Ajax-loader

Alternatív ​teológia. A nagy sikert aratott könyv második kiadása. ,,Az egyház hozzá van kötve a Szentlélekhez, de a Szentlélek nincs hozzákötve az egyházhoz! Az egészséges szellemi élet atmoszférája a szabadság, és Isten messzemenően tiszteletben tartja az ember szabadságát."
,,Ahol a szeretet vezérli a lelkületet, ott az igazság bölcsességgé érlelődik és a másik ember javát munkálja. A vallások rendeltetése leginkább az volna, hogy erősítsék az emberséges lelkületet."
,,Nem a Biblia betűin fordul meg a dolog, hanem azon a lelkületen, amellyel idézik az Igéket… Ha erre nem ügyelünk, zörögnek a száraz betűk és több kárt okoznak, mint amennyi hasznot, épülést."
,,Minden emberben van Isten-mag. Ettől lesz igazán ön-maga. Az isteni magja az ember igazi ön-maga."
,,Életünk minősége azon fordul meg, hogy milyen kapcsolatot teremtünk a VAN és a VOLNA között. Minél inkább túlszínezzük a VOLNA délibábos képeit, annál szürkébbé és elviselhetetlenebbé lesz a VAN."
,,Ne győzzön le téged a rossz (a negatívum), hanem te győzd le a rosszat a jóval (a pozitívummal). (Róma 12,23)"
,,A vallás misztika nélkül olyan, mint a test lélek nélkül. Gyakran megtörténik, hogy a test megöli a lelket, a vallásos intézmény megoltja a Lelket, száműzi a misztikát. A ,,pogányok" gyakran közelebb vannak Istenhez, mint a keresztyének. A nem keresztyén népek hamarabb átélik Isten jelenlétét mindenben, ami él: növényekben, állatokban, emberekben. Már az apostolok is megtapasztalták: a pogányok világában is jelen van Isten. A misztika – tehát a valóság, minden valóság legbensejének keresése, a létezés emberentúli gazdagságának átélése – nem keresztyén kiváltság. Ez minden embernek felkínált lehetőség."

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók