Ajax-loader

Ahogy ​a hiábavalóság ősi könyve – a Prédikátoré – botrány volt mindig, ugyanúgy nem könnyű azok mellé szegődni, akik szembenéztek a “hiábavalóval”, és vállalták, hogy megküzdenek a hitelességért.
A confessio-irodalom gazdag hagyományából merítő szerzőt többek között Origenész, Nazianoszi Szent Gergely, Szent Ágoston, Kálvin, Buber, Kafka és Pilinszky kíséri el ezen az úton. Személyes hangvételű elmélkedéseiben a hit és az álhit, a mester és a tanítvány, a szegény és a gazdag, a próféta és a hatalom, a személy és a tömeg, a szenvedés és az öröm kérdéseit veti fel – a szavak mérhetetlen törékenységének tudatában.
Reggeli csendesség: a megtorpanás, megilletődés ideje, “a való és a hiábavaló egymásnak szegülése”. Mondattól mondatig hosszú út vezet: belső terek, “csendességek” képződnek a szövegben. Az író itt mint szemlélődő van jelen, s ahol az olvasó egyedül marad, ott az ő egyedüllétében osztozik. Ám aki nem riad vissza a magáramaradástól, annak életében megteremtődik a csönd tere, a mindenkori várakozásé.

A test lámpása a szem – de vajon a léleké is?
Ha látunk, akkor nem tévedünk el?
Elég, ha nem látunk, és folyvást tévedezve,
boldogok vagyunk és megérkezünk?
Elég, elég nekünk.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
kívánságlistán
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók