Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Zolesz
3.0/5

Abszolút ​nem vagyok elragadtatva. Nem volt éppen rossz és száraz sem, de valahogyan nagyon lélek nélkülinek éreztem az egészet és a címe, miszerint “életrajz képekben” nem igazán fedi a valóságot. Egy gyors felsorolás, egy kis mesélés semmi több. Valahogyan olyan érzésem volt , hogy felszállok egy hozzáértővel a vonatra és megkérem míg eljutunk A-ból, B-be meséljen nekem Leonardóról a születésétől a haláláig. Minderre csak is az a rövid ideje van amíg megy a vonat, míg oda nem érünk a célállomásra. Ő pedig gyorsan elkezd mesélni, részletekbe nem belemenve, és mint említettem ugyan nem olyan nagyon szárazon, de mindenféle plusszokat is félrerakva amiért élvezetes lenne a mondanivalója. Én tudom, hogy Leonardo életének leírásával nem egy de számtalan könyvet meglehet tölteni és ez így egy ilyen kis (két rövid este, elalvás előtt simán elolvasható) terjedelemmel szinte lehetetlen vállalkozás, de azért ennél lehetett volna ezt jobban is…


Csodálatos ​ez a könyv, öröm volt kézbe venni. A kötet szerzője kicsit kritikusan állt Leonardohoz, például, hogy valójában nem kellene akkora feltalálónak tekintenünk, mint amekkorának tekintjük.
“Ha örömmel fedezzük is fel Leonardo rajzaiban a mai találmányok, technikai megoldások némelyikét, nem szabad túlzásba esnünk és azt hinnünk, hogy mindent átfogó szelleme csakugyan páratlan. […] Az egyetemességben van Leonardo nagysága, de ez a végzete is.”


Éva95
5.0/5

Leonardo ​di ser Piero da Vinci (1452. április 15. – 1519. május 2.) itáliai polihisztor, azaz: festő, tudós, matematikus, hadmérnök, feltaláló, anatómus, szobrász, építész, zeneszerző, költő és író. A könyv ezt jól kitárgyalja.
„Leonardót sokszor nevezik a reneszánsz ember őstípusának, akinek láthatólagos végtelen kíváncsisága csak a felfedezéseinek erejével volt egyenlő. Széles körben az egyik legnagyobb festőnek tartják, és egyes vélemények szerint akár ő is lehetett minden idők legműveltebb embere.” – ezzel teljes mértékben egyet értek.
Művei:
Sziklás Madonna (1483-1486)
Az utolsó vacsora (1498)
Mona Lisa (1503-1506 – Párizs, Louvre)
Keresztelő Szent János (1513-1516)
Számos, fontos műve maradt befejezetlen vagy ment tönkre:
A háromkirályok imádása,
Sziklás Madonna,
Anghiari csata,
Zenész képmása,
Francesco Sforza lovasszobra,
Léda és a hattyú .
Megérte elolvasni, mert csak pár festményéről hall az ember az iskolában, és nem másznak bele jobban magát az emberbe!
Új oldalairól ismertem meg ezt a nem mindennapi zsenit.
Ő meghaladta a korát, minden értelemben.
Az ellentmondásossága nem lepett meg.
Ez a könyv nem olvastatja magát!
Nem magával ragadó, de ad egy táp pontot Leonardo Da Vinciről és a korról amiben élt és alkotott..
Nagyon sok új ismeretet szereztem a könyv elolvasásával ezért 5 csillag!
Ajánlom mindenkinek aki kíváncsi a zsenire!


Virágszépe
5.0/5

Leonardót ​a világon szinte mindenki ismeri mint festőt, feltalálót, építészt… A leghíresebb festmények közül is több az ő nevéhez fűződik. Így, előbb utóbb kíváncsiak leszünk, hogy vajon milyen ember volt valójában. Friedenthal sok-sok alkotáson keresztül mutatja be Leonardót pontos és érdekes háttérinformációkkal. Nemcsak mint életrajz, de művészettörténeti szempontból is nagyon érdekes könyv, és nem utolsó sorban szép kiadvány.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

8.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók