Ajax-loader

Reykjavíktól ​nem messze, egy tóparti nyaralóban felakasztott női holttestre bukkannak. María, aki nemrégiben édesanyját – gyerekkorában pedig édesapját is – tragikus körülmények között veszítette el, minden bizonnyal öngyilkos lett. A rendőrség lezárja az ügyet. Erlendur felügyelő azonban ösztönösen érzi, hogy valami nincs rendjén. Életében először megszegi a szabályokat, és saját szakállára kezd nyomozni. Kezébe kerül egy hangfelvétel, amely akkor készült, amikor María felkeresett egy médiumot. Anyja ugyanis megígérte neki, hogy ha létezik halál utáni élet, azt tudatni fogja vele, mégpedig valamilyen módon kedvenc írója, Proust segítségével. A nyomozás során nemcsak María életének kísértetei, de Erlenduréi is életre kelnek…

Értékelések
3.5/5 - 1 értékelés alapján

Nagy rajongója vagyok a skandináv krimiknek, de ez sajnos nem hozta a Nesbo által felállított szintet. A történet nagyon lassan bontakozik ki, végig valami csavart vártam, de teljesen kiszámítható volt a csattanó.
A párbeszédek néha olyanok, mintha egy öt éves gyerek írta volna, darabosak, élettelenek. Erlendur, a főszereplő ugyanolyan idegen maradt számomra a könyv végére, mint az elején. A hátteréről megtudtam elég sokat, de nem tudtam átélni az érzéseit, azt, hogy mi hajtja őt belülről.
Ami miatt mégis tetszett: még soha életemben nem olvastam Izlandról, érdekes volt megismerni az ottani embereket, szokásaikat. Erlendur makacssága, hogy saját szakállára kezd el dolgozni egy hatékony, szerethető karaktert alapoz meg, már csak érzelmekkel kell feltölteni.


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
3.5/5

Statisztika

16.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók