Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


ggizi
4.0/5

Nagyon ​érdekes könyv volt. Széleskörűen informatív nem csak konkrétan a gésákról, hanem a japán kultúra régmúlt és mai modern társadalmi szereplőiről, történelmi hátterükről, a férfi-nő kapcsolatok alakulásáról.
És pont ez volt a hátulütője is egyben, mert erős töménysége és száraz ismeretterjesztő volta miatt csak szakaszokban esett jól olvasni. De nem bántam meg, hogy megtettem!


Vacskamati78
4.0/5

Sajnálom, ​hogy a szerző a téma gazdagságát leszűkíti a gésák kurtizánok-e? témakörre, valamint sajnálom, hogy gyakran ismétel korábban már kifejtett jellemzőket a gésák világából. Ezen kívül fájlalom, hogy csak a kiotói gésák életéről tesz említést, a tokioi és vidéki gésaházak,-negyedek életébe nem enged bepillantást. Érezhető, hogy egy újságírónő tollából született ez a könyv. Mindenesetre érdekes, és szórakoztató.


szikszai_2
5.0/5

Tudományos ​könyv a gésákról. Sok újat tanulhat az ember a gésák világáról. Ajánlott olvasmány minden téma iránt érdeklődőnek!


Hiranneth
3.5/5

Hajrás ​két hét ellenére is csak sikerült végre végeznem ezzel a könyvvel.
Alapvetően nem lenne rossz, mert történelmi szempontból is, és a gésák világáról is sok érdekes információt ad, viszont mindezt sikerül olyan száraz módon elénk tárni, hogy ember legyen a talpán, aki ezt egyhuzamban végig olvassa. És kicsit becsapós is, mert a címből és a fülszövegből is azt gondolná az ember, hogy a gésák lesznek a középpontban, de meglepődhet, ha a sok történelmi részre rápillant.
Illetve néhol úgy éreztem, bizonyos dolgokat az unalomig ismételget, és azt mindig is rosszul toleráltam, ha valamit ennyire szájbarágósan akartak lenyomni a torkomon. elsőre is megértem én a dolgokat, nem kell még ilyen sokszor hangsúlyozni.


vigili
1.5/5

Többet ​vártam ettől a könyvtől. Azok a részek tetszettek amik kimondottan a gésák életéről szóltak. A szokásaikról, az életükről. De a hosszú történelmi epizódok unalmasak voltak.


Nagyon ​tetszett, a gésák titokzatos világába engedett bepillantást…:):)


Fluffle_Puff
3.5/5

Ebből ​a könyvből sok mindent megtudtam a gésákról, amit még csak nem is gondoltam volna. Ami viszont kicsit bonyolította a megértést az az, hogy az írónő kicsit ömlesztve írt le dolgokat és sokszor ugrált az időben oda-vissza. A vége tetszett a legjobban. Ott azt írja le, hogy a ma élő gésák, hogyan tartják a hagyományokat és min kellett változtatniuk.


ditke3
3.5/5

A ​maga nemében nagyon érdekes, elég átfogó képet ad a téves elképzelésekkel szembeni gésa fogalmáról.


Kimmuriel
4.0/5

Nagyon ​tetszett, különösen a történelmi háttér ismertetése volt érdekes, mert a gésakultúra kialakulásának körülményeiről gyakorlatilag semmit nem tudtam. Maga a könyv nem egy regény vagy elbeszélés, inkább egyfajta kultúrtörténeti áttekintés, összefoglaló. A téma iránt érdeklődők számára bátran ajánlott olvasmány.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

22.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók