Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


smetalin
3.0/5

Az ​én alvásommal nem volt baj………..sajnos a könyv nem okozott se álmatlan éjszakákat se nem tartott fent hajnalig, hogy olvassak még mert annyira érdekes a sztori.
Azért kezdtem bele, mert a Setét torony című remek művet mostanság fejeztem be és utaltak erre a könyvre is az utószóban kedves író barátunk által. Gondoltam még egy kicsit elidőzök a Ka-tet és társaival…………..hát nem jött össze. Volt utalás igaz, de épp hogy csak, és úgy egyébként untam az egészet, nagyon lassan haladtam, nagyon aprólékos volt és unalmas. Túl sokat szőrözött az egésszel épp ezért untam,ha még nem írtam volna!:) Két “kurta-idős” megküzd a Bíbor királlyal és alattvalóival egy magasabb szinten, azért hogy elkerüljenek egy Véletlent. Nekem sok volt ez az abortusz klinika is, meg az ellenzői is, meg úgy az egész könyv…..apró betű és sok oldal, és unalmas.:)


Röfipingvin
4.0/5

Az ​[[http://moly.hu/konyvek/stephen-king-allattemeto|Állattemető]] után kapunk egy újabb variációt arra, hogy vajon mi várhat ránk a halál után. Pontosabban fogalmazva: egyáltalán hogyan történik az egész elmenetel. Persze szigorúan kingesen, igaz Barátom?
Olvasás közben folyamatosan félretettem a gondolatokat, megjegyzéseket, kritikákat, hogy majd most elővehessem őket. Per pillanat viszont az a büdös nagy helyzet, hogy nem tudom pontosan hova is tettem a fentebb felsoroltakat.
Ennek persze az az oka, hogy az utolsó oldal, és kiemelten az Epilógus annyira jó volt, hogy tulajdonképpen felülíródott a rendszerem.
Azért nem mondom, hogy nem olvastam már jobbat tőled, kedves Barátom, ám le kell szögezni, hogy volt ebben kakaó. Még akkor is, ha egy 78 éves, özvegy nyugdíjas a főszereplő.
Sok helyen írtam már, hogy oda vagyok az intertextualitásért. Az elmúlt másfél hétben messzemenően el voltam kényeztetve. Mondanom sem kell, hogy ennek az lett az eredménye, hogy tűkön ülve várom, hogy a Setét Torony ciklus teljes egészében itt pompázzon a polcon és végre bele vethessem magam.


Timberwolfes
3.0/5

Amikor ​anno olvastam akkor se sok maradt meg a történetből és most is valahogy elsiklott a történet folyama olvasás közben. Az álmatlanság és hatásai érdekes témakör eddig még nem sikerült jó könyvet olvasnom ebben a témában és szerintem Kingnek se sikerült jó oldalról megközelíteni.
Valahogy én is úgy éreztem magam olvasás közben hogy a félig ébrenlét határát súrolom, csak itt most az ébrenlét a történet magával ragadását az álom meg a teljes felejtést jelenti.
Alapötlet hogy álmatlanság gyötör valaki még jó kiinduló pont, hogy a környezetében változások vannak még persze oké, de aztán mikor átkerül valaki ebbe az inszomniális világba akkor már meglódulhat a fantázia és King szerintem ismét valami drog hatására megalkotta az egyik legzagyvább és összefüggéstelenebb világát.
A történet eleinte úgy halad ahogy kell, izgalmas felvezetés, a szereplők bemutatása és felvezetése is jó, bonyodalmak és kellő izgalmak megvannak, még a jó öreg romantikus szál is kezd felcsillanni, és akkor megjelennek a kopasz dokik… Szerintem engem anno és most is ennél a résznél veszített el SK. Valahogy a halál és annak okai megmagyarázása kissé erősen fogalmazva is leegyszerűsített volt, hogy vártam valamire még, valami magasztosabbra, de nem jött.
A könyvet átjárja az abortusz témája illetve az élethez való jog. De igazából egyértelmű állásfoglalás nincs, maximum annyi hogy részese lehetsz a tervszerűségnek vagy a véletlennek de a sorsodat nem kerülheted el…
Arra nem is emlékeztem hogy ennyi “átjárás” van Setét Toronyhoz ebben a könyvben ez egy plusz pont :)


Hencsulátor
4.0/5

Hát ​az biztos, hogy nem erre számítottam, bár ez nem újdonság King könyveinél. :D
Eléggé lassan indult be a történet, de a végére csak úgy kapkodtam a fejem. Ha valaki arra kérne, hogy foglaljam össze pár mondatban, hogy miről is szólt a könyv, nem tudom mit mondanék. :) Hihetetlen az író fantáziája.
Az epilógus nagyon jó volt.


Remek, ​filozofikus, néhol kissé melankolikus, de összességében fantasztikusan eltalált mágikus realista könyv, a Kingtől megszokott mély jellemábrázolással. Ráadásul egy a King-univerzumban kulcsfontosságú karakter elsőként jelenik meg itt. Kihagyhatatlan, nagy kedvenc könyv!


Kathleen
5.0/5

Ütős. ​Nem mondom, hogy mindent értettem. Komótosan indult, olyan kingesen, a vége pedig felpörgött, úgyhogy az utolsó 100 oldalt képtelen voltam megszakítani. Teljesen odavagyok azért, amikor a könyveiben a többi könyvére utal, itt meg aztán a legjobbat hozta a setét tornyos meseszövéssel. A ka egy kerék. Minden visszatér. Bőgtem a végén, mint egy gyerek.


Miru
5.0/5

Eleinte ​azt hittem a horror vagy a pszichothriller felé fog elkalandozni a műfaja. Nem egészen az lett amire számítottam, ettől függetlenül élveztem. Szerintem kissé túlfantáziált, és kissé vontatott, de kezdem megszokni King-nek ezt a stílusát. Nem a kedvenc könyvem, de egész jó lett. :)


kharoon
5.0/5

egészen ​a duma key-ig a kedvencem volt a szerzőtől. king valahogy mindíg ráérez hogyan kell megközelíteni azokat a dolgokat (félelmeket) amik amúgy szép nyugodtan megvannak éber tudatom rejtett zugaiban, és csak álmatlan éjszakáimon jönnek elő, hogy zaklassanak. az élet-halál kérdéskör, a lélek mibenléte, és az ezekkel a gondolatokkal járó különös hangulat mind megtalálható ebben a könyvben, és éppen ezért tartom ollan nagyra. a karakterek, helyszínek a szokásos kinges precizítással lettek kidolgozva, a cselekmény is szép lassan bontakozik ki, hogy aztán a végefelé beszippantsa az olvasót, aki képtelen letenni a könyvet. profi munka.


Baraboszi
5.0/5

Ez ​volt az a könyv aminél elkezdtem gondolkozni mi mindent láthat King …..


A_S1M0N
5.0/5

Olvastam ​itt a könyv tartalmának rövid leírását és az értékeléseket is, egyik se tűnt túl csábítónak, így elég sokáig nem is olvastam inkább semmit.
Aztán elkezdtem. Nem is tudom, hogyan kételkedhettem Kingben, de most, hogy a történet végére értem, csak fogom a fejem hitetlenségem miatt…
A cselekmény már az elején megfogott, pedig ez elég ritka eset, mert King (is) szereti a hosszú bevezetőket, a fő cselekményszáltól való elkalandozásokat, de itt valahogy minden rendben ment.

Innen spoiler, King korábbi és későbbi műveiből is, olvasás csak saját felelősségre!

Aztán jött {{Ralph különleges képessége, amire először azt hittem, hogy ragyogás (bár furcsa volt, hogy csak öregkorára “jött elő”), majd a másoktól való energia elszívás és fiatalodás, ami meg az Álom doktor főellenségeire emlékeztetett, de mindegyik téves következtetés volt részemről.}}
{{A legfontosabb viszont a Setét Toronnyal való erős kötődése a műnek, először apró adagokban, majd akkora dózisban, hogy csak lestem az összefüggések láttán. És akkor a csattanó a végére maradt, amikor rájöttem az egyik szereplő kilétére.}}

{{Emiatt erősen ajánlott elolvasni a hét (és fél) kötetes sorozatot, enélkül nem hiszem, hogy teljes mértékben megérthető a történet. Ezért is örülök, hogy megjelenési (folytatásokat egymás után) sorrendben olvasom King könyveit, így jól átjönnek az összefüggések a történetek között (már amikre emlékszek :D).}}

{{A halállal, az elmenetellel való kapcsolat is nagyon tetszett, az élőlényeket körülvevő burkok és zsinórok hossza, színe nagyon szépen le lett írva, bár néha talán túlságosan is hosszan, de összességében nem volt ezzel bajom.}}

Hozzáteszem, elég lassan tisztul ki az olvasó (és Ralph) számára a tényleges történet, de ez pont így jó, mindig van valami újdonság, egy csavar, valami, ami más szemszögbe helyezi a dolgokat. Ami egy egyre rosszabbodó álmatlanságnak indult, egy sokkal nagyobb dolog miatt történik, mint azt képzelnénk.

A szereplők nagyon jók, ahogy a leírások is, nehezen tudtam abbahagyni az olvasást, főleg, amikor már nagyjából összeállt a kép és az események is felgyorsultak.

Szerintem King egyik legjobb írása, engem legalábbis nagyon meglepett vele, nem erre számítottam, de nagyon pozitívan csalódtam!


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

56.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók