A bécsi konyha legendás ételei egyetlen kis könyvben: tányérhús és Sacher-torta, császármorzsa és bécsi szelet, fiákergulyás és talkedli, pejsli és szalontüdő, egytől egyig az élet élvezetéről tanúskodik és főzésre csábít. Ínycsiklandó szomszédolás kultúrtörténeti kitérőkkel. 90 válogatott, könnyen megfőzhető recept, német-magyar ételszótár, gasztronómiai kalauz a bécsi konyhanyelvhez. A szerző, Renate Wagner-Wittula sikeres szakácskönyvíró, a hagyományos osztrák és a bécsi konyha kiváló ismerője.
Kapcsolódó könyvek
Sabine Salzer - Sebastian Dickhaut - A főzés alapkönyve
Az evés élvezet! De a főzés is! Ez a könyv megmutatja, hogyan tanulhatunk meg gyorsan jól főzni, mire figyeljünk a vásárlásnál, tárolásnál és tálalásnál. Több mint 100 kedvenc receptje szerez örömet azoknak, akik többre vágynak annál, hogy csak jóllakjanak.
Herbst Péterné Krausz Zorica - Magyarországi zsidó ételek
A zsidó háziasszonyok kezét igen szigorú rituális szabályok kötötték meg. Nagy leleményességre volt szükségük, hogy a megszabott korlátokon belül minél több ínycsiklandó és tápláló ételt varázsoljanak az asztalra - különösen a heti ünnepnap, a szombat, továbbá a sok évközi ünnep étrendjébe. Jó néhány receptjét átvette a nem zsidó konyha is, így a remek sóletét, a népszerű flódniét stb. E szakácskönyv a magyarországi zsidóság étkezési és ételkészítési szokásait örökíti meg
a századforduló idejéből.
Szabó Sándorné - Horváth Ildikó - Tészták
Mindenki ízlését igyekszünk kielégíteni szakácskönyvsorozatunkkal, melyekben kitűnő, ízletes fogások találhatók. Nem kell gyakorlott szakácsnak lenni a receptek elkészítéséhez, a viszonylag egyszerű alapanyagok felhasználásával bárki könnyedén finom ételt főzhet, süthet a saját, a családtagok és a vendégek megelégedésére.
Ismeretlen szerző - Húsételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Kollár Anita - Gluténmentes és finom!
Amikor kiderül, hogy amit eddig megettünk, ártalmas nekünk, olyan, mintha összedőlne körülöttünk a világ. Az első sokk után jön a szembesülés, hogy korántsem egyszerű a gluténmentes étrendet megoldani. A kész termékek nagyon drágák és nehezen beszerezhetők, az alapanyagok pedig sokfélék és idegenek. Pánikra azonban semmi ok!
Ez a szakácskönyv finom és egészséges recepteket kínál a diétára kényszerülőknek, amelyek ráadásul a készen kapható termékek árának a töredékébe kerülnek. Kenyerek, kalácsok, pizzák, tésztaételek, fánkok, lángos, pogácsa és ínycsiklandó sütemények – csupa olyan alapvető étel, amely hiányzik egy lisztérzékeny életéből. Emellett néhány izgalmas, gabonából készült fogással is megismerkedhetünk, és a szükséges alapanyagok, valamint beszerzési forrásaik bemutatása sem marad ki.
A könyv üzenete, hogy nem kell lemondanunk a finom ízekről. A többszörösen tesztelt, jól követhető receptek túlélőkészletül szolgálnak azoknak, akiknél frissen diagnosztizálták a problémát, és azoknak is hasznára válnak, akik úgy érzik, már belefáradtak a nehezen tartható, macerás diétába. Az ételek jó részét laktózérzékenyek is megehetik, és természetesen azok egészségéhez is hozzájárulhatnak, akiknek nincs semmiféle ételallergiájuk.
Kollár Anita az ELTE-n végzett nyelvészként, ugyanakkor a Testnevelési Egyetemen sportedzői diplomát is szerzett. Több mint 10 éve dolgozik Stahl Judit mellett. Rendszeresen publikál gasztronómiai tárgyú írásokat, jelenleg a Kulinária Kiadó vezető szerkesztője. 2012 januárjában állapították meg gluténérzékenységét, azóta él ezen az étrenden.
Lucinda Scala Quinn - Etetni bolondulásig
Receptek, túlélési technikák arra az esetre, ha szíved férfijaira (férjed, fiaid, apósod, ki-ki folytathatja, saját családi viszonyainak megfelelően) rátörne az a bizonyos férfi-éhség.
Mert ugyebár a férfiak éhsége cseppet sem hasonlít a miénkre. Mi, nők (többnyire) csendben szenvedünk tőle, ők zajosan, idegesen, türelmetlenül, morcosan, kacagva (de közben véresen komolyan), ám egy biztos: NAGYON. Cserébe viszont minden ízes falatért, főleg, ha még jó sok is, nagyon hálásak. Óh, nem úgy, hogy segítenek, mosogatnak, rendet raknak, terítenek hanem úgy, hogy Kösz Anya (vagy drágám), fincsi volt! Van még egy kis repeta?! Elismerésük egy másik formája elsőre nem ismerhető fel, csak gyakorlott fül számára: Anyu, komolyan ennyi volt az ebéd (vacsora, reggeli)?! - ez férfi nyelven annyit tesz: oké, hogy rajtunk kísérletezel, finom is nagyon, de valami jó, masszív, megszokott kaja nincs is?!
Ez a könyv megtanít a legalapvetőbb tudnivalóktól kezdve arra, hogyan váljék belőled profi háziasszony, családetető anya és mesterszakács. Szórakoztatóan és szellemesen ad át minden tudást, amire a saját bőrén szerzett tapasztalatok alapján, sok év alatt sikerült szert tennie. Könyvei, főzőműsorai nem véletlenül olyan páratlanul népszerűek. Lucinda bizony képes arra, hogy szívből, okosan, töretlen lelkesedéssel etesse háza imádott férfinépét bolondulásig. Sőt, még ennél is többre: férfi-etetési bibliájából a férfi-nevelés bevált módszereit is egytől egyig megosztja az olvasóval
Saly Noémi - Semmiből is finomat!
Ez a könyv tíz évvel ezelőtt megjelent egy másik kiadónál. Maradéktalanul elfogyott hamar, ezért is fontolgattam már két-három éve, hogy érdemes lenne újra megjelentetni. Azóta nagyot fordult a világ: az itt olvasható recepteket már én magam se csak kulináris érdekességként szedem elő, hanem egyre többet használok, ha másként nem, ihletforrásként a mindennapi főzéshez.
Az előző kiadáshoz képest jó pár dolog változott. Frissítettem a bevezetőt, kivettem néhány olyan receptet, amelyiknek az alapanyagai ma már túlságosan drágák vagy nem kaphatóak, de betettem újakat is, így az eredeti 100 helyett most 130 szerepel. A régi leírásokhoz fűzött megjegyzéseim is bővültek, módosultak, igazodva a 2023-as bolti, piaci lehetőségekhez és árakhoz.
Saly Noémi
Gordon Ramsay - Mennyei halételek
Gordon Ramsay a többszörös Michelin-csillagos sztárséf a különlegesen könnyű, mégis intenzív ízvilágú fogásairól ismert. Miután a Passion For Flavour (Ízek bűvöletében - T.bálint Kiadó, 2010) című könyve elnyerte a Glenfiddich Év Könyve díjat, figyelmét most azokra a fogásokra irányítja, melyek a legkedvesebbek számára: a halakra és a tenger gyümölcseire.
A könyv kifejezetten azokat a hobbi szakácsokat célozza meg, akik eddig talán még soha nem tapasztalták azt az örömet és dicsőséget, amit a tengeri fogások elkészítése okozhat.
Halételei gyorsan elkészíthetőek, egészségesek és rendkívül változatosak, pontosan illeszkednek Gordon főzési stílusába, melynek alapja a frissesség és a különlegesség. Ezt a két jellemzőt szem előtt tartva a "Mennyei halételek" – száz színes fényképpel illusztrálva – összefoglaló képet ad arról, hogy milyennek kell lennie egy páratlan fogásnak.
Csapó Katalin - Az ínyenc polgár asztalánál
A világhírű magyar vendéglátás megszületését idézi fel képes szakácskönyvünk, Az ínyenc polgár asztalánál. A színes képekkel és korabeli metszetekkel gazdagon illusztrált kötet nemcsak annak jár utána, hogyan és mit ettek ínyenc elődeink, de ma is megfőzhető receptekkel, tipikus menüsorokkal csábítja olvasóit kísérletezésre. Csapó Katalin könyve a magyar konyha jelentős korszakait, illetve témáit bemutató kultúrtörténeti szakácskönyv-sorozat, a Régi idők konyhája első darabja.
Frances Mayes - Edward Mayes - Napsütötte szakácskönyv
Frances Mayes férjével, Eddel ebben a könyvben több mint 150 receptet osztanak meg az olvasóval, mindazokat, amiket ők maguk is sokszor megfőztek, és amelyek legfőbb tulajdonsága a jó minőségű hozzávaló. Azonban ez a könyv nem pusztán receptek gyűjteménye. Rengeteg közös élményt idéz.
Huba Zsuzsa - Stadler Mari - Süssünk olajsütőben!
Érdemes-e olajsütőt venni? — kérdezik az utóbbi időben azok, akik érdeklődnek a legmodernebb konyhatechnikai módszerek iránt, akik szívesen látják a modern gépeket a konyhájukban. A válasz egyértelműen: igen. De csak akkor, ha jól tudunk bánni vele. Huba Zsuzsa és Stadler Mari előző, mikrohullámú sütőről írt nagysikerű könyvükben már bebizonyították hogy a konyha szakértői. A „Süssünk olajsütőben" is tanúsítja, hogy a szerzőpáros a készülék avatott szakembere: lépésről lépésre vezet be bennünket a készülék használatának fortélyaiba, és a könyvben levő kb. 80 receptet csak azután ismerteti az olvasóval, miután ki is próbálta. Jó szívvel ajánlom tehát ezt a szakácskönyvet mindazoknak, akik nyitottak a modern konyha iránt.
Lajos Mari - Hemző Károly - 99 egytálétel 33 színes ételfotóval
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Pat Alburey - Anita Bean - Valerie Barrett - Jackie Burrow - Carole Handslip - Petra Jackson - Angela Kingsbury - Martin Brigdale - Amanda Heywood - Berit Vingrad - Helen Trent - Kathy Man - Ízek a világból - Egytálételek
Ez a különleges szakácskönyv amellett, hogy több mint 380 eredeti, kipróbált recepttel színesíti az Ön étrendjét, tanácsokat ad, hogyan takaríthat meg időt és energiát, hogyan könnyítheti meg a konyhai munkát és hogyan használhat fel minden maradékot. Számos olyan eredeti ötlettel lepheti meg családját, melyet a Readers Digest több földrészről gyűjtött össze és próbált ki. A világ mesterszakácsainak fogásait is megismerheti, amelyek alkalmazásával rövid idő alatt a legfinomabb ételeket teheti családja és barátai asztalára.
Kövi Pál - Erdélyi lakoma
Kövi Pál könyvére az a műfaji megjelölés illik leginkább, hogy lírai esszék gyűjteménye - szakácskönyvnek álcázva. Nemcsak azért, mert az erdélyi étel-recepteket olyan kitűnő erdélyi írók, mint Szőcs István, Éltető József, Bálint Tibor, Mircea Zaciu, Csávossy György, Bajor András, Romulus Guga és - természetesen - Kövi Pál írásai fűszerezik, teszik felejthetetlenül zamatossá és élvezetessé, de azért is, mert minden egyes recept fölér egy költeménnyel. Kövi Pál valószínűleg nemcsak New York, de az egész világ egyik legelegánsabb, legszínvonalasabb és legötletesebben vezetett éttermének, a The Four Seasonsnak volt a társtulajdonosa. Neve, egyénisége, szakértelme legendás a gasztronómia világában.
Lovassné Kiss Ildikó - Lovass Pál - A karcsúság titka
Kedves Olvasó, kedves Barátaim, szeretetükbe ajánlom a Lovass házaspár könyvét. Nemcsak azoknak szól ez a könyv, akik fogyni szeretnének, hanem mindenkinek, aki egészségesen, ésszerűen szeretne táplálkozni. Első pillanatra úgy tűni, hogy nálunk divatcikk lett a fogyókúra, talán túlságosan sokat beszélünk arról, hogy mit ne együnk, kevesebbet együnk. A világon száz- és százmilliók éheznek és szomjaznak, a tévé képeket közül indiai és afrikai gyermekekről, akiknek nem jut tej. Százmilliók számára nem az a probléma, hogy túl sok kalóriát fogyasztanak, hanem az, hogy mit ehetnének, és miből telik ennivalóra. Nálunk sem egyértelmű a kérdés. Sokan nem azért táplálkozunk ésszerűtlenül, mert nem tudják, mi a helyes, hanem azért, mert nem telik másra vagy nincs idejük a korszerű fehérje- és vitamindús ételeket, a több munkát igénylő salátákat elkészíteni. Mégis helyes és fontos az egészséges étkezésről beszélni, tanítani, az okos és korszerű táplálkozásnak híveket toborozni.
Kay Halsey - Egy falat… Franciaország
Ebben a pompás, színes képekkel teli kötetben számos finomabbnál finomabb étel leírását találhatjuk. Csak néhány különlegesség, amelyről részletesen olvashatunk: sonkás-gombás-sajtos palacsinta, vörösborban buggyantott körte, párolt endívia, cukkiniszuflé, vizitormaleves, kecskesajtsaláta, citromtorta, bableves pestóval stb.
Bogos Katalin - A 100 legjobb recept a nagyvilágból
A hagyományos magyar konyha mellett a korszerű táplálkozásban ma már előnyben részesítjük a zsírszegény húsokat. Az egyik legegészségesebb és legfinomabb alapanyag a borjúhús. Valójában borjúhúsból többnyire ugyanazokat az ételeket készítjük, mint marhahúsból (pörköltet, paprikást, sülteket stb.), ám a lazább szerkezetű, zsenge rostozatú és magasabb víztartalmú húsból ízletesebb, omlósabb és könnyebben emészthető ételt kapunk. Azonkívül kevesebb a nyesedék is, hiszen az inak nincsenek még elrostosodva, és faggyúnak, mócsingnak nyoma sincsen. Rövidebb a főzési, párolási és a sütési idő is, ezáltal az értékes húsnedvekből kevesebb megy veszendőbe. A borjúhús elkészítésénél inkább az ízesítő és nem az emésztést elősegítő fűszerek használatára helyezzük a hangsúlyt. Mostani válogatásunkban a száz legjobb (de legalábbis igen jó), borjúhúsból készült receptet közöljük. Próbálják ki, szeressék meg!
Ismeretlen szerző - A 100 legjobb vegetárius étek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Jamie Oliver - Jamie's America
I wrote this book to get to the heart of great American food, to get past the junk and super-sized portions. From New York to New Orleans, the energy of Los Angeles to the big skies of Wyoming, I found what I was looking for: some of the most diverse and delicious recipes I've ever come across!
Raphaele Vidaling - Anna Pavlowich - Leszámolás a nagyi főztjével
Több mint 50 mutatós és ízletes recept, melyek kreativitása és ötletessége messze nem hasonlít a hagyományos ételekre.