, legalább egy mámoros éjszaka erejéig. És ahogy eltűnnek Dan Torrance fejéből a rémek, úgy tűnnek el a regényből is. Az elején még kísért a Panoráma, van két egész jó kis borzongató jelenet, a későbbiekben azonban szépen kikopnak a történetből, és átadják a helyüket az anonim alkoholistáknak, öregotthoni életképeknek, kisvárosi életnek, és egyéb kevésbé misztikus eseményszálnak.

Bővebben lásd a blogon!

→ Az értékelés eredetileg itt jelent meg:

http://kulturpara.blog.hu/2016/10/12/a_konyv_nyomokban_stephen_kinget_tartalmazhat


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
3.0/5

Statisztika

65.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók